Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy dontenetek a helyembe?

Ti hogy dontenetek a helyembe?

Figyelt kérdés

Megprobaltam a legmegfelelobb kategoriat talalni ezert ne kossetek belem...

9 eves koromig budapesten laktam, majd meghalt mamam es lekerultem a rokonaimhoz egy kisvarosba 300kmre budapesttol. Most 7. osztalyos vagyok es felmerult bennem a kerdes, hogy koltozzek e fel apamhoz, vagy maradjak itt videken...

Sokat gondolkoztam es a fobb szempontokat le is irnam.

Budapesten azert lenne jobb mert sokkal civilizaltabb minden, nyilvan sokkal egyszerubb az, hogy este 5kor eldontom haverokkal hogy elugrunk moziba es nem par nappal elotte kell megtervezni. Nyilvan sokkal jobbak az iskolak, itt ahol lakok a fele tanar allaton meg penzen vette a diplomajat :), apammal sokkal jobb a kapcsolatom mint itt, a nagynenemnek a ferje szo szerint utal es ott tesz nekem keresztbe ahol tud, viszont a nagynenem valszeg hianyozna kicsit de ezen meg tul tudnek lepni eleg konnyen, csak itt jon a bukkano. Nem tudom ugy elkepzelni a mindennapokat, hogy ne mennek el BARATOKkal delutan iskola utan horgaszni a mesterseges tora egy jo kis fapecaval, vagy ne menjek el ismerosokkel a szomszed utcaba venni 1 jo kis ukran sort meg zacskoslevest es elbiciklizni a szomszed varosba felmenni a kilatoba es szimplan kikapcsolodni. Lehet hulyeseg de hianyozna az is hogy hetvegente ki kell menni dolgozni vagy akarmi. A fentebb emlitetz dolgokat sajnos pesten nem lehet megoldani, igaz lehet uj baratokat szerezni, de teljesen mas elmenni pecazni mint elmenni a mekibe..

Remelem erthetoen leirtam, es par tapasztalt ember tud nekem ebben tanacsot adni.

2018. jún. 3. 22:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Fogj egy papírt, 2 oszlop: PEst - vidék

És kezdd el összeírni az érveket az egyik, és a másik mellett.

Amelyik több érvet kap, az nyer :)

2018. jún. 3. 23:11
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Az nem megoldható, hogy hétvégén a nagynénédnél legyél, hétköznap apukáddal? Ha a vonatra/buszra diákbérletet tudsz venni, az nem olyan drága (nézz utána, az a fontos, hogy a lakcímed a régi maradjon, mert az iskola és a lakhely között lehet a bérletet megváltani). Így a pecázásból is fog jutni neked, meg a városi létből is.

2018. jún. 3. 23:23
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem bántásból, de a mamád halála utàn miért kerültél a nagynénédhez? Miért nem apukád nevelt? Ő mit szól ehhez, szeretné, hogy felköltözz hozzá?
2018. jún. 3. 23:47
 14/18 anonim válasza:
100%
Ha a vidéki élet jobban tetszik, ne dobd el az iskolák miatt. A jelenlegi oktatás annyira nem kompatibilis a világgal, hogy az már félelmetes. Viszont valószínűleg később is szóba jön majd a költözés, ha nem olyan területen szeretnél majd dolgozni, amire vidéken is van lehetőséged.
2018. jún. 3. 23:59
 15/18 anonim ***** válasza:

Pest egy büdös koszfészek, teli bunko emberekkel... éjszaka inkább nem mennék a helyedben sehová, de még nappal is beszol.mindenféle paraszt, télen is.

Gyűlölöm, és utáltam akkor is mikor benn éltem.

2018. jún. 4. 07:42
 16/18 anonim ***** válasza:
57%

Amugy ha apáddal olyan jo a kapcsolat, akkor miért nem ö nevel?

Jaaa, hogy semmi kedve hozzá, inkább lepasszol a nagynéniéknek. Ciki, igy biztosan NEM mennék apám nyakára.

2018. jún. 4. 07:44
 17/18 A kérdező kommentje:
szerintem egyaltalan nem kertem kioktatast. Nem volt munkahelye, allando lakcime, ezert nem adtak neki oda :)
2018. jún. 4. 13:28
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy minden civilizáltabb Pesten, két nap után fogod elfelejteni :D Csak egy példa : van hogy 3 hétig nem esik eső és amúgy is 40 fok van, de mégis minden aluljáróban van legalább 1 igen konkrét pocsolya 😂

Na hát amúgy komolyra fordítva a szót, egy 35 ezres délmagyarországi városból előbb Szegedre költöztem, aztán Pestre. Persze jó hogy van minden aránylag közel, meg hogy az éjjelnappali kajakra 24 órán át nyitva van, de pl a hatalmas mennyiségű embert nehezen szokom meg nagyon. Szegeden felszálltam a bármire és volt ülőhely, de legalábbis ha álltam se volt heringparti, itt meg a metróra egyszerre annyi ember száll fel egy megállónál, hogy csak nézek hogy férnek el. Ha nagyon Pestre jönnél, esetleg gyere nyáron apudhoz, és ha úgy tűnik, vállalható, 8. után gyere ide suliba. Akkor új osztály, mindenki új lesz, könnyebben barátkozol, mintha teljesen random kerülnél be egy kialakult közösségbe. :)

2018. jún. 4. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!