Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudok barmit is tenni a...

Tudok barmit is tenni a siroroham ellen a kozelgo temetesen?

Figyelt kérdés

Meg fog halni egy kozeli rokonom nemsokara, es nem eleg, hogy szornyen mar az erzes, hogy el fogom ot vesziteni es soha tobbet nem lesz itt nekem, de egyszeruen rettegek a temetesetol.

19eves vagyok, soha nem voltam meg temetesen, mikor legutoljara rokonom halt meg, annyira pici voltam, hogy szuleim otthon hagytak.

Viszont szornyen erzekeny vagyok, mikor mar csak beszelek a haldoklo rokonommal annyira szornyen nehez megallni, hogy ne bogjek elotte, hogy sokszor ki kell jonnom tole.

Nagyon felek, hogy a temetesen sirorohamot fogok kapni, es elkezdek tole fulladni. Felek, hogy mindenki csondesen fog sirni, en meg ordenare modon ott fogok bogni. Nem lehet ez ellen valamit tenni? Tudom, hogy buta kerdes, mert az erzeseket nem lehet megsemmisiteni, de valami nem segithetne?

Tudom, hogy egy halal mellett szornyen nevetseges, hogy en csak a temetesen aggodik mig a rokonom meghal... de nagyon nagyon felek a temetesetol.

2018. júl. 22. 14:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amit lehet engedj ki otthon, szobádban, nyugodt helyen ahol senki sem zargat.

Mamám temetésén én is felzokogtam, senki sem volt mérges miatta.

Részvétem, kitartást. Sajnos, ezen az idő tud segíteni. Még a barátok, minél több jó élmény, elfoglaltság. Persze, ha úgy erzed, hogy minden rossz érzés nélkül tudta vele vágni

2018. júl. 23. 01:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Másfél hónappal ezelőtt halt meg egy barátom, rettegtem a temetéstől. A halála után napokig hangosan zokogtam, és utána is állandóan elsìrtam magam, féltem, hogy a temetésen is ez lesz, és ott fogok hangosan bömbölni. Tudod mi lett a vége? Nem is emlékszem, mit szóltak a többiek hozzá, hogy sírok, annyira képtelen voltam másra figyelni. Elkísért egy barátnőm, aki utólag elmesélte, hogy mindenki a szemét törölgette, meredt maga elé, senki nem figyelt rám.

Ez egy temetés, szabad sírni! Mindenki főként a saját gyászával fog törődni, nem a másikkal, így ne görcsölj! Ha sírni kell, sírj, és ne feszengj, ez tök normális!

2018. júl. 23. 02:06
 13/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek a sírást, zokogást normálisnak tartókkal.

A halál az őszinteség pillanata. Ott nincs megjátszás, alakoskodás többé.

Ez az itt maradóknak is ritka "lehetőség", hogy félretegyék álarcukat. Azt is mondhatnám, tiszteljük meg a távozót, és magunkat, hogy legalább akkor nyíltak vagyunk amikor a többség véleménye szerint is "lehet"!

2018. júl. 23. 09:30
 14/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszt!

Most mar ugy erzem, hogy nem kell felnem a temetesetol.

Tegnap felhoztam ezt a temat a batyamnak, es o is azt mondta, hogy ettol ne feljek, es szerinte nem en fogok ott a legjobban sirni.

Koszonom a valaszokat, tenyleg nagy segitseg volt!

2018. júl. 23. 10:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, a gyász normális, a sírás is. Kérlek, kezdj el már most mg citrátot szedni az idegeidre, és szedd a temetés alatt is, napi 2-3 szemet, elosztva.

Ha ez kevés, van gyógynövényes nyugtató a patikákban, egy szemet vegyél be a temetés előtt, a magnézium mellé.

És sírni normális.

2018. júl. 23. 11:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Amikor meghalt az akkori férjem nagymamája, épp terhes voltam a fiunkkal. Én sírtam a legjobban, folyton az járt a fejemben, hogy sosem ismeri meg. Senki nem szólt meg érte. Most a fiam mamája küzd a rákkal, nem tudni mennyi ideje lehet még, de már most kisírom a szemem.
2018. aug. 11. 23:49
 17/17 anonim ***** válasza:

A sírás természetes, én nagymamám temetésén nagyon sírtam. 14 évesen voltam akkor, a két báttyám is alig tudta visszafogni magát, ami meglepő volt apám testvére rezenéstelen arcal nézte végig. (minket hibáztatott a nagyi haláláért).

Anyám gyakorlatilag ittas volt, de ő is sírt volna ha nem az.

2018. szept. 30. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!