Ti hogy dontenetek a helyembe?
Megprobaltam a legmegfelelobb kategoriat talalni ezert ne kossetek belem...
9 eves koromig budapesten laktam, majd meghalt mamam es lekerultem a rokonaimhoz egy kisvarosba 300kmre budapesttol. Most 7. osztalyos vagyok es felmerult bennem a kerdes, hogy koltozzek e fel apamhoz, vagy maradjak itt videken...
Sokat gondolkoztam es a fobb szempontokat le is irnam.
Budapesten azert lenne jobb mert sokkal civilizaltabb minden, nyilvan sokkal egyszerubb az, hogy este 5kor eldontom haverokkal hogy elugrunk moziba es nem par nappal elotte kell megtervezni. Nyilvan sokkal jobbak az iskolak, itt ahol lakok a fele tanar allaton meg penzen vette a diplomajat :), apammal sokkal jobb a kapcsolatom mint itt, a nagynenemnek a ferje szo szerint utal es ott tesz nekem keresztbe ahol tud, viszont a nagynenem valszeg hianyozna kicsit de ezen meg tul tudnek lepni eleg konnyen, csak itt jon a bukkano. Nem tudom ugy elkepzelni a mindennapokat, hogy ne mennek el BARATOKkal delutan iskola utan horgaszni a mesterseges tora egy jo kis fapecaval, vagy ne menjek el ismerosokkel a szomszed utcaba venni 1 jo kis ukran sort meg zacskoslevest es elbiciklizni a szomszed varosba felmenni a kilatoba es szimplan kikapcsolodni. Lehet hulyeseg de hianyozna az is hogy hetvegente ki kell menni dolgozni vagy akarmi. A fentebb emlitetz dolgokat sajnos pesten nem lehet megoldani, igaz lehet uj baratokat szerezni, de teljesen mas elmenni pecazni mint elmenni a mekibe..
Remelem erthetoen leirtam, es par tapasztalt ember tud nekem ebben tanacsot adni.
Varj varj varj!
Pesten civilizacio? Jo iskolak? 😂😂😂
En elkovettem azt a hibat hogy ide koltoztem ebbe a putriba. Sokkal jobb volt videken. Iszonyat bunko az emberek nagyresze, ezekben a hires fovarosi iskolakban nem tanitanak semmit. 1000-bol 2 ha abban helyezkedik el amit kitanul.
Alig varom hogy vegezzek es haza koltozhessek.
18 eves koromig, gimi vegig videken eltem. Budapestre felveteliztem es oda jartam egyetemre. Tobbet nem krultem vissza videkre.
Kkzben tobb rokon feljott Budapestre es itt jart mar altalanosba/gimibe a gyerekuk. Volt rokonom, aki ugy dontott nem jon a szuleivel, hanem marad videken. Igaz ez pont szinten az erettsegivel eett egybe es maradhatott alberletben, videki fosulira el tudott menni.
Felnottkent azt gondolom, nagyon orulok, hogy gimnaziumba még videkre jartam es igen nem.volt annyira izgi, de mindent elertem gyalog/biciklivel, hetvegente mehettunk pecazni, ismertem az egesz varost, a mozizas nagy szam volt vagy az otthonra szervezett videozas :-), es boven elegendo volt budapesti egyetemi diakelet. Felnottkent is visszamennek videkre, de a szakmamban akkor nem.dolgozhatnek es igy nincs kedvem hozza.
Semmikepp ne suli kozben valts, hanem vagy fejezd be ott az altalanost vagy a gimit es utana gyere ide. (Budapestre felvetelizz gimibe vagy egyetemre).
Azert itt elmenni pecazni...hat ket ora utazas csak oda es Dunabol kifogott halat en meg nem ennem...:-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!