Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Komolyan el kell ezt viselnem?...

Komolyan el kell ezt viselnem? Vagy ez belefér?

Figyelt kérdés

Párommal két éve költöztünk az ő családjának házába. Tudni kell, hogy ez ilyen "közös" ház, több tulajdonos van, de egyik sem lakik ott. Van saját.

A telken van a családi vállalkozás műhelye, párom is ott dolgozik, és a legtöbb férfi családtag.

Emiatt a ház konyháját használják étkezésre.

Mindent a nagybátyja fizet emiatt, rezsit ugye, mivel egy telken van a ház, tőlünk nem kér külön pénzt. Így végül is ingyen lakunk ott.

Na de nekem az a bajom, hogy senki nem tiszteli a magán szféránkat. Pl. a konyhába én vittem a saját cuccaimat, ők azt elhordják... Elvisznek benne kaját, pl műanyag dobozokba és soha többé nem hozzák vissza. Edényekkel ugyanez.

Veszek magamnak valami kaját, és megeszik.... Kérdés nélkül.

Páromnak minden nap ők rendelik a kaját, ők fizetik, együtt esznek. Ha valamelyikük éhes, simán eszik a hűtőnkből, ahova csak MI rakunk be kaját.

Én ezt nem értem... Az én családom nem ilyen, és nagyon nehezen viselem ezt, hogy kérdés nélkül megeszik, használják a dolgaim.

Pár évig még muszáj itt laknunk, nemsokára babánk születik, szeretnénk majd saját házat, ha lesz rá pénzünk.

2018. jún. 8. 08:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%
#18 miért kéne külön szólni hogy hozzák vissza amit elvisznek? Nálatok az a norma hogyha nem cseszeget a kölcsönadó akkor onnantól a tiéd?
2018. jún. 8. 13:21
 22/27 anonim ***** válasza:
93%
#19 na ezaz, mi csak 4-en vagyunk (öcsém és szüleim) de ha olyan kaját ennénk amiről sejthető hogy valaki magának vette (fagyasztóban pizza, hűtőben süti, kakóscsiga stb) vagy már csak egy adag maradék van legalább körbefutunk a lakásban hogy ez kié és kéri-e.
2018. jún. 8. 13:23
 23/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Nem, nem kell hogy elviseld! Ez nem normális/természetes, még akkor sem ha úgy laktok ott, hogy "ingyen". Minél hamarab próbálj meg szerintem, határozottan kiállni a dolgaidért és finoman tudatni velük, hogy te hogyan szereted, ha bemennek eliveg a konyhátokba. Később lehet meg fogják szokni, hogy ezt te hagyod és durvább dolgokat meg fognak csinálni. Első körben mindenképp oszd meg a pároddal, de ne úgy hogy tőle várod a megoldást, mert az számára fusztráló lehet, hanem csak szimplán, hogy jelezni fogod a rokonoknak... Mi erről a véleménye. Ha kiderül, hogy egy véleményen vagytok, az jó, ha nem akkor meg magadért állj ki, mert sajnos simán ki tudnak használni. Pl.: Pista bácsi, már két napja keresem a kék lábast, nem látta valahol? Érezzék, hogy neked az fontos és hogy azt te keresed.

+

A 19-ES írta le a leghasznosabb választ szerintem. Osztom. Itt a tervezhetőségről van szó, a másik dolgát való tiszteletbentartásról, rég nem pénzkérdés, az meg hogy a kérdező hogyan költözött oda milyenek az anyagi körülményeik egyáltalán nem tartozik ide... :S

2018. jún. 8. 14:19
 24/27 anonim ***** válasza:
Alakíts ki magadnak egy teakonyhát. Hűtő. főzőlap vagy resó , ahova nincs mindenkinek bejárása.
2018. jún. 9. 18:39
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
És te egy ilyen málépuliszka hapsinak szülsz gyereket? Neki kellene kiállnia melletted,magatokért,még ha ott is laktok. Az nem hatalmaz fel senkit arra,hogy visszaéljen a helyzetével .Valami iszonyat primitív,autószerelő banda lehet,ahol csak a duma,meg a zaba számít. Csordaszellem,az asszonynak kuss. LEsz ez még jobb is...Nem az első példa,ami szóról szóra így indult és mi lett belőle...Ez a saját ház is csak duma,sosem fog elmenni a meleg kis fészekből,nem is engednék.
2018. jún. 24. 19:09
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok, Neked nem adnak kaját,csak ők zabálnak? Van egy parányi kis önbecsülésed is???
2018. jún. 24. 19:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Ne aggódj , lesz jobb is, lehet, hogy most sorsod szerint ezt a kihasználást akartad megtapasztalni, szóval lehet akár karmikus is. Nem mondom, hogy tuti az. Na de hát ha jelenleg nincs más lehetőségetek; akkor addig kénytelenek vagytok ezzel beérni; viszont akár szereltethetnétek zárat az ajtótokra, nemtom tulajd engedi-e; de a végén majd úgyis neki adjátok a kulcsot; na szóval hogy van ilyen hűtőtáska, azzal is lehet egy darabig hűteni az ételt; vagy nemtom mennyi esély van a saját szobátokba akár egy kis látványhűtőt beszerezni; vagy valami. Mondjuk az kicsi, de talán nem pont jó, mert még ott is azt hiszem, meg kell lennie egy adott kevés hőmérsékletnek a hűtő körül a szobában; és nemtudom, vannak-e még olyan pici hűtőszekrények; vagy olyan szekrény, ami hűtés nélkül is elég jól hűt; vagy mindig vegyétek konkrétan aznapra a kajátokat, ne úgy, hogy "majd később megesszük"; mert később nem lesz, mert addigra becsórják a családtagok. Meg amúgy, ha nincs elég konnektor, akkor lehet venni ilyen elosztónak hívják, vagy mi; az olyan, hogy bedugod egy konnektorlyukba, és akkor van rajta 6-8 másik konnektorlyuk, tehát egyből csinál többet. Tehát valami elzárható szoba, elzárható kis hűtőszekrény kéne nektek; esetleg nemtom, mennyire reális, hogy a hűtőszekrénybe berakni egy mini széfet; és annak csak nálatok lenne a kulcsa, vagy ti tudnátok hozzá a kódot. Szóval egy ilyen jóó szilárd kis dobozka; ami benne lenne a hűtőszekrényben, és csak a ti holmitok lenne benne, csak ti tudnátok nyitni.
2018. jún. 25. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!