Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megváltoztatni a...

Hogyan tudom megváltoztatni a vezetéknevemet?

Figyelt kérdés
Minden vágyam, hogy megszabaduljak jelenlegi vezetéknevemtől. Most 16 éves vagyok, a szüleim elváltak. Azt szeretném kérdezni, hogy hány éves kortól lehet, és ha megváltoztatom, akkor az apámnak úgy is kell fizetni a gyerektartást, vagy akkor már nem? És ha lehet 18 év alatt, akkor kell mind a két szülő beleegyezése? Mennyire bonyolult elintézni?
2014. aug. 30. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Házassággal a legegyszerűbb. De ahhoz azért még várj egy kicsit.
2014. aug. 30. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Mindkét szülő beleegyezése kell hozzá, mivel kiskorú vagy.
2014. aug. 30. 17:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
18 éves korod felett te döntesz, szerintem arra hivatkozva simán lehetsz érdemtelen rokontartásra utána.
2014. aug. 30. 17:08
 4/5 anonim ***** válasza:
57%

Ha kiskorú vagy, akkor csak szülő kezdeményezheti.

[link]

Helyi anyakönyvvezetőnél kell a folyamatot elindítani.

2014. aug. 30. 17:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Írd be a keresőbe jobbra fent, hogy vezetéknév megváltoztatása. Kb 100x leírtuk eddig a menetét. Kiskorúnál mindkét szülő hozzájárulása kell, gyerektartás részét nem tudom.
2014. aug. 30. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!