Szoktatok köszönni, ha hazaértek vagy elmentek otthonról?
Lehet ódivatú vagyok és elrohant fölöttem az idő, de teljesen el vagyok képedve ugyanis:
A barátom gyerekei, amikor hazaérnek nem köszönnek szinte sosem. Ha az apjuk rájuk köszön van, hogy akkor se reagálnak. Az előre köszönés hazajövetelkor ritka, mint a fehér holló. Reggel, ha kijönnek a szobájukból vagy este elmennek lefeküdni, akkor se nyögnek semmit. Volt, hogy reggel 5 centiről köszöntem és mintha ott se lettem volna. Amikor szóvá tettem, akkor a válasz az volt, de hát én köszöntem. (Max. gondolatban, de hallani nem.lehetett.)
Elmenetelkor kicsit gyakrabban van köszönés, de ott se mindig. Nekem ez annyira fura. Rosszul is esik, mert nem ehhez vagyok szokva, még a koliban, a munkahelyen is, ha belépek köszönünk egymásnak hiába mindennapos a találkozás. Itt meg az a tipikus, hogy hazajönnek a gyerekek és besunnyognak a szobájukba, ha meg beköszönsz nekik néznek nagy boci szemekkel, hogy most mi a franc van?
Ellenben, ha valaki szóvá teszi, hogy nem tud köszönni, akkor teljesen felháborodik, hogy de még csak épp levette a cipőjét miért bántják?!
Ezért arra lennék kivancsi, mi a mai divat/szokás? Ki hogyan, miért és mikor köszön otthon?
Nálunk én, akkor szoktam, ha elmegyek, vagy hazamegyek.
Hatalmas balhé volt apámmal miatta, hogy reggel mikor felkelltem nem üdvözöltem. Meg szájon vert érte 20 éves létemre, meg egy hétig hozzám se szólt, hogy én milyen tiszteletlen taknyos vagyok.
Szerintem hülyeség reggel félkómásan is köszöngetni.
Apád szájonverte ezért? Igazi állat!
Kérdező: mi szoktunk köszönni kölcsönösen egymásnak, de szerintem te ezt túlpörgöd.
Nehogy odajuss mint az utolsó, hogy szájbaveregetsz valakit emiatt.
14-es ne aggodj en maximum a baratomnak jegyzem meg, hogy de érdekes a te gyerekeid nem szeretnek köszönni :-).
Nekem az alap: hazaerek koszonok, esetleg bekiabalok van itthon valaki?, ha leugrom boltba koszonok, szolok, hogy elmentem (nehogy megijedjenek eltuntem), reggel munkabamenet elkoszonok. Reggelente en szoktam koszonni, hogy jo reggelt! (Vki irta uj nap uj talalkozas). Ha elmegyek aludni es latom valakk még pl. tevezik odaszolok jo ejt.
De én otthon ezt tanultam, pusziszkodtunk, es ha valahova lerohantunk (jatszoter), akkor is kellett koszonni.
Az nem tulporges, mert en eddig csak ilyen mintat lattam es most az ellenkezoje meglepett. Azt hittem kiment az otthoni koszongetes a divatbol :-), de a valaszok azert megnyugtatoak, hogy talan mégsem :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!