Ausztriába mennék ki lakni, de a család nem enged. Mit tegyek?
Nem tudom, mennyi neked a 3 havi fizetés, de ha összesen 300000 ft, akkor még az legfeljebb 1 havi kajára meg lakbérre elég kint. Ha nincs munkád, akkor miböl akarsz megélni - ott se rád várnak, hogy adhasanak neked munkát.
Elöször keress MO - ról biztos munkát, meg szállást, gyüjts még legalább háromszor ennyi pénzt, és akkor van esélyed, hogy el tudsz kint indulni.
el kell, hogy keserítselek. én a határ mellett lakom közvetlenül, és tudom mi a helyzet. nincs munka. ha van, akkor kell munkavállalási. azt meg most már nem fogsz kapni, még ha hiányszakmád is van (építőipari,gépész, villanyos szakmunkák elsősorban).
év elején megállapítanak egy kvótát, és azt elég hamar elszórják.
a "nagyjából tudok németül"-t meg felejtsd el. tárgyaló szinten beszélek németül, mégsem kaptam állást.
szóval először is keress egy céget, aki alkalmaz, kiváltja neked a munkavállalásit.
vagy lakj kint legalább 3 hónapig hivatalosan, ekkor megkapod a tartózkodási engedélyt.
ugye feketén nem akarsz dolgozni? ha csak nem szereted, ha átvernek, s nem fizetik ki a munkabéred, papír nélkül meg reklamálhatsz akárhova.
sok sikert.
Ne is foglalkozz velük, ne az ő életük! Én is mennék innen ha lehetne, mert előbb utóbb be fogok kattanni:)
Menj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!