Gyerektartást lehet nem pénzel megfizetni?
Nem, a gyerektartást pénzben kell kifizetni (és célszerü olyan módon, hogy igazolható legyen: csekken vagy átutalással, feltüntetve, hogy gyerektartásra szánod).
Ugyanis az a szülö, akinél a gyerek van, dönti el, hogy az adott összeget mire kell a legsürgösebben költeni, mert a gyereknek fontosabb, hogy legyen ennivalója, mint pl új iskolatáskája.
Ha a másik szülö szerint van, ami fontos, és nem kapta meg a gyerek, akkor jogában áll azt a gyerektartáson felül megvenni neki.
Sosem értem az ilyen kérdéseket, és ennek sincs több értelme...
Most neked nem tök mindegy, hogy átutalsz (mittudomén) 20 ezret, vagy ennyiért bevásárolsz? A te pénztárcádból akkor is ennyi hiányzik.
Sok költség, kiadás érinti a gyereket is, és elég nehéz elválasztani, ilyen pl. a rezsi. Erre is költeni kell, és villanyszámlát marha nehéz kiló kenyérrel befizetni.
Szerencsére nem.
A gyereket nevelő szülő tudja, hogy mire van szükség. Nehogy már, ha netán egy butikban dolgozik a papa, akkor havi 5 nadrágot adjon a gyereknek :)
"Most neked nem tök mindegy, hogy átutalsz (mittudomén) 20 ezret, vagy ennyiért bevásárolsz? A te pénztárcádból akkor is ennyi hiányzik."
Vannak olyan családok ahol nem mindegy. Nem tudhatjuk, hogy a kérdező volt párja mire költi azt a pénzt. Sajnos láttam én már olyan családot, ahol a gyerek szakadt ruhákban régi járt, nem mehetett soha fizetős iskolai programokra, de a nő az ki volt rittyentve minden nap. Sminkre, fodrászra, műkörömre stb futotta, de a gyerekre nem. És sírt, hogy nincs elég pénze.
Ott sajnos az apa nem tudta volna magához venni, mert külföldön dolgozott, hogy erején felül támogassa a gyereket. Csak sajnos nem a gyerekre ment az a pénz.
Persze vannak olyan kérdések is, ahol csak a fizető fél akarna ezzel a megoldással kötekedni.
Nem ismerjük a családi hátteret és az okokat, így ne ítéljük már el rögtön a kérdezőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!