A férjem az egészségi állapota miatt nem tud munkát végezni. Az előző házasságából született 3 gyermeke után eddig fizetett gyerektartás csökkentését kell kérnem. Hogyan tálaljam ezt a volt feleségének?
A volt felesége is tisztában van vele, hogy nagy a baj, tudja azt is, hogy én lettem a gondnoka, de a gyerektartásra eddig is háklis volt, ezért az utolsó pillanatig vártam ezzel a lépéssel.
Az a baj, hogy eddig az 50%-ot fizette a gyerekek után illetve minimum 30000Ft-ot, most viszont a kevesebb pénzből kevesebb összeg lesz megállapítva, azt mondták, kb 7-8000Ft/ gyerek, mert csak a rokkantságijának 30%-ig lehet terhelni és azt osztják fel az összes gyermeke között, tehát már a mi közös gyermekeinket is beszámítják. Ez azt jelenti, hogy az eddigi minimum 90000Ft helyett csak maximum 24000Ft lesz az össz gyerektartás. Ez nagyon kemény váltás lesz. Mielőtt még bármit is lépnék, először vele szeretném átbeszélni a dolgokat, de félek, hogy nem fogja túl jól fogadni a hírt.
Gondoltam, áthívom őket a hétvégén és akkor próbálok vele beszélni, de azt sem szeretném, ha a gyerekek előtt rendezne jelenetet.
Volt aki azt tanácsolta, hagyjam, majd megtud mindent, ha megkapja a bíróságról a papírt, de ezt úgy érzem, mintha hátba támadnám vele.
Szerintem a kérdező, egy korrekt, rendes becsületes nő.
Hívd át magatokhoz, próbáld megtartani a jó viszonyt. Beszélgessetek higgadtan.
ma 14:29-es: a kérdezö nem kötelezhetö arra, hogy az elözö kapcsolatból származó gyerekekre bármit is fizessen, ez csak az apa ktelessége, ö meg a megváltozott körülmények miatt csak a jóval kevesebb összeget tudja fizetni.
Szóval itt nem az a téma, hogy kevebbet kapjanak-e az elözö gyerekek, hanem csak az, hogy erröl hogyan értesítse az exet.
Ha le tudtok ülni, és megbeszélni a dolgokat, akkor hajrá!
Igen, kemény váltás lesz... de az élet nem mindig habostorta. Nem csak neki lesz kemény váltás, hanem nektek is kemény váltás volt a férjed egészségi állapotának romlása, és nem csak anyagilag. A gyerektartás meg ugyebár arról szól, hogy megkapják azt a pénzt, amit apaként rájuk költött volna. Namármost ha kevesebb a bevétele, értelemszerűen ha velük élne, akkor is kevesebb jutna a gyerekekre, ergo kevesebb a gyerektartás. Ezt kellő intelligenciával akármilyen háklis ember meg tudja érteni...
En nem szolnek
Majd jon a level megtudja igazan nem a te gondod nrm a te gyerekeid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!