Miért van az, hogy olyanok vállalnak gyereket, akik napról napra élnek, aztán tartják a markukat az állam felé?
Mi jogon várja el bármely anyuka,apuka, hogy az adófizetők pénzén elhenyélve neveljék a gyereküket?
Miért nem akkor vállalnak gyereket ha anyagilag, érzelmileg és mentálisan is képesek felnevelni? Miért szülnek a nagy semmire? ingyen ebéd az iskolában, ingyen tankönyvek, ingyen táborok, lassan már minden ingyen lesz nekik.
Ennyi erővel bárki vehetne 300 ezerért egy 20 éves lerobbant mercit és tarthatná az állam felé a markát felújításra és benzinre, mert igaz, hogy nem engedheti meg magának, de ő azzal szeretne járni, ja és dolgozni meg tenni érte azt nem.
Pontosan ezért nem is kap senki segélyt a gyerekszülésért.:D A családi adókedvezmény ugyanis nem az.
Ki beszélt itt a családi adókedvezményről? Én a gyesről és családiról beszéltem. Azok segélyek mert nem kell érte tenni semmit.
"Mi jogon várja el bármely anyuka,apuka, hogy az adófizetők pénzén elhenyélve neveljék a gyereküket?" => Szerinted GYES-ből, csp-ból, meg évi 2-3x 5ezer ft-os gyermekvédelmi támogatásból tényleg megél egy komplett család?
Én nem tudom, mégis hogyan, mert teljességgel lehetetlen.
"Szerinted GYES-ből, csp-ból, meg évi 2-3x 5ezer ft-os gyermekvédelmi támogatásból tényleg megél egy komplett család?
Én nem tudom, mégis hogyan, mert teljességgel lehetetlen."
A kisebbség egy rétege mégis megoldja valahogy, persze, a tisztességes dolgozó emberre már nem jut. Amikor én voltam anyagilag megzuhanva, és átmeneti segélyért folyamodtam az önkormányzathoz, akkor kiszúrták a szememet egyszeri 5000Ft-tal, a 2000-es években...
Ha nem sok pénz, mondjatok le róla.
Vagy akkor menjen a gyerek a közösbe, és mindenki dönthessen arról, mit tanul, mit eszik, kikkel haverkodhat, stb.
"Ha nem sok pénz, mondjatok le róla." => Pont ez az, hogy valakinek igenis számít, de kizárólag ebből nem lehet megélni. Mert a kérdező anyukát és apukát is említette. De olyan nincs, hogy mindenki otthon, és kizárólag ebből élnek (hogy cigányéknál mi van, hogy van, nem tudom, nem is érdekel. Majd mindjárt kifejtem, miért.)
Félreértések elkerülése végett GYED-en vagyok, azaz dolgoztam, és ebből is vonnak némi adót, családi pótlékot kapok, mint mindenki, akinek kiskorú, vagy nappali tagozaton tanuló gyereke van. De ezen felül semmi egyéb, nem vagyok rászoruló.
Csak voltam egyedülálló anya minimálbéren, mert úgy hozta az élet, kaptam gyermekvédelmi kedvezményt is. Nem jött rosszul, de nyilván a szarból nem húzott ki.
Amiért meg nem érdekel a kisebbségi, meg az adófizetős téma, az csupán annyi, hogy ha levonnak x %-ot az ember jövedelméből adó gyanánt, az ha nem erre, akkor elmenne másra, stadionokra, útfelújításra olyan helyen, ahol életembe nem járok, és egyebek. Na meg a böriben is kajáztatni kell a rabokat, az is állami pénzből megy ám. Attól nem marad több a ti zsebetekben sem, hogy a cigány Gizi a szomszédban a 3.gyerekét szüli segílyre, vagy nem szül egyet sem...
Ezt sokáig én sem értettem, aztán ráakadtam erre az irományra: [link]
Ettől kezdve van elképzelésem, hogy miért.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!