Rokon kisgyerek látogatása elől hogy lehetne kitérni?
En megkerdeznem mi lenne, ha inkbb en jonnek hozzad a szunetben es aludnek egyszer nalad?
Igergetni nem kell. Foleg, ha semmi kedved hozza. El is kehet mondNi nLtok nincsenek jatekok, anyukadek nem szeretik a vendegeskedest, neked meg sokat kell tanulnod. Ok nyfogni fog, de ez van. Az anyukajVL meg lhetsz még oszintebb, megmondhatod, nem tul sok kedved van hzza, mert egyszeruen nem a te korostalyod es ngyon leszivja z energiaidat, foleg mert egy igazi kis energiabomba. (Igy talan sertodes se lesz belole, mert nem azt mondod, hogy energiavampir :-) :-)).
Az anyuka reakciójából ítélve ő is küldené hozzátok a kislányt, valószínűleg így akar megszabadulni tőle pár órára. Pedig neki kellene beszélni a saját gyerekével, hogy figyelj, nem mész a Zsuzsihoz mert dolga van, tanul, stb.
Ne hárítsd finoman. Mondd meg, hogy nem akarod hogy a gyerek odamenjen, mert tanulsz, nem érsz rá és amúgy sem vagy bébicsősz. ha megsértődnek, akkor így jártak.
Felnőttek közötti ellenérzést a gyerek 'szívja' meg.
Szüleid válása után anyáddal nevelkedtél és ezért apád és rokonsága ellenérzést vélki benned.
A 7 éves kislány viszont nem tehet semmiről.
.
"Az unokatesóm elég neveletlen és szókimondó"
Egy-egy beszélgetés erejéig te is átveheted nevelését úgy, hogy komolyan elbeszélgetsz vele. 7 éves már sokmindent megért.
.
"Abba az idő be kell belesűrítenem az otthoni barátnőimet, a családomat és általában a barátommal is vagyok..."
Kifogás.
Mindez nem lenne baj, ha nem elvált apád nővérének semmiről sem tehető kislányáról lenne szó.
Egy gyerek nem hülye, csak még nem nőtt fel(nem felnőtt). Ha érezteted vele, hogy 5822 dolgod van, és SOHA nem érsz rá vele FOGLALKOZNI, játszani, beszélgetni, stb., akkor nem fog hozzád vágyni.
Ami meg a szókimondóságát illeti, nos, én ott akkor az adott helyzetben, amikor olyat mond, amit nem szabad, egyszerűen képen törölném(ha kell, és olyan a helyzet, hogy ott helyben nem lehet, akkor kiráncigálnám a boltból vagy az adott nyilvános helyről, félrehúznám, ha kell, beráncigálnám egy félreeső sarokba, és ott vernék le az arcára két bődületes, hatalmas maflást), aztán miután kibőgte és kicirkuszolta magát, elbeszélgetnék vele, hogy ez nem megy, nem így megy, nem ő fújja a passzátszelet, nem ő a világ tengelye, nem körülötte forog a világ, nem ő diktál, stb.
A lényeg, hogy tudja, hogy miért kapta.
Egyrészt te vagy a felnőtt, adott pillanatban amikor veled van, te FELELSZ érte, stb. és a felnőttek TÉGED ítélnek meg miatta.
Ha ennek ellenére (a csattanó pofonok hatására) sincs változás, akkor én adott esetben - mivel nem a te gyereked -, nos akkor én ezt elmondanám apád nővérének, aztán kínlódjon ő meg akit bepaliz a neveletlen hercegnőjével. Végtére is, neked csak rokonod, nem te neveled, nem a te méhednek gyümölcse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!