Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hogy túl reagálom, és...

Lehet hogy túl reagálom, és szemét dolog tőlem, de engem akkor is idegesít. Mit tegyek? Hogyan álljam meg hogy ne szóljak be, mert már nagyon közel vagyok hozzá.

Figyelt kérdés
Anyósom velünk lakik,félreértés ne essék nincs vele bajom mert nem bánt és nem szól bele semmibe. De használja a dolgaimat,és rájár a hűtőre. Semmilyen jövedelme nincsen,és most hogy egyedül maradt hozzánk költözött. Az egy dolog hogy nincs pénze és nem ad semmibe,ezt megértem ha nincs miből. Van egy 3hós kisbabám így rengeteg gyümölcsöt megveszem,hogy minél jobb tejem legyen. Ezenfelül nem a legolcsóbb ételeket eszem. Értem itt hogy nem parizert,hanem sonkát. Ő rendszeresen fogyaszt belőle,ez nem is lenne baj de már túlzásokba esik. Ha egy napnál hamarabb nem fogy el valami ő megeszi hogy el ne romoljon. Tegnap vett a párom egy nagy dinnyét,én egyszer ettem belőle de már alig van. Két kiló banánból kettőt ettem. Megeszi a joghurtomat,a csokimat. Bármit szívbaj nélkül felbont és beleeszik,meg sem kérdezi,és még sorolhatnám! Nem az a baj hogy eszi,hanem az hogy nem kérdezi meg!!! Ezenfelül használja a dezodorom,a parfümöm és a tisztasági szereimet. Már kezdek kissé kiakadni,de türtőztetem magam a párom miatt. Ti mit tennétek? E miatt szemét vagyok?
2010. jún. 15. 22:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy különítsétek el az élelmiszereket, hogy melyik kié.
2010. jún. 15. 23:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát sajnos nekünk is ezt kellett csinálni. Na nem anyám miatt... 6an vagyunk egy 2 szobás lakásra, anyám, húgom, fater, párom, kislányunk és én. Közülünk egyvalaki, történetesen faterom eszi meg mások elöl a kaját és rengeteget eszik, föleg mivel alkoholista és ha leissza magát mégrosszabb. Így fel kellett címkèzni mindegyikünknek melyik kié, ráadásul már külön kasszàn is vagyunk, nehogy az legyen, hogy feleszi azokat amiket veszünk drága pénzen. Ráadásul szinte semmit nem ad a közösbe. Így meg igazságos...

Nektek is ezt kellene. Adni neki x összeget, hogy ennyiböl vegyen magának külön kaját mert te nem azért veszed azokat és azt a mennyiséget, hogy ö megegye. És akkor ö azt vesz magának amit akar. Vagy pl. mikor mentek boltba, vesztek neki külön és másik polcra rakjátok a hütöben. Valahogy muszáj szétválasztani mert ez így nem lesz jó...

2010. jún. 16. 00:51
 13/16 anonim ***** válasza:

23:19-es és 00:51-es jól leírták azt, ami nekem is eszembe jutott:

1. ha semmi jövedelme nincs, akkor próbáljátok meg kigazdálkodni, hogy legyen a nagyinak "zsebpénze".

2. Így amikor elviszed magaddal piperét választani, már lesz "jövedelme" amiből kifizesse, és igen is, kérd meg rá, hogy a sajátját használja.

3. Boltba is együtt menjetek, nehogy a nagyi elfelejtse, hogy mennyiben is van pl. egy fél kiló eper ára. Ha vásároltok, legyen külön csomagolt sonka a nagyinak, azzal a felkiáltással, hogy EZ KIZÁRÓLAG AZ ÖVÉ - így nem az van, hogy eltiltjátok a tiétektől, hanem lesz neki sajátja a saját polcán, amiből annyit ehet, amennyit akar és ameddig tart.

Persze, nem lehet könnyű hirtelen eggyel több embert eltartani, s ha mégsem működne, ás megoldást kell találnotok...

2010. jún. 16. 19:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Ja, és nem beszólni kell neki, hanem megbeszélni vele.
2010. jún. 16. 19:03
 15/16 A kérdező kommentje:
Most már nagyon betelt a pohár! Tegnap sütöttem egy tortát,a párom nagyon szereti és én szeretek sütni. Este 8 után lettem kész vele,mindenkinek adtam belőle majd betettem a hűtőbe. A párom reggel elment dolgozni akkor vettem észre hogy egy jó adag hiányzik belőle. Majd mikor a drága anyuka felkelt,minden szívbaj nélkül megint evett belőle. Most úgy raktam el belőle a férjemnek hogy legyen mire hazaér,nekem meg már alig jutott. Ha este hazajön kell hogy beszéljen az anyjával,mert ha nem változik mehet haza!
2010. jún. 23. 10:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Most találtam erre a kérdésre. Mi lett a történet vége?
2014. júl. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!