Hogyan érjem el, hogy a férjem kérje a gyerektartás csökkentését?
2 gyermek (2,5 éves ikrek) után fizet 60000Ft-ot (fix összeg). Ez a gyerekek születése után lett megállapítva, azóta viszont az akkori netto 300000Ft-os fizetése már a múlté a mostani csak 140000Ft.
Tudom, hogy sok dolog miatt bűntudata van, azért is, hogy felelőtlen volt és ők becsúsztak, de ez még nem elég ok, hogy a többi gyermekétől vegyen el miattuk. Néha hajlik rá, hogy kéri, máskor eltereli a szót. Hogyan tudnék hatni rá, hogy végre megtegye a szükséges lépéseket.
Sehogy. Már elmondtad neki a véleményed, ő pedig egyelőre nem lépett semmit.
Hány gyereke van még?
3 közös gyermekünk van.
Nem nekem fizeti, a gyerektartást.
Egy ügyvéd ismerősöm azt tanácsolta, hogy adjam be a válást és kérjem a gyermekelhelyezést, akkor talán észbekap, de én jobban szeretném, ha ő maga látná be, hogy mi a jó döntés.
te mentél hozzá, tudtad hogy gyerekei vannak, most meg pattogsz, ők is a gyerekei, és róluk is gondoskodni akar
ha nem dolgozna akkor meg neked kéne fizetni, törődj bele!
Nem kell kérni a csökkentést, beszéld meg vele, hogy kevesebbet adjon.
Az lenne a legjobb, ha megtudnátok beszélni. Ha tényleg bűntudata van, és akar fizetni, akkor a bírósági végzés ellenére is oda fogja adni azt a pénzt.
Szerintem van mellette más jövedelme is, mert 140-ből 4 gyerek után fizetni, + élni nem igen lehet.
Szerintem bízd rá, ha nem tudna akkor nyilván nem fizetne.
Ha még csak 2,5 évesek az ikrek, nektek hogyan van 3 közös gyermeketek? Nem értem!
Hacsak nem veled csalta a feleségét. Ebben az esetben értem a lelkifurdalását is. Rólad meg megvan a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!