Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ilyen helyzetekbe...

Mit tehetnék ilyen helyzetekben? És hogyan kellene szót értenem a saját apámmal, aki őt védi? És mi erről a véleményetek, mit tennétek? Bocsi, hosszú.

Figyelt kérdés

Lány vagyok, elmúltam 17 éves és van 2 bátyám. Az egyik 28, a másik 30 éves. Mindkettő sokat melózik, de a fiatalabbikkal jobban kijövünk egymással, vele megtalálom a közös hangot, tényleg szeretjük egymást, csak keveset látom, mert csak minden 3.napon szabadnapos.

Na de az idősebbik... ő együtt dolgozik apámmal, mindennap, már kb 8 éve.

Vele ki nem állhatjuk egymást, nem mondom hogy én nem vagyok h*lye mert nekem is van egy fajta modorom, de azért próbálok vele normális lenni.

Ő viszont már szinte bánt... ami oké önmagűban nem is lenne baj. DE! És itt jön a de: apám szó szerint k*nyalja a s*ggét a kicsi fiának, történjen bármi, legyen az egy vita köztem és az idősebb bátyám közt, vagy legyen az egy poén vagy bármi, mindig őt védi apám!!!! MINDIG!

Ez megy azóta, amióta kb. iskolás lettem, azóta meg főleg amióta apámmal együtt melozik.

Már a másik bátyám sem tudja elviselni a modorát, sokszor már anyám is szóvá teszi, hogy milyen beképzelt és apám folyton a pártjára kel.

Nekem ebből elegem van. Folyton nekem kell engednem, mindig én fogjam be.

Ez megy már kb 10éve, lehet az egy szülinapi összejövetel, névnap, karácsony, csak egy kerti buli, bármi. A vége mindig az, hogy az okos bátyám megaláz mások előtt és ezen jót röhög, akár mosokkal is. Amikor meg visszaszólok apám is beszáll, és ha 20an vagyunk, ha 30an akkor mindenki előtt lehurrog.

Minap ittvolt a bátyám, és a konyhaasztalnl ült keresztapámmal, faterommal, és a barátom is itt volt.

Anyám meg az unokájával játszott, én palacsintát sütöttem.

A palacisntát előző este beraktuk a hűtőbe, mert másnap sütöttem meg a maradékot, de mi sose szoktuk igy, csak ez igy jött ki. Kicsapódott belőle az olaj. És megjegyeztem viccesen, hogy : "Kicsapódott belőle az olaj, oké mi kivételesen igy raktuk el éjjelre a hűtőbe, De ki az a h*lye, aki alapból is ugy csinálja a palacsintát, hogy 3-4nappal előtte beteszi hűlni, szinte használhatatlan." (bocs ha az olvasók közül vki igy csinálja, nem bántás!)

Anyám mondja poénosan: "Hát én voltam az a h*lye kivételesen aki berakta." Erre tesóm kiforgatta az egészet, és elkezdett alázni: "Ha én leh*lyéztem vna mutert ennyi idősen kiverte volna az össze fogamat, kis csicska taknyos vagy..." és csak mondta, mondta. Erre apám rögtön ugrott: "Igen mondtam már neki, hogy akkora pofont fog kapni, hogy leesik a feje. Nagyon mocskosan beszél" Én meg csak álltam és néztem...nem is akartam megmagyarázni az egészet. Mert én értettem amit mondtam, keresztapám és barátom is.

Aztán barátom egyik nap újrahuzta a gépemet, és nem lehetett rá telepiteni a netet. Nagyon bánta az egészet. Erre tesóm elkezdett okoskodni, hogy milyen debil a pasim, meg béna meg gyökér...és nagy mártiran felajánlotta, hogy na majd ő megcsinálja a gépet.

De telebeszélte apám fejét, azóta apám megint Isteniti tesómat, hogy:"Látod megint neki kellett megcsinálnia azt amit elrontottatok. tényleg olyan kretén a barátod..."

Szóval összebalháztam vele.

Végül tegnap előtt ismét veszekedtem apámmal.

Mondta hogy ÉN gusztustalanul viselkedek a tesómmal, vegyem figyelembe, hogy ő okos, ő kedves, ő már vele dolgozik X ideje...

Mondom neki: "Azért kedves hogy a 3 gyereked közül ennyire kiválasztottad a kedvencedet" Erre mondja: "Te kis taknyos csitri vagy. Te szerencsétlen 17éves vagy, a bátyád 30, neki csak több esze van"

Mondom:" Persze azért hagyom mindig én rá a dolgot, mert olyan sok esze van"

Erre apám: "Gusztustalan ahogy beszélsz vele, neki teljesen igaza van mindenben. Neked kéne változnod"

Szóval apámmal mindig összeveszek a bátyám miatt, és a bátyám akkor boldog, ha vitázok az ősökkel.

