Kötelessége-e a férjnek a feleségét eltartani, ha pld. Gyesen van, vagy Gyes után még sokéig nem talál munkát? Milyen költségeket kell kifizetnie: rezsi, kaja vagy egyéb is mint mobilteló havidíj, net, benzin, hitelrészlet, fodrász stb?
Rám dada vigyázott már bocs.
Lusta népség vagytok ti anyák az tuti:D
Inkább nyomorogtok gyesből....Nem az én dolgom...
Jóéjt.
Ez a kerdes nagyon zavaros es nem kellene olyanon veszekedni, amit nem ertunk. Ugyanis ebbol a kerdesbol kutya legyen, aki felfogja, hogy a kerdo milyen helyzetben van. Nem kell kombinalni, nem lehet ertelmezni ezt a kerdest ennyi infobol.
Egyebkent annyit, hogy a GYES jar mindenkinek, tehat lehet, hogy olyan helyzetben van, hogy nem volt munkahelye eleg ideig, nem tud hova visszamenni dolgozni VAGY meg GYES-en van, mert ugye a kerdesben ez a ket alternativa van...nem tudom, hogy aki azt irta, hogy lejart a GYES biztosan, honnan veszi. Ez mind csak fantazialas. A kerdezonek kellene tisztaznia ezt, mert ebbol a kerdesbol semmit sem lehet igy erteni!
Ha a házasság alatt neki nincs jövedelme az ne haragudj ki felelőssége? Ha te kapnál egy házat mennyire örülnél hogy a jogos tulajdonodat oda kellene adnod, holott neki semmi köze hozzá? Ha úgy költözött oda, hogy már alapból GYES-en volt mégis mi járna? Kapta a GYEST.
Ha valami pénzben nem mérhető, akkor ne is akarja senki pénzben megkapni.
"Rám dada vigyázott már bocs.
Lusta népség vagytok ti anyák az tuti:D " Meg is látszik, hogy anyád nem tanított semmire. Majd ha neked is lesz egy ilyen bunkó kölköd, asszem rájössz, hogy nem ártott voltna 1-2 évet otthon maradni vele, esetleg akkor amikor téged fog a saját gyereked leszólni.
00:07-es,neked sincs gyereked,látszik!az,h rád dada vigyázott,sajnálatos,megis van az eredménye....
egésznap pörgünk,gyerekkel foglalkozunk,mosunk,fözünk külön a gyereknek,takarítunk,teregetünk,vasalunk
az,h nem megyünk egyböl vissza dolgozni az a gyereke érdekeit szolgálja,mert máskülömben olyan lenne mind ,mint TE!jó hogy nem már a szülöszobából kéne visszamennünk dolgozni!talán ha nem lenne annyi fekete melós akkor nem itt tartanánk!
jó éjt
Mondok egy peldat, az en helyzetemet. Egyetemre jartam, mikor meghazasodtam. Miutan osszehazasodtunk, terhes lettem, de a ferjem munkajaert mindent fel kellett adnom, allandoan koltozunk 3 eve, eselyem sincs, hogy arra az 1-2 honapra, amig 1 helyen vagyunk munkat kapjak. Semmilyen juttatast nem kapok, mert kulfoldon elunk.
Igy jelenleg nincs sajat jovedelmem, bevetelem onhibamon kivul, mert en 3 diplomas nokent felaldoztam a karrieremet a csaladert. Gyereket nevelek, mindent elintezek. Szinte egy szabad pillanatom nincs, mert mindent en csinalok itthon. Nem valuk meg semmi ilyesmi, de tetelezzuk fel, hogy most beadnank a valopert. Olyan hulye lenne a ferjem, hogy a sajat gyerekenek rosszat akar azzal, hogy semmit a vilagon nem ad es akkor menjunk a hid ala talan? Te biztos ferfi vagy es fogalmad sincs, hogy mekkora nagy dolog gyereket nevelni es minden egyebet elintezni... probald ki, lehet, hogy megertened, hogy mirol beszelek.
"A kérdező is kiakadt, hogy a pasié a ház, akkor a gyerekkel fedél nélkül maradnak...ja hogyne, el kellene venni biztos a jogos tulajdonát a pasinak, amihez a nőnek semmi köze. Marha igazságos lenne...akkor inkább olyan mellett maradjon a gyerek, aki tud neki lakhatást biztosítani, nem egy olyan mellett, aki nem."
Pasiként azt mondom hogy:
ha a ház már az övé volt mielőtt egybekeletek akkor a nőnek semmi joga. De ha utána, akkor figyelembe kell venni hogy a nő mennyi jövedelemtől esett el amiatt hogy nem dolgozott és olyan arányban adni neki részesedést.
Mondjuk (hasamra csapva) nő keres szülés előtt 100e/hó, pasi 300e/hó és vesznek 10.000-ért házat akkor milyen jogon járna neki a fele? max a harmada.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!