Kedves higgadtak, ti hogy vagytok képesek kulturáltan elviselni a bunkó/gonosz családtagokat?
Röviden a sztori: nővérem viszonylag fiatalon lett nagyi, dolgozik még, két kiskorú gyereke is van. A menye, ha valami nem tetszik neki, mondjuk, nem vigyáz a gyerekre a nővérem, mert éppen más dolga van, elkezdi csesztetni, hogy akkor nem fogja látni a gyereket. Unokaöcsém szerint a felesége csak viccel, nem kell komolyan venni, " ő ilyen." Hát vicceljen mással. Nővérem szelíd, meg szerintem be is ijedt, engem is megkért, hogy ha találkozunk, ne szóljak semmit a menyének. Nagyon szeretem a nővérem, és utálom, ha valaki fájdalmat okoz neki. Meg mi ez a genyóság, hogy valaki egy másik emberi lénnyel fenyeget, egy másik embert használ fel arra, hogy megleckéztessen valakit? Húú, hát én egy kicsit más természet vagyok, mint a nővérem, de természetesen tiszteletben szeretném tartani a kérését, nem szeretnék beszólni a menynek.
Viszont nemsokára családi összejövetel, nővéremék házassági évfordulója. Nyugtatózzam be magam, vagy mi? Ha nem történik semmi, körülbástyázom magam az enyéimmel, és elleszek, de mi van, ha a csaj beszól a nővéremnek megint valami "vicceset?" Félek, hogy ilyen esetben robbani fogok. Szóval, kinek van valami praktikája ilyen esetre? Irigylem, komolyan, aki higgadtan tud viselkedni. (A számolj 10-ig nem ér, már próbáltam, nem jött be.)
Istenem, Goldmund annyira őszintén ostoba, hogy az nem igaz. Gondolom, irodalom órán a sok hasonlattól meg metaforától folyt a taknyod a röhögéstől. Inkább tömd magadat estebéddel.
Kérdező, van különbség a higgadt és a beszari közt.
"Kérdező, van különbség a higgadt és a beszari közt."
Tudom, épp ezért kérdeztem a higgadtakat.
Többi választ köszönöm. Igen, itt nem az a gond, hogy nem tudnánk mit visszaszólni, én hazazavarnám, szívem szerint, mikor azzal gonoszkodik, hogy a nagyitól eltiltja az unokát, ha az nem úgy ugrál, ahogy őmenysége fütyül, de a nővérem valóban fél attól, amit már valaki írt is, hogy havi egyszer majd láthatja az unokáját, ha a bíróság megítéli a láthatást, meg hogy a menye elvadítja tőle. Ha havi egyszer találkoznak, ez nagyjából sikerülni is fog neki.
Tököt növeszteni az unokaöcsémnek kellene, de a jógyerek csak kínosan, elpirulva vigyorog, ha a feleség éppen kinyilatkoztat a jövőbeli családi viszonyokról, mert ugye a drága lány csak viccel...
Köszi még egyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!