A párom lakástakarék számlát akar nyitni, az én nevemre. De szerintetek jogan gondolom azt, amit lentebb írok (25 L)?
A párommal anyósnál lakunk. Azért írom azt, hogy a párom, mert nem vagyunk házasok. Csak élettársak. A párom 1000 % hogy nem akar innen elköltözni, hogy normális család legyünk, neki így kényelmes hogy az anyjával éljünk együtt akár még évtizedekig.
Szóval, a párom kitalálta, hogy nyissunk lakástakarék számlát, az én nevemre. 5 évig kell fizetni és utána a házra tudjuk fordítani. Csak ő az anyja házára akarja ám ezt költeni. A páromnak van benne része, 25 % a nevén van... Na már most én nem akarom egy olyan házra költeni a pénzt, amihez nekem semmi közöm...
Ok, közös kasszán vagyunk, meg minden... de tegyük fel, fizetjük 5 évis a lakástakarékot, majd ezután a házra elköltjük a pénzt, és ha szétmennénk valamiért a párommal,akkor a pénzem más házára!
mondd meg párodnak, hogy az ő tulajdonrészének a felét írassa rád és akkor mehet a dolog - amúgy normális ember, akkor sem menne bele, hogy anyós házát pofozgassa, főleg, ha ilyen fiatal és anyós is elél még 80 évet.... aztán ha lerobban akkor házat eladja és megy otthonba, ti meg az utcára?
amúgy az a 25% apja halála miatt van a nevén? mert akkor az lótúró, mert anyjának van rajta haszonélvezet, ergo semmit nem tudtok tenni, eladni sem!!
Teljesen jogos, amit írsz. Nyissatok - de külön. Sőt, jobb lenne, ha elválnának az útjaid a pasastól, mert nem normális, hogy nem akar költözni, mert neki így a kényelmes. Ezt egyébként mondta is?
Miért vagytok közös kasszán?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
7 éve élek itt anyósnál... szóval semmi remény hogy elmenjünk együtt innen... ráadásul van egy 5 éves gyerkőcünk is..
A nevemen lenne a lakásakarék, és az én számlámról menne a pénz. Tényleg így van, hogy csak olyan házra mehet el a pénz, amiben nekem is van benne részem?
Mert akkor így nyugodtan megkötöm. Csak azt akarom elkerülni, hogy anyóspajti házára menjen el a pénz... igen, ő a haszonélvező. A páromnak is csak azért van 25% mert az apukája meghalt..
jó bolond vagy hallod.
7éve? meg gyerek?
egy két évet élnék ott, annyi idő alatt kellett volna önerőt gyűjteni, ltp-t kötni és elmenni.
te de odaszültél...hát gratula.
sajnáltalak, de így nem
Nem értem mi a problémád. Közös kasszán vagytok, akkor a befizetés fele a tiéd, viszont a teljes megtakarítás a te neveden lenne. Ebben mégis mi a kihasználás? Gyakorlatilag neked tenne félre a párod.
Amúgy az sem lenne annyira elvetemült ötlet, ha anyósod lakására költenéd a pénzt. Havi 10eFt-ot nem ér meg annak a lakásnak a karbantartása, felújítása, amiben egyébként ingyen laksz? (Gondolom nem kérnek tőled albérleti díjat.)
Az más kérdés, hogy én egy percig nem mentem volna anyósomhoz. Házasságban, megfelelő anyagi háttérrel vállaltam gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!