Hol és hogyan tudom kérvényezni azt hogy a fiam az én vezetéknevemet is viselje?
Az a helyzet hogy a biroság automatikusan anmikor bejegyezték az apát az ő vezetéknevét adták a gyerenek de hol tudom azt kérvényezni hogy az én nevemet is viselje? Egyenlőre közös a felügyeleti jog de szeretném azt is hogy az enyém legyen a kizárolagos felügyeleti jog mivel ő börtönben van és kb.még 10 évig ott lesz. Mit érdemes beleírni egy ilyen kérvénybe?
Segítségeteket nagyon megköszönnèm.
Ez bonyolult ügy. Kérdés, hogy a gyerek hány éves, gondolom kiskorú. Egy ilyen kérelemnek elég szigorú feltételei vannak és indokolni is kell.
A bíróság jegyezte be az apát???? Akkor apasági kereset is volt? Szerintem akkor kérhetsz ilyesmit, ha egyáltalán kérhetsz, ha már csak a tied a felügyeleti jog. Őszintén szólva ilyenről még nem hallottam.
De itt van egy jó leírás róla:
1, A bíróság nem jegyez be apát, csak ha apasagi per van, akkor pedig megkérdezik, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve.
2, A gyerek nevet csak és kizárólag a másik szülő engedélyével lehet megváltoztatni.
3, Kizárólagos szülői felügyeleti jogra kevés esélyed van . Az, hogy ag apa börtönben van, nem indok, bármilyen hülyén is hangzik. Hivatkozhatsz rá, de ha nem a gyereke vagy másik kiskorú ellen követett el valamit, önmagában nem indok.
4, Kérdés, higy mekkora a gyerek, volt e az apával bármilyen kapcsolata. Ennek ismeretében lehet tanácsot adni, hogy mig lehet a kérvénybe írni
Minden bíróságon van egy nap ingyenes tanácsadás.
Ahova tartozol, oda menj el .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!