Elég sok baj van a kutyámmal! Mit tehetnék ilyen helyzetekben?
3 éves törpe tacskóról van szó.
I. probléma:
Eleve nem szabadott volna ilyen kutyát tartanunk, mert benne van a "vadász ösztön", és persze hogy megöli a szárnyas állatainkat. Rengeteget elpusztított már. Nem hat rá semmi. A kennelbe berepül a szárnyas, és megeszi! Ezért tulajdonképpen nem csak ő a hibás... :S Minek repül be... Öngyilkosok. :D Engem nem érdekel, apámat annál inkább. Már mondtam neki, vágja le a szárnyait, le is vágta, valahogy mégis csak a tollat takarítjuk mindennap... Nem használ az se ha ráverünk a kis seggére! Semmi... Mire oda jutunk, hogy leszidjuk, szerencsétlen el is felejti hogy ő csinált-e valamit (mivel később vesszük észre). Mivel lehetne leszoktatni erről? Vagy semmivel, ő ilyen? Nekünk kellene valamit csinálni? Kerítés jó, stabil.
II. probléma:
Ugrál. Folyton rám ugrik, és ha rövidnadrágban vagyok nagyon tud ám fájni... Végigmarja a lábamat. Olvastam, hogy a hátsó lábaira picit rá kell taposni, mert az neki kellemetlen. Nem kegyetlen ez egy kicsit? Viszont mindenképp meg akarom ezt is nála szüntetni, mert már nagyon elviselhetetlen. Tudom hogy csak figyelemfelkeltés, de ilyenkor én nem figyelek rá direkt, hogy hagyja abba.
Mit tehetnék? Én rontottam el a kutyát? Járt már még így valaki? Köszönöm a válaszokat.
ha már egyszer rákapott, hogy nem csupán megöli, hanem meg is eszi a csirkét, akkor nemigen fogod erről lenevelni...
javaslom, hogy a kennelt húzzátok körbe csibehálóval - felül is! - akkor kint fognak maradni a szárnyasok.
az ugrálást meg ignorálni kell. valószínűleg több viselkedésprobléma is van ott, egyszerre kéne megoldani mindet. ezt leírni a magyarázatokkal elég hosszú volna, keress rá Jan Fennel könyveire. online is el tudod olvasni, de az sem válik károdra, ha megveszed :)
Tudom, hogy ugyan az, de azért vannak fajtabéli különbségek. :) De csak külsőre.
Egyébként a szemem láttára megöli az állatot, csak akkor engedi el ha kirángatom a szájából szerencsétlent. Akkor meg általában már késő...
1. Ha megnevelted volna nem lenne ilyen !
2. Vágasd le a körmeit (kozmetikusnál, állat orvosnál) úgy nem kaparja szét a lábad, ha ugrál szólj rá !
Ennél többet sajnos nem tehetsz,kis korától fogva nevelni kell!A kutyát egyébként nem te rontottad el, ilyen a természete.
Az ugrálást kicsi korban kellett volna már letiltani.Most már nehezebb lesz. Amikor ugrana, tartsd ki a térdedet, vagy a lábfejedet és mondjad, hogy NEM! Tulajdonképen távol tartod így magadtól és megakasztod az ugrást. Ha lenyugszik, lehajolsz és megdicséred.
A csirkékről már csak drasztikus módszerrel lehet leszoktatni. Elektromos nyakörv és impulzus, amikor csak a közelébe ér egy szárnyasnak.
ÚrIsten! Verd meg?
Hogy lehet ilyen hülye tanácsot adni?
Esetleg ha vennéd a fáradtságot és lefárasztanád? Akkor nem lenne már ereje vadászni? Könnyebben is tanulna, bőven elég ha látod hogy ugrani készül hogy elfordulsz így a célpont állandóan elmozdul és egy idő után már rájön nem éri meg a fáradtságot.
Esetleg ha elvinnéd kutyasuliba ezt mind segítenének megtanulni...
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:03
Bocsi már, hogy 10 évesen internet nélkül fingom nem volt hogy hogy kezdjem... ;)
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:04
Milyen az az elektromos nyakörv? Kozmetikusban már gondolkodtunk, menni fogunk.
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:58
Nem tudom hogy hol látsz olyan kommentet, hogy verjem meg a kutyám, egyébként nem teszem. Amúgy sem érek el vele semmit. Ez sose fárad el. :) A legközelebbi kutyasuli kb 1 órára van ide, benzin költség, plusz suli időben esélytelen, és egy óra is elég sok, most a tanulásom miatt is sokat költünk magán órákra, stb. De ha fizeted, örömmel...;DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!