Amiket irtam azok csak töredékei az alázásának. Volt olyan, hogy meglöktem a poharát és ő meg direkt hangosan fesztiválozott, hogy leöntöttem meg béna vagyok. Holott egy csepp sem ment rá.

Folyton okoskodik...

Nem tudom mi joga van ahhoz hogy mások sőt a barátom előtt lejárasson. De már unom. De nem engedhetek folyton én. Nemtudom mit tegyek:(

NE HARAGDUJATOK, hogy hosszú lett... de nemtudtam rövidebben leirni:S Köszi hogy elolvassátok, és válaszoltok, és leirjátok a véleményeteket.

Jól esett ezt kiirni magamból.:$

2010. jún. 13. 12:09
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
ha érdekel esetleg titeket még bármilyen sztori akkor kérdezzetek nyugodtan. Csak nem akartam ennél hosszabbat irni. Igyis örülök, ha elolvassák.
2010. jún. 13. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Hű, ez kemény dolog. Nehéz helyzetben vagy, és abszolút megértelek, mert mi is hárman vagyunk tesók, és soha nem állnak az én pártomra, ami egyébként kegyetlenül tud fájni, amikor tudod, hogy igenis neked van igazad. Úgy érzed, senki nem szeret, és egyszerűen nem érted, miért csinálják ezt:hülyék, vakok, vagy mi bajuk van????

A bátyám dettó olyan, mint a tiéd, csak 10 évvel fiatalabb. Tulajdonképpen az a legszebb az egészben, hogy nagyban letolja az egész családot, kigúnyolja és kineveti őket, te tényleg rettenetes a stílusa, néha már nekem ég a pofám a bunkósága miatt, de bármi történik, mégis ő a "kis drága", aki mindent megkap, akinek mindig igaza van.... dettó ez húgommal, aki meg egy álszent kislány és mindenhova benyalja magát... szóval, végül soha nem lehet igazam semmiben.

Bocs, hogy közben én is kifejtegetem életem ilyen jellegű problémáját, de ez is csak azt mutatja, hogy nem vagy egyedül. És ezzel nem lehet semmit kezdeni,mert ha megmondod nekik, hogy kivételeznek a másikkal, nem ismerik el, a szemedbe vágják, hogy megint nincs igazad, beképzeled. És senkit nem érdekel, hogy neked ez mennyire rosszul esik... sajnos nem fogják magukat észrevenni.

2010. jún. 13. 12:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leirtad a saját sztoridat is. :)

Sajnálom hogy teis ilyen helyzetben vagy:S

De jó tudni, hogy nem vagyok egyedül:(

2010. jún. 13. 12:28
 4/12 anonim ***** válasza:

engem amugy érdekelne még, hogyha ez nem bántás.

Nem tudom hogy mit csinálhatnál, de nálunk is ez van. én vagyok a legkisebbik 15L , van egy nővérem 17, és egy báttyám aki már 20 éves. Apám mindig a báttyám pártját fogja, bár ez lehet azért is mert ő az egyedüli fiú és megakarja védeni vagy nem tudom. Van egy kutyánk akit ÉN harcoltam ki. tehát mondhatjuk hogy az én kutyám. tegnap a nyaralónkon voltunk és mondtam, hogy ne hozzák át a kutyát (mert egymás mellett van 2 telkünk), mert ott át tud szökni, zárják be a házba ott ugyis hűvos van és ott jó neki. egy kb fél óra múlva láttam vagyis érzetem hogy a kutya kaparja a lábam... mondtam hogy "b*zdmeg minek hoztátok ide? mondtam hogy maradjon ott!" erre hangosan visszaválaszolta h "de nem fog elszökni értsd már meg" de sajnos én ismerem a kutyát és TUDOM hogy 2 perc múlva vagy az utcán sétálva találjuk meg vagy lenn a dunaparton. erre bevittem a házba hogy ne szökjön ki, de akkor is énvoltama hülye és hogy minek csinálom itt a hisztit? mondom nem érdekel megmondtam hogy a kutyának a másik telken van a helye, ne jöjjön át, erre áthoztátok de ezt már kb üvöltve.. erre apa csak anyit mondott.. jajj nem jó hogy ígybeszélsz mindenkivel, olyan a modorod hogy az borzasztó...

Egyszerüen nem tudom megérteni, mért van az ha a kutyának bármi baja van, pisi kaki, megnőtt a szőre, bogáncs ment belé,stbstb. akor MINDIG a tiéd a kutya, te akartad. de ha mondok valamit, hogy én azt akarom, hogy a kutya XY kaját kapjon.. én vagyok a buta és nem, mert a kutya KÖZÖS ...-.-............

de amugy én csak anyit szoktam csinálni, hogy fogom magam és elmegyek. semit se szólok visza csak mosolygok és bólogatok.. ezzel mindig felhúzom az agyukat, de nem tudnak rá mit válaszolni. mert mit mondanának? ne tűrdd így ahogy veszekszünk veled??

hát .. ennyi :)

2010. jún. 13. 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú írásodat olvasva arra jutottam, hogy mindketten hiperérzékenyek vagytok egymásra.

