Akik 4-5 gyereket szülnek nem zavarja őket, hogy többé nem dolgozhatnak, tanulhatnak?
Ha minden gyerek között 5 év van, akkor az 20-25 év mire megszületik a 4-5.
Mire felneveli addigra idősödő asszony lesz. Nem zavarja őket hogy egész életükben nem csináltak semmit?
És nem érdekelnek az ismertem olyat aki ismert olyat akinek volt egy ismerőse akinek 5 gyereke volt és anya-apa Nobel-díjas orvos sztorik, mert ez millióból egy.
14, ezt ugyan ki írta? A kérdező épp azt nem tudja felfogni, hogy léteznek olyan családanyák is, akik dolgoznak, szerinte mindegyik csak otthon ténfereg és a körmét reszelgeti. Ideje lenne leállni ezzel a szaranya-nem szaranya szöveggel. Az a szaranya, aki rosszul neveli a gyerekét, ez pedig teljesen független attól, hogy dolgozik-e vagy sem. Ha meg megteheti anyagilag, hogy otthon marad, ugyan mi ebben a bűn?
Azt meg ne adja már elő senki, hogy a padló fölmossa magát, a mosó- és mosogatógép önállóan bepakolódik (kézi mosogatásról nem is beszélve), a wc is magától lesz tiszta, a porszívó is önjáró, kert szépen elvan, mint a befőtt és 20 perc alatt komplett ebédet/vacsorát lehet főzni minden egyes nap 4-5 gyereknek+saját maguknak. Ja meg rendet rakni sem kell utánuk soha.
Az egyik kolléganőm 4 gyerekes anya. Ellátja a családot munka mellett. Tanárnő, tehát diplomás, gondolom, nem akar másod diplomát szerezni negyven felett.
Amúgy negyven - ötven között a gyerektelenek közül is kevesen tanulnak, diplomáznak már. Én mondjuk pont most kezdek neki a harmadik diplomámnak, de nekem csak egy gyerekem van. (Igaz, egyedülálló anya vagyok, tehát azért ez nehezített pálya). A mesterképzést akkor csináltam amikor a lányom kisbaba volt.
Mindenkinek más az életcélja. Én tisztelem azt, aki 3 vagy több gyereket nevel, bár szerintem ez a gyerekeknek nem mindig olyan jó. Az ideális elképzelés, hogy majd játszanak egymással, ritkán valósul meg, és nem jut egyformán idő mindenkire.
De mindenki mást akar elérni az életben. Van akinek a család az első, van akinek a karrier, van akinek a hobbija stb. A világ ettől szép.
Anyukám egyik barátnőjének 4 gyereke van, mégis sikeresen vezetett több színjátszó csoportot úgy, hogy ki is jutottak külföldre, ilyen-olyan versenyekre, szóval aki akar, az azért tud tanulni.
Bár aki ennyi, vagy még több gyereket szülnek, azok Magyarországon általában a segélyért csinálják, vagy lecsúsztak az abortuszról- anyum egyik ügyfelénél így lett negyedik gyerek-.
Érdekes, zsidóknál simán előfordul, hogy egy családban van vagy 10 gyerek és abból legalább 6-7 agysebész.
Ismerek olyan ötgyerekes családanyát, aki osztályvezető főorvos egy megyei kórházban.
Ennyit a kérdező ostoba sztereotípiáiról.
Goldmund, hülyének felesleges magyarázni:
"És nem érdekelnek az ismertem olyat aki ismert olyat akinek volt egy ismerőse akinek 5 gyereke volt és anya-apa Nobel-díjas orvos sztorik, mert ez millióból egy."
12es főzni húsz perc? ??
Mit? ??
A kérdezőnek azért van igazsága, csak nem jól kérdezett szerintem.
Qrva nehéz a munka világába visszatérni, én 1,5 évig voltam beteg, keringési és súlyos depresszió, orvostól-orvosig, közben csak nyelvórákat adtam és bébiszitter voltan, és ro.hadt nehéz volt visszatérni 8 órába dolgozni.
Nagyon jó is volt, mert sikerélmény, de iszonyú fáradt voltam a nap végére.
Nem ugyanaz a munkahely meg az otthoni munka.
Nekem van ismerősöm, aki nyolcadik óta nem dolgozott, csak szült, most 32 éves, és olyan, mintha egy másik bolygóról csöppent volna a Földre.
Nehéz!
Szerintem így értette a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!