Lehet hogy túl reagálom, és szemét dolog tőlem, de engem akkor is idegesít. Mit tegyek? Hogyan álljam meg hogy ne szóljak be, mert már nagyon közel vagyok hozzá.
Hát sajnos nekünk is ezt kellett csinálni. Na nem anyám miatt... 6an vagyunk egy 2 szobás lakásra, anyám, húgom, fater, párom, kislányunk és én. Közülünk egyvalaki, történetesen faterom eszi meg mások elöl a kaját és rengeteget eszik, föleg mivel alkoholista és ha leissza magát mégrosszabb. Így fel kellett címkèzni mindegyikünknek melyik kié, ráadásul már külön kasszàn is vagyunk, nehogy az legyen, hogy feleszi azokat amiket veszünk drága pénzen. Ráadásul szinte semmit nem ad a közösbe. Így meg igazságos...
Nektek is ezt kellene. Adni neki x összeget, hogy ennyiböl vegyen magának külön kaját mert te nem azért veszed azokat és azt a mennyiséget, hogy ö megegye. És akkor ö azt vesz magának amit akar. Vagy pl. mikor mentek boltba, vesztek neki külön és másik polcra rakjátok a hütöben. Valahogy muszáj szétválasztani mert ez így nem lesz jó...
23:19-es és 00:51-es jól leírták azt, ami nekem is eszembe jutott:
1. ha semmi jövedelme nincs, akkor próbáljátok meg kigazdálkodni, hogy legyen a nagyinak "zsebpénze".
2. Így amikor elviszed magaddal piperét választani, már lesz "jövedelme" amiből kifizesse, és igen is, kérd meg rá, hogy a sajátját használja.
3. Boltba is együtt menjetek, nehogy a nagyi elfelejtse, hogy mennyiben is van pl. egy fél kiló eper ára. Ha vásároltok, legyen külön csomagolt sonka a nagyinak, azzal a felkiáltással, hogy EZ KIZÁRÓLAG AZ ÖVÉ - így nem az van, hogy eltiltjátok a tiétektől, hanem lesz neki sajátja a saját polcán, amiből annyit ehet, amennyit akar és ameddig tart.
Persze, nem lehet könnyű hirtelen eggyel több embert eltartani, s ha mégsem működne, ás megoldást kell találnotok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!