Mit tennétek ha a férjetek részegen jönne haza miközben te otthon várod a születésnapja alkalmából tortával és egyéb mással?
A mi helyzetünkben ez rizikós. Kisbabánk van, és egyszer megígérte már, hogy nem lesz ilyen (nagyon érzékeny vagyok az alkoholizálásra családi okokból), mert tudja, hogy kényes terep nálam.
Ha más lenne a helyzet, nem lenne baba, és mondjuk szólna előre, hogy elmegy inni egyet, akkor elviselném, de akkor sem szeretném, ha hullarészegen tántorogna haza.
2-3 sör naponta rengeteg!
Egyébként azért lennék csalódott, mert szülinapja volt, és engem nem hívott kocsmázni. :D de ilyen nem is fordult még elő, mindig együtt bulizunk (haverokkal, barátokkal együtt persze) szülinapokkor.
Tehát: nappal részegen megy haza, mert másokkal részegedik le az ünnepli alkalomból, ahelyett, hogy a családdal ünnepelne. ÉS emelett minden nap megiszik 2-3 sört.
Nos, a férjed alkoholista.
A WHO ajánlása szerint a napi maximális alkoholfogyasztás felnőttek esetében 40 g tisztaszesz.
Ez 1,5 üveg sör
1 d. whiskey
4 d. bor
Mondjuk a magánvéleményem, hogy napi (!) szinten ez rengeteg.
Az ajánlás szerint viszont ez évek során sem károsítja a májat.
A te férjed a dupláját issza majd minden nap.
A szülinapján meg elmegy a haverokkal inni, és ha te napi 2-3 sört semmi komolyabbként aposztrofálsz, akkor a részegség elég komoly lehetett.
Én mondjuk nem most, ezen az apropón kezdenék el gondolkodni.
Én alapből szóba sem álltam sose olyannal,aki iszik. Nekem ne igyon egy kortyot sem. Undorító és sekélyes,ha csak így tudja jól érezni magát. Így valószínűleg repülne tortástól. Akaratgyenge ember nem kell,akit le lehet itatni.
Ha mégi sösszekötném magam egy iszákossal,akkor is elvárnám,hogy szóljon előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!