Mit tehetnék ilyen helyzetekben? És hogyan kellene szót értenem a saját apámmal, aki őt védi? És mi erről a véleményetek, mit tennétek? Bocsi, hosszú.
Lány vagyok, elmúltam 17 éves és van 2 bátyám. Az egyik 28, a másik 30 éves. Mindkettő sokat melózik, de a fiatalabbikkal jobban kijövünk egymással, vele megtalálom a közös hangot, tényleg szeretjük egymást, csak keveset látom, mert csak minden 3.napon szabadnapos.
Na de az idősebbik... ő együtt dolgozik apámmal, mindennap, már kb 8 éve.
Vele ki nem állhatjuk egymást, nem mondom hogy én nem vagyok h*lye mert nekem is van egy fajta modorom, de azért próbálok vele normális lenni.
Ő viszont már szinte bánt... ami oké önmagűban nem is lenne baj. DE! És itt jön a de: apám szó szerint k*nyalja a s*ggét a kicsi fiának, történjen bármi, legyen az egy vita köztem és az idősebb bátyám közt, vagy legyen az egy poén vagy bármi, mindig őt védi apám!!!! MINDIG!
Ez megy azóta, amióta kb. iskolás lettem, azóta meg főleg amióta apámmal együtt melozik.
Már a másik bátyám sem tudja elviselni a modorát, sokszor már anyám is szóvá teszi, hogy milyen beképzelt és apám folyton a pártjára kel.
Nekem ebből elegem van. Folyton nekem kell engednem, mindig én fogjam be.
Ez megy már kb 10éve, lehet az egy szülinapi összejövetel, névnap, karácsony, csak egy kerti buli, bármi. A vége mindig az, hogy az okos bátyám megaláz mások előtt és ezen jót röhög, akár mosokkal is. Amikor meg visszaszólok apám is beszáll, és ha 20an vagyunk, ha 30an akkor mindenki előtt lehurrog.
Minap ittvolt a bátyám, és a konyhaasztalnl ült keresztapámmal, faterommal, és a barátom is itt volt.
Anyám meg az unokájával játszott, én palacsintát sütöttem.
A palacisntát előző este beraktuk a hűtőbe, mert másnap sütöttem meg a maradékot, de mi sose szoktuk igy, csak ez igy jött ki. Kicsapódott belőle az olaj. És megjegyeztem viccesen, hogy : "Kicsapódott belőle az olaj, oké mi kivételesen igy raktuk el éjjelre a hűtőbe, De ki az a h*lye, aki alapból is ugy csinálja a palacsintát, hogy 3-4nappal előtte beteszi hűlni, szinte használhatatlan." (bocs ha az olvasók közül vki igy csinálja, nem bántás!)
Anyám mondja poénosan: "Hát én voltam az a h*lye kivételesen aki berakta." Erre tesóm kiforgatta az egészet, és elkezdett alázni: "Ha én leh*lyéztem vna mutert ennyi idősen kiverte volna az össze fogamat, kis csicska taknyos vagy..." és csak mondta, mondta. Erre apám rögtön ugrott: "Igen mondtam már neki, hogy akkora pofont fog kapni, hogy leesik a feje. Nagyon mocskosan beszél" Én meg csak álltam és néztem...nem is akartam megmagyarázni az egészet. Mert én értettem amit mondtam, keresztapám és barátom is.
Aztán barátom egyik nap újrahuzta a gépemet, és nem lehetett rá telepiteni a netet. Nagyon bánta az egészet. Erre tesóm elkezdett okoskodni, hogy milyen debil a pasim, meg béna meg gyökér...és nagy mártiran felajánlotta, hogy na majd ő megcsinálja a gépet.
De telebeszélte apám fejét, azóta apám megint Isteniti tesómat, hogy:"Látod megint neki kellett megcsinálnia azt amit elrontottatok. tényleg olyan kretén a barátod..."
Szóval összebalháztam vele.
Végül tegnap előtt ismét veszekedtem apámmal.
Mondta hogy ÉN gusztustalanul viselkedek a tesómmal, vegyem figyelembe, hogy ő okos, ő kedves, ő már vele dolgozik X ideje...
Mondom neki: "Azért kedves hogy a 3 gyereked közül ennyire kiválasztottad a kedvencedet" Erre mondja: "Te kis taknyos csitri vagy. Te szerencsétlen 17éves vagy, a bátyád 30, neki csak több esze van"
Mondom:" Persze azért hagyom mindig én rá a dolgot, mert olyan sok esze van"
Erre apám: "Gusztustalan ahogy beszélsz vele, neki teljesen igaza van mindenben. Neked kéne változnod"
Szóval apámmal mindig összeveszek a bátyám miatt, és a bátyám akkor boldog, ha vitázok az ősökkel.
Amiket irtam azok csak töredékei az alázásának. Volt olyan, hogy meglöktem a poharát és ő meg direkt hangosan fesztiválozott, hogy leöntöttem meg béna vagyok. Holott egy csepp sem ment rá.
Folyton okoskodik...
Nem tudom mi joga van ahhoz hogy mások sőt a barátom előtt lejárasson. De már unom. De nem engedhetek folyton én. Nemtudom mit tegyek:(
NE HARAGDUJATOK, hogy hosszú lett... de nemtudtam rövidebben leirni:S Köszi hogy elolvassátok, és válaszoltok, és leirjátok a véleményeteket.
Jól esett ezt kiirni magamból.:$
és anyukáddal milyen a viszonyod?
lehet hogy ő is tudna segíteni neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!