Elviselnétek, hogy vendégszobának használja a rokonság a szobádat?
Sziasztok! 20 éves lány vagyok. Régen a szobám volt a vendégszoba, de már öt éve a sajátom. Azóta új ágyat kaptam, átrendeztem, átfestettem, az én kis birodalmam lett. A barátommal minden éjjel együtt alszunk.
DE hogyha jönnek vendégek állandóan az én szobámban nézik a tévét, (pedig van három tvnk) állandóan ott vannak, sosem tudok elvonulni, és még az ágyamban is alszanak, mikor nagy házunk van és máshol is simán elférnének. De nem, nekem kell a saját szobából kimennem, vagy a barátomhoz kell mennem aludni , mert a rokonok alszanak a szüleim szerint a szobámba akkor.
Nem küldjetek ki őket csak úgy , hogy hello ez az én privát szférám. Annyira természetesnek veszik az egészet. Mit csinalnatok a helyemben?
Én ezt nemtudnám megenni a gyerekemmel.
Ha nekem van egy nagy házam, több szobával, akkor magasról lesz@rom a vendégek extra igényeit, mert van hova tenni őket.
Biztos hogy nem a gyerekemet költöztetném ki a saját szobájából.
Még ilyen agyament szülőket.
Ha a vendégeknek meg nem tetszik a dolog, akkor menjenek szállodába. 🙄
Igazatok van, azt elfelejtettem, hogy írta, hogy minden nap együtt alszanak ^^"
De ettől függetlenül szerintem nem összehasonlítható a kettő, kezdjük ott, hogy én nem érezném fairnek, ha a szüleimnek a barátom miatt kellene minden hónapban x forinttal többet fizetni, mert ő pl. minden 2. nap, vagy lehet, minden nap a mi vizünket, ételeinket fogyasztja. Szóval csak magamból kiindulva, gondolom a kérdező kárpótolja a szüleit anyagilag. Ha pedig kifizeti pl. diákmunkából a barátja által elhasznált étel, víz, stb. árát, akkor onnantól kezdve nem hiszem, hogy sok vizet zavarna azzal, hogy a barátja náluk van. Lehet, ha még nem ismerik annyira, zavaró lehet, hogy egy idegent kell a házukban kerülgetni, de gondolom ha belementek abba, hogy náluk aludjon minden (vagy majdnem minden) este, már úgymond családtag lehet..
Viszont a rokonok, akikkel évente alig pár alkalommal találkozunk, nálam kimerítik az "idegen" fogalmát, legalább is abban az értelemben, hogy nem engedném, hogy a gyerekemet kitúrják a szobájából..Még mindig az a véleményem erről, hogy ha nincs külön szoba, ahol aludhatnak, akkor nem kell ide hívni őket és kész. (Persze ez alól kivétel a gyerek szobája abban az esetben, ha már elköltözött, de a kérdező még ott lakik ezek szerint..)
42es, igazat adok neked, ha van sok szobám eszembe se jutna a gyerekemébe vagy bárkiébe költöztetni a vendégeket. Nekem csak a kérdező hozzáállásán forrt fel az agyvizem, hogy az ő pasija ott élhet az ébv 365 napján, de ha már így alakult hogy a szülei ezt kérnék tőle hogy cseréljen szobát akkor megtehetné.
Amúgy meg van egy ellentmondás. A kérdező azt mondja nagy a házuk, máhol is simán elférnek. Akkor neki miért kell ilyenkor átmenni a pasijához aludni? Miért nem megy ő másik szobába? Nekem ennek nagyon dac és hisztiszaga van, mikor az óvodás korú gyerek csak azért is sértődötten elvonul ha nem az van amit ő akar.
Persze ettől nem lesz helyes a szülei hozzáállása sem, de a sztoriban nagy adag hiszti és mártíromság is van.
Anyámék szobájában van egy franciaágy és egy kihúzható kétszemélyes kanapé.
Tesóméban egy kihúzható egyszemélyes kanapé és az ágya.
Az enyémben pedig egy franciaágy.
Nem gondoltam volna ekkora felhajtás lesz ebből a kérdésből. De köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!