Akik 4-5 gyereket szülnek nem zavarja őket, hogy többé nem dolgozhatnak, tanulhatnak?
Ha minden gyerek között 5 év van, akkor az 20-25 év mire megszületik a 4-5.
Mire felneveli addigra idősödő asszony lesz. Nem zavarja őket hogy egész életükben nem csináltak semmit?
És nem érdekelnek az ismertem olyat aki ismert olyat akinek volt egy ismerőse akinek 5 gyereke volt és anya-apa Nobel-díjas orvos sztorik, mert ez millióból egy.
De a kérdés nem azokról szól, akik gyereknevelés mellett dolgoznak, vagy utána, hanem azokról, akik pottyantanak 3-4-5 gyereket, majd elégedetten hátradőlnek, és kapják a gyest meg a férjük eltartja őket.
Több ilyen ismerősöm is van, legközelebbi az unokatestvérem. 4 gyerek van, 6 éves ikrek, 4 éves és 2.5 éves. 4 gyerekből 3 oviban, a kicsi szeptemberben kezdi. Anyuci marad otthon, de állandóan azon sír, hogy jajj de nehéz dolga van, mert ennyi gyereket nevelni, ő szegény..holott igazából csak 1 gyerek van vele otthon.
4 gyerekem van. Egy iskolás, 3 ovis. A 3 kicsivel 5 és fél évet voltam otthon, közben megcsináltam a 2. diplomámat, majd a kicsik mentek bölcsibe, 3 évesen, és pedig jöttem vissza, 8 órában dolgozni.
Akikről a kérdező írt, őket szerintem vagy kielégíti az otthon-suli-ovi, vagy amúgy is olyan munkahelyük volt, hogy nem szívesen mennének vissza. Vagy sok esetben, pont apuka munkahelye miatt nem is megoldható, hogy visszamenjen, mert ugye a gyerekeket hozni-vinni kell, mi van, ha betegek.... Szóval sokszor a kényszer is közre játszik, hogy anyuka otthon marad.
Aki 4-5 gyereket szült (tehát nem állt meg az első, esetleg a második után, hogy "hupsz, mégse ilyen lovat akartam", vagy "oké, diploma, kocsi, ház, gyerek pipa, most már vegyünk egy labradort"), annak valószínűleg a nagy család a legnagyobb álma. Nekem ez elképzelhetetlen, de el tudom képzelni, hogy valakinek tényleg az jelenti a legnagyobb boldogságot és kiteljesedést, hogy sok gyereket nevel.
A másik lehetőség, hogy pont olyan leszarom módon vállalt ennyi gyereket, mint ahogy neveli őket. Ilyen esetben az életfilozófiája is a leszaromizmus, szóval dehogy akar ő tanulni meg dolgozni :D De cserébe a porontyok is csak nőnek, mint a dudva.
24es, tévedsz, nő vagyok:-) Ne mártírkodjon már nekem senki, aki kb 5 órát tölt ébren a gyerekeivel. Nem, éjszaka nem az oviban alszanak, hanem otthon.
Aki meg nem bír ennyi gyerekkel ne szüljön ennyit. Bár úgy könnyű ha az óvodával nevelteti őket.
Vállalj már el légyszi 5 gyereket 5 órára, ha már ekkora a mellényed...hány gyereked is van amúgy?
Csak mert az a legszebb, mikor 1-2 gyerekes vagy netán gyermektelen nők osztják az észt a nagycsaládosoknak, hogy mit hogyan is kéne csinálni meg hogy nincs joguk fáradtnak érezni magukat, hogy mernek valaha is panaszkodni, hiszen ők akartak ennyi gyereket stb. Ennyi erővel soha senki ne legyen elégedetlen semmivel.
Utolsó, két gyerekem van, kis korkülönbséggel(3 éves és majdnem 5 éves), és heti három nap itt van a férjem előző házasságából született nagylánya(9 éves) is. És ne legyen elégedetlen olyan ember, aki maga vállalta a feladatát, főleg úgy ne, hogy mással nevelteti(ovi, bölcsi, iskola) a gyerekeit.
Óvónő vagyok, és általában azok az anyák hozzák be leghamarabb és jönnek legkésőbb a gyerekért, akik otthon vannak a testvérekkel. Tisztelet a kivételnek persze, de sajnos nem ez az általános. Mégis, rendszeresen látom őket az utcán beszélgetni, még fél 10-10kor is, mégis tele van a facebook a siránkozásaikkal hogy milyen nehéz az életük, állandóan kimerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!