Mit tehetnék, ha a családom támad a terhességem, babám miatt?
Nem akartunk még gyereket a barátommal, majd csak 4-5 év múlva. De terhes lettem, és nem akartuk elvetetni (a barátomat az anyukája 20 évesen szülte, és nagyon közeli a kapcsolatuk). Szerencsés a helyzetünk, mert az ő családjának több vállalkozása is van, több területen jelen vannak. Tehát gazdagok... Nem kérkedésből írom le, hanem mert emiatt lett konfliktusom a családommal. Anya férje folyamatosan megjegyzi, hogyha nem dolgozok a diplomámmal, később csak kávét főzni mehetek valami irodába. Közben fogalma sincs, hogy nekem/nekünk mik a terveink. Meg röhög, hogy "tudtam én, hogy kell helyezkednem", stb. Anya már ezerszer rászólt, hogy fejezze be, mert ez undorító, de hatástalan. Folyamatosan ezen pörög, hogy na majd kíváncsi lesz, mit csinálok, ha ez a vagyon elfogy. Ha visszaszólok valamit, azonnal ordít és csapkod.
Nagynénémék ugyanez. Hogy bezzeg nekik 9 évig nem jött össze a gyerek, pedig házasságban vállalták. És hogy jól elintéztem az életemet, élhetem majd az otthonlévő feleségek életét, akik egész nap kávézni, szépségszalonba, meg barátnőzni járnak. Ennek egy örömteli időszaknak kéne lennie, mégis úgy érzem, hogy a családomnak az a célja, hogy elrontsák.
Jah es ha van most meloja a kerdezonek arra sincs garancia hogy majd visszavennek.. szoval van melo nincs melo. Ez ilyen dolog a mai vilagban. Es ha elobb jott a gyerek es nem akarjak elvetetni akkor ehhez kell igazitani a dolgokat. Semmi nem megoldhattalan.
Sokan az iylen gyerekvallalos kerdesnel kerdezgetik van e sajat lakas es hasonlok. Konyorgom kinek van sajat lakasa aki nem milliomos? Jah hitellel terhelt? Az tenyleg sokkal jobb egy gyerekvallalashoz.
Mondhatom nagy szajjal bezzeg nekem volt mar sajat hazam kocsim mikor gyereket vallaltam vagyis megalapoztam a dolgokat. De azt kifelejtik hogy tele vannak hitellel. Lehet hogy “sajat” de kozben megse. Szoval soknak folosleges nagyzolni az ilyen dumakkal.
Ja mert itt ha egy nő nem közmunkásnak vagy donortól saját magának szül, akkor már rögtön pénzéhes ri.banc, és aranyásó is. De ha el akarná vetetni, mert még nem tervezték, akkor azért menne a hiszti, hogy az gyilkosság, meg amúgy is felelősséget kell vállalni.
Kérdező ha nem tetszik a rokonok hozzáállása, akkor nem kötelező szóba állni velük.
"Nem akartunk még gyereket a barátommal, majd csak 4-5 év múlva. De terhes lettem"
Csak nekem hiányzik valami ebből a történetből? Hogyan lettél terhes? Védekeztetek? Rendesen, nem csak megszakításosan( ami, mint tudjuk, nem védekezés)?
Emellett valóban nem mindegy, milyen idős vagy és milyen hosszú a kapcsolat. Mit szólnak a barátod szülei? Támogatnak? Most össze fogtok házasodni egyáltalán, vagy összeköltözni? Ha igen, hova, kihez, ki fizeti?
A családod valószínűleg többet tud és lát át ezekből. Mi nem. Abban mondjuk igaza van anyád férjének, hogy ha nem kezdesz el dolgozni, később, pláne gyerekes anyukaként, iszony nehéz lesz elhelyezkedned, és valószínű nem olyan állásba, mint amit a diplomád sugallana, hogy "jár".
"Ennek egy örömteli időszaknak kéne lennie, mégis úgy érzem, hogy a családomnak az a célja, hogy elrontsák."
Egy nem tervezett baba becsúszása nem mindenkinek olyan felhőtlen öröm, ez ebből a történetből is látszik. De ha ti mégis szeretitek azt a csöppséget, és örömmel várjátok, akkor legyen elég nektek ennyi öröm, ne várjátok el feltétlen, hogy a világ csatlakozni fog hozzá, és minden rózsaszínű lesz. Sajnos, a világ már régen letette a rózsaszínű szemüveget, és lát olyan problémákat is, amiket ti most - még - el sem bírtok képzelni.
Határozottan mond meg nekik, hogy foglalkozzanak a saját életükkel.
Bármit szólnak, mond, hogy te jól érzed magad (mutasd is ki) és, hogy akiknek adsz a véleményére azok melletted állnak és neked ez számit :)
CSak vigyorogj, és szép lassan emeld fel középső ujjadat az arcába. :D
Nem kell mondj egy szót sem. :)
Ha nem vagy rájuk utalva, magyarázzad meg nekik, hogy csak előzetes bejelentés után mehetnek hozzátok unokázni, akkor is , ha te is jóváhagyod azt az időpontot.
.
Diplomás vagy. Gyakorlatilag a családi vállakozásban bármikor van helyed dolgozni, pláne, hogy barátod anyjával jó a viszonyotok.
.
A fröcsögőknek: az az idő lejárt, hogy 'suba a subához, guba a gubához'.
Feleslegesen irigykednek, mert a te helyed már foglalt.
Örüljenek a fröcsögők, hogy az sem igaz: 'bunkó a bunkóhoz'!
.
Igyekezzetek mihamarabb a különlakást megoldani, aztán az eredeti javaslatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!