Kérhetek így távoltartási végzést?
Édesanyám testvére már korábban testi sértést sejtető leveleket küldött nekem, az utóbbi időben pedig bejárt az ingatlanomba, amit többszöri felszólításra sem hagyott el.
Mindezalatt elkobozta a telefonomat és majdnem tettlegességig fajult a szituáció (önvédelemből egy hárító mozdulatra szükség volt, de én nem bántalmaztam fizikálisan)
Korlátozta a saját lakásom egyik helységének az elhagyását.
Felmerül a kérdés, hogy mivel nem egyenesági rokon és nem történt valójában tettlegesség, jogos-e így távoltartást kérnem. Többször fenyegetett a barátaimon keresztül is.
21/L
Ne engedd be a lakásodba. Ha van.hozzá kulcsa, cserélj zárat.
Ha legközelebb fenyeget, hívd rá a rendörséget, jelentsd fel.
A telefonlopásért is feljelentheted.
Amúgy miért viselkedik így veled? Tartozol neki pénzzel?
SEGÉLYVONAL BÁNTALMAZOTT NŐKNEK ÉS GYEREKEKNEK
06-80-505-101 MINDEN HÉTKÖZNAP ESTE (SZERDA SZÜNNAP) 18 ÉS 22 ÓRA KÖZÖTT
SEGÉLYVONAL SZEXUÁLIS ERŐSZAK TÚLÉLŐINEK
06-30-982-5469 PÉNTEKENKÉNT 10-14 ÓRÁIG
Ha nincs az ingatlanhoz köze, akkor magán laksértésért is feljelentheted.
De ki ő, hogy nem megy el mikor kéred?
Édesanyám testvére. Alapvető konfligtusunk volt régebb óta, nem tartozom neki, a család egy válás miatt haragszik rám, mivel én a másik oldalon állok, azonban édesanyámmal élek, aki beengedte a lakásba annak ellenére, hogy megkértem határozottan hogy ne tegye.
A lakáshoz azon kívül hogy ott lakik, tulajdoni vagy haszonélvezeti joga nincsen.
Felejelentheted már a fenyegetőzés és szemlyi szabadság korlátozása miatt.
Továbbá kezdeményezhetsz birtokvédelmi eljárást, hiszen jogtalanul tartózkodik ott.
A leveleket vidd magaddal mint bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!