A rendetlenséget örökölni lehet?
Én soha sem vagyok elégedett az otthonommal. Mindig az jár az eszembe mikor valahova vendégségbe megyek, hogy "Ez is de szép, az is, milyen jó lenne ha ilyen szép lakásom lenne" Amúgy az én lakásom sem csúnya, bár tény hogy egy 40 éves ház soha sem lesz olyan mint egy újépítésű. Meg az jár a fejemben hogy XY-nál mindig katonás rend van, nálam meg mindig van elől hagyva 1-1 pohár, vagy tányér, vagy ruha stb.
De az ilyen ház olyan mint ahol nem is laknak
És ilyenek a barátaim lakásai...
Én is kicsit így vagyok vele. Amúgy amiket linkeltél, tényleg olyanok, mintha nem is laknának bennük.
Nálam tudom, hogy mi okozza a rendetlenséget. Két dolog igazából. Az egyik az, hogy sok mindent elölhagyok, abból a megfontolásból, hogy "ez egy fél óra múlva még úgyis kelleni fog", közben lehet, hogy eltelik két nap.
A másik, hogy nagyon nehezen szánom rá magam, hogy kidobjak valamit, szintén azért, mert "ez még jó lesz valamire", csak éppen ennek a sok vacaknak nincs kimondottan helye, csak úgy vannak.
Azt lehet úgymond "örökölni", hogy amit otthon látsz és abban nősz fel azt megszokod. De nem feltétlen fogadod el. így kicsit hablaty de egy példa hogy értsd.
Ketten vagyunk testvérek, a szüleinkkel élünk/tünk. A bátyám amit látott apától: szanaszét hagyja a zoknit, mindent ahová tesz ott hagy, semmi házimunkát nem csinál---ő is ilyen lett. A mosogatót nem találja, hogy egy poharat belerakjon.Elvárja hogy ezt a nők csinálják.:S
Én pont ennél az oknál fogva nem bírom a rendetlenséget, ha valami nem a helyén van rosszul vagyok, szó szerint átestem a ló másik oldalára.
Szóval ilyen szinte befolyásoló tényező hogy hogyan nőttél fel.
Mellesleg attól hogy nincs nálad makulátlan rend nem vagy kevesebb a barátaidnál. A szomszéd fűje mindig zöldebb, te inkább örülj annak és értékeld amid van. Másnak még 40 éves háza sincs:S.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!