Ha az apuka börtönbe megy, hogy lesz kifizetve a gyerektartás?
Barátnőm mesélte a minap, hogy úgy néz ki börtönbe megy az exe. Részleteket nem mesélt. Tőlem kérdezte, ilyenkor mi lesz a gyerektartással. 2 gyerekük van, eddig 40 E ft-t kapott utánuk. Nem tudtam neki érdemleges választ adni.
Köszönöm a válaszokat.
Ez a legfontosabb ugye? Az nem is érdekli az üresfejű barátnődet, hogy miféle alja nő lehet, aki egy börtöntölteléknek gyereket szül...
hánynom kell
a 2 előttem szólónal üzenem h nem ez volt a kérdésre a válasz!
Szerintem az állam megOldja vagy ha "dolgozni" fog a börtönben ak , küldi a pénzt....
Utolsó variáció ha kiengedik akkor tötleszt majd.....
Ha dolgozik a börtönben, a béréből levonják. Ez nyilván kevesebb lesz, mint elotte volt. Ha hat hónapig nem fizet, akkor lehet végrehajtást kérni, eredménytelensége eseten -ha a tobbi feltétel is fenn all- allami megelolegezes is szoba jöhet. Ez maximálva van: Az állam által megelőlegezett tartásdíj összege nem haladhatja meg a legkisebb öregségi nyugdíj 50%-át, vagyis jelenleg 14.250 Ft-ot.
Tehat ket gyerekre 28500 lesz max, ha egyaltalan kaphatja, mert a jövedelmet is nézik.
Mi köze a barátnőmnek ahhoz, hogy az exe a szakításuk után mibe keveredett ami miatt börtönbe kerül?!
Köszönöm a válaszokat!
És igen, a barátnőmet az érdekli, hogy ami a GYEREKEKNEK jár, azt hogy fogja megkapni. Lehet köpködni érte, mert neki a gyerekei az elsők, nem egy pasi (aki mellesleg az apjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!