Emellett a szüleitek -elsősorban apukád- nem hogy kimaradnának, inkább állást foglalnak a vitáitokban, ami még jobban elmérgesíti kettőtök között a helyzetet.

Nagyon úgy tűnik, hogy egy-egy ártatlan megjegyzésre is úgy ugrotok, mintha vérig sértett volna a másik. (Azért megjegyzem, a bátyád lehetne már csak a koránál fogva is, a higgadtabb.) Szerintem ebben a helyzetben akármit csinál egyikőtök, a másik már azt keresi, mivel bántotta meg, mivel alázta.

A hátterében az egésznek talán az lehet, hogy te későn születtél,így óhatatlanul te lettél a család kedvence, a pici, óvni, pátyolgatni való, aranyos kislány. Ezzel elvesztette az idősebbik bátyád a kivételezett helyzetét (elsőszülött, legnagyobb, ezért legügyesebb, legokosabb stb.) Kezdetben, amíg pici voltál, nem élesedhetett ki, mert milyen dolog egy kicsit bántani. De ahogy nőttél, már kezdted elveszíteni ezt a védettségedet. Ez bizony féltékenység az idősebb bátyád részéről. És versengés az apa szeretetéért, amiben bőven részt veszel te is:)

Nézz úgy a bátyádra, hogy csak azért harcol, hogy ő lehessen az apátok szívében az első. És légy bölcsebb nála (ennyi idősen is megy ez), tudd, hogy mindekettőtöket szeret apukátok, csak kissé szerencsétlenül oldja meg ezt az ügyet.

2010. jún. 13. 12:45
 6/12 A kérdező kommentje:

Neked is köszi a sztorit:)

Hát akkor mesélek még:)

Volt egy idő amikor apám minden lomot megvett nekem, de komolyan olyanokat, amikre életemben semmi szükségem se lesz, Pl fésülködő asztalt 17évesen:S És utána meg jön azzal, hogy bezzeg mindent megkapsz... (Holott nem is kértem.)

Volt olyan hogy a bátyám elkezdett hauzodozni apámnak rólam, olyanokat amik csak ugy jöttek neki...kitalálta hogy én terhes vagyok (ez alapból érdekes, mert szűz vagyok:) ) apám meg frankón lesápadt. Meg belebeszéli apámba hogy én piálok meg hazudok mindenkinek!

Akkor volt olyan hogy karácsonykor összejövetel volt, vagyis közös ebéd, és csinosan felöltöztem és kisminkeltem magam, ez lehetett kb 4éve.

És tesóm addig mondta a sminkemet amig apám le nem mosatta velem...

Meg magamra boritottam a levest, tesom meg vihogott, nekem meg összeégett a combom.

2010. jún. 13. 12:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó válaszoló:)

De fater nem szeret minket egyformán, ha már anyámnak is feltünik. Egyértelmű hogy ki a kedvence. Muterom is megjegyezte már, hogy a fiatalabbik bátyámat apám ki nem állhatja és engem is azért nem szeret mert olyan vagyok mint a az a tesom.

2010. jún. 13. 12:53
 8/12 anonim válasza:

Szió!

Szerintem beszélgessél el a bátyáddal ,de négyszemközt. Ha ezt túl drasztikusnak tartod akkor kérd meg a másik testvéredet is ,hogy legyen ott amikor beszélsz vele. Mondd el az idősebbiknek ,hogy mit érzel és ,ha megint elkezdene gúnyolódni akkor ott a másik tesód aki megvéd és nem az ő pártját fogja. Akkor talán lehet ,hogy észrevenné magát!

Mondjuk ,ha jó a viszonyod anyukáddal akkor talán beszélhetnél vele is.

Remélem valamelyik ötletemnek hasznát tudod venni.

19/L

2010. jún. 13. 12:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

De van értelme méricskélni, hogy kit mennyire szeret (szándékosan nem írtam azt, hogy egyformán) apukátok? Jobban fogod érezni ettől magad? Vagy csak tovább romlik a helyzet...

Szorosabb a kapcsolata a legidősebb tesóddal, mert együtt vannak a nap jó részében, hiszen egy helyen dolgoznak. Emiatt jobban is szót értenek egymással.

Viszont ha tovább hergelitek egymást, csak nő bennetek a feszültség, az ellenségesség. OK NÉLKÜL. Mert ilyen bántások minden többgyerekes családban elő-előfordulnak. Aztán jó esetben lecsendesednek, és az érintettek el is felejtik.

Nekem azért tetszett ez a fésülködő-asztal vásárlás, igazi pasis (apás) mellényúlás:):):)! De fix, hogy kedveskedni akart!

2010. jún. 13. 13:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is össze kéne fognod a másik bátyáddal.Mivel mindketten kissé elnyomottnak érzitek magatokat,így csak lázadás,és az összefogás segíthet.
2010. jún. 13. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!