Szeretném ha tacskóm bizonyos helyzetekben nem ugatna, hogyan tanítsam meg?
Szerintem több dolog is állhat a probléma hátterében.
1. Unatkozik.
Nincs eléggé kimozgatva, lefárasztva a kutya