Miért lesznek olyan önzőek a nők úgy 50/60 felett?
A rokonságomban ezt tapasztalom (és érdekes, hogy többnyire a nők, a férfiak toleránsabbak): adott egy nagyon értelmes, intelligens nő, aki kellő szigorral és következetességgel nevelte a gyerekeit (fiúkat és lányokat), aztán amikor a lány felnő, csak piszkálja, hogy mikor lesz unoka. Hiába nevelte 20-25 éven át következettéssgre, önbecsülésre, találékonyságra, úgy 20 körül megy a nyomás a lányaik számára, hogy "szüjjé' má", mindenkit rá akarnak erőltetni a lányukra, akiket arra neveltek, hogy megérdemlik a tiszteletet és a szabad véleménynyilvánítást, utána meg azt nyomatják, hogy ki kell nyalni annak a pasinak a popóját, akinek van munkája meg akar gyereket, a nő nem választhat, csak "takaroggyon férho' meg szűni"
A menyeikkel meg még rosszabbul bánnak. Érdekes, olyan anyák is, akik nem kisherceget neveltek a fiaikból, egy bizonyos kor után a fiukat elkényesztetik, a menyeiktől meg azt várják, hogy "főzzön, mosson, takarítson, és szüljön".
Aztán ha a gyerekek meg az unokák úgy döntenek, hogy elköltöznek (munkahely, kalandvágy stb), a nő érzelmileg zsarol, hogy hogy viheted el az unokákat, megérdemlik a nagymamájukat.
Szóval, nagyon röviden, miért van az, hogy tök értelmes és tanult nők úgy 50 felett teljesen megbolondulnak, és elkényeztetik az unokákat meg a férfirokonokat, a nőket pedig kvázi tenyészkancának nézik.
Ez nekem fura, aki 50-60 értelmes nőket ismertem, azok egyáltalán nem viselkedtek így... Ebben nincs is számomra semmi logika.
Egyesek persze nyomatják az unokatémát, de hogy így neveli, aztán 180 fok, normális ember nem csinál ilyet. De egy normális 20 éves lány is lesöpri magáról az ilyen butaságokat és éli a maga életét :)
47 éves vagyok. Felnőtt gyerekeim vannak. Én személy szerint nem erőltetem, hogy nagymama legyek, mert fiatalnak érzem magam a nagymama szerepben. Én személy szerint örülök, hogy elköltöztek, saját életüket élik a gyerekeim. Hétvégén eljönnek, vagy mi megyünk. Megbeszélés kérdése. Jól elvagyunk így is.
Menyekről meg annyit, hogy sokszor van, hogy nem az "anyósjelölt" az aki gondot okoz hanem a leányzó. Szerencsére a fiam barátnőjével is jó kapcsolatban vagyok amiben nagy szerepe van, hogy nem a mi nyakukra költöztek össze. Kedves barátnőm aki velem egyidős egy tündéri nő. Hasonló elképzelése van az életről mint nekem. Ő sem erőlteti az unokát, és ő is örül, hogy a fia külön lakik a feleségével. Támogatja, segíti őket, de ő is élvezi az életet a férjével édes kettesben. Mégis a menye az első naptól kezdve amióta megismerkedtek szidja, pocskondiázza. Mert szerinte levegőnek nézi őket, ami nem igaz. Csak szabad teret adott, és nem avatkozik a dolgaikba. Épp tegnap találkoztam a menyével aki nekem panaszolta, hogy milyen szemét az anyósa, mert bezzeg ők nemsokára mennek Egyiptomba, de még véletlenül sem ajánlotta fel, hogy menjenek ők is. Csak lestem. Csak annyit mondtam neki, hogy a világ mindenkié. Ha Egyiptomba akarnak menni, menjenek, senki nem tiltja, engedély sem kell senkitől. Dolgoznak mindketten, félre tudnak ők is tenni..
Szóval tévedésben vagy ha azt hiszed minden középkorú nő gonosz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!