Ti megmondanátok a párotoknak, hogy a papájának pár napja van?
Köszönöm a válaszokat!
Nem bírálok felül senkit sem, nem mondtam a páromnak semmit. Tudja ő is, hogy idős a papája, és azt is, hogy már gyenge. A családjára bízom a közlést, nem avatkozom bele. Csak nekem rosszul esne, ha párom tudná, de nekem nem mondaná el. Mivel a Papa még kommunikál így semmiképp nem szólok bele. Holnap úgyis meglátja, amit én már tudok. De szívből remélem, hogy nem utoljára látjuk, és, hogy láthatja majd a dédunokáját!
Ha mentek, vigyetek neki vlmi kaját -
annak biztos fog örülni
A párom nagybátyja rákos volt. Mindenki azt mondta a páromnak, hogy meg fog gyógyulni, ne is aggódjon, jól lesz, csak kicsit rosszul van. Ebbe teljesen beleélte magát és pontosan tudtam, hogy ha meg van győződve, hogy valóban semmi baj és így hal meg a nagybátyja, teljesen összeomlik. Mivel én orvosi szempontból is ráláttam a nagybátyja állapotára, jobbnak láttam felkészíteni, és így könnyebben átvészelte, mikor tényleg elment.
Ebben az esetben viszont, mivel nagy távot kell vezetnie, nem kellene egyenesen megmondani. Biztosítsd, hogy te mellette vagy, bármi történik együtt átvészelitek. Aztán pedig talán maradjatok pár napot ott, így a papával is lehet, és a sokk után sem kell azonnal hazavezetnie.
ha nem lenne ez a vezetés-ügy, én elmondanám. de semmi szükség arra hogy a te életedet kockáztassa egy 86 éves miatt, aki számára teljesen természetes a halál.
A sajátjával persze azt tesz, amit akar, ha 200-zal száguld, az ő baja, de másokat ne öljön meg. undorító az ilyen ember komolyan, akinek hazudni kell, csak hogy ne úgy vezessen, mint az állat. ő maga tehet arról, hogy hazudni kell neki, nem te vagy a hibás.
Kedves Kérdező!
A kérdésre válaszolva, a vezetési stílusa miatt nem mondanám el.
Másrészt, keresztapám elesett 3 éve,eltört a lába meg a csípője,de mivel 90 éves volt már akkor,ezért nem tudták megműteni,mert az altatást senki sem vállalta a kora miatt,megmondták hogy abba tuti belehal.Úgyhogy maradt ágyban fekvő pelenkázták.3 éve feküdt az ágyba,pedig neki is pár napot hetet mondtak.Pár hete keresztanya meghalt, ezért keresztapa otthonba került. A 3 év alatt többször kiesett az ágyból, beverte a fejét is,volt hogy félrebeszélt,hogy nem ismert meg,hogy nemtudta hol van.És még mindig él.
A másik történetem a volt barátom nagyapja.Prosztatarákot diagnosztizáltak neki 75 évesen.Mondta neki az orvos,hogy meg kell műteni, utána meg protokoll a kemó,meg lehet sugarazzák.Erre azt mondta az orvosnak, hogy -fiam, éngem nem kell megműteni,ha meg kell halni meghalok.Megjártam a háborút,hadifogságot,felépítettem egy házat, felneveltem kiiskoláztam a gyerekeimet, láttam felnőni az unokáimat.Ha meg kell halnom meghalok.Még jó 10 évet élt mindenféle kezelés nélkül.
14-esnek igaza van, ezek szerint eddig a világon csak olyan ember kapott halálhírt, aki tudott vezetni, és nem veszélyeztetett másokat?
Én amúgy qrva zabos lennék, ha a párom nem mondaná el, de őt te ismered.
Sajnos tényleg esélyem sincs jó döntést hozni. Az élet eldönti hogyan tovább. Amúgy félreértések elkerülése miatt: párom nem vezet őrült módon sosem. 4 éve él pesten velem, előtte (nagyon) vidéken lakott. 4 év alatt 1x ment 170el, de akkor nagyon sürgősen rohantunk, egy élet múlt rajta. Autópályán mentünk, bár gyorsan, de nagyon figyelve vezetett. Ezenkívül állítása szerint még egyszer közlekedett gyorsan, akkor én még nem ismertem. Akkor az anyukáját vitte a mentő sürgős szívműtéttel, és a mentő után siettek kocsival. 11 éve van jogsija. De most nem ez a lényeg.
Holnap korán indulunk mondta is, és szép nyugodtan levezet 300 kilómétert. A többi ott kiderül :/ amúgy eléggé rosszul érzem magam, hogy hallgatok, de tudom, hogy jelenleg nem tudna mit tenni. Olyan helyen van a Papa, ahol vigyáznak rá, de sajnos, ha lejárt az idő akkor eltávozik. Mellette leszek, és támogatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!