Ki fog örökölni? Bővebbben lent
A testvére átíratja a nevére a házát?
Szerintem ez nem egészen így megy. :)
Ahhoz meg kellett szereznie a tulajdonjogát.
Vagyis pl. NEKIAJÁNDÉKOZTÁK.
Az elhunyt személy testvére íratta át a saját nevére a házat?? Ez butaság!! Az elhalálozott végrendelkezhet a tulajdonában lévő ingatlanokról/ingóságokról, de ha ez nem történik meg, akkor automatikusan a kapja meg. Csak akkor örököl a testvér, ha nincs gyermek, vagy a gyermek lemond az örökségről..
Keress fel egy ügyvédet, de előtte menj be a földhivatalba - vagy telefonálj nekik -, kérdezd meg, hogy mikor mi alapján módosult az adott ingatlan tulajdonviszonya...
Ha átiratta a házat, akkor a ház a testvéré. Ami pedig nem a halotté, azt nem lehet örökölni. Magyarul: a ház a testvér tulajdona, nem örökség.
A lány nem örököl semennyit a házból.
Át lehet iratni egyébként, csak ki kell fizetni az illetéket az ajándékozás (gondolom az volt) után.
12.10 vagyok, ha a testvér meghal, a lány akkor sem örököl, hanem a testvér gyerekei fognak.
---
Amit írt valaki: végrendeletileg is lehet a testvérre hagyni a házat, akkor a lány szintén nem örököl.
Igen, úgy értettem én is, hogy ha az elhunyt úgy végrendelkezik, hogy a testvére örökölje a házat, akkor ő fogja, és nem a lánya... viszont ha nincs külön végrendelet, akkor a lánya.. illetve ha még az elhalálozás előtt át lett írva a ház, akkor a testvéré, hisz akkor még nem volt szó örökségről..
Amúgy hallottam valami olyat egyszer, hogy a végrendelet is megtámadható... de ezért javasoltam, hogy menjen ügyvédhez, ha jogtalannak érzi...
"végrendeletileg is lehet a testvérre hagyni a házat, akkor a lány szintén nem örököl"
Ez tévedés! Akkor a lánynak a kötelesrész jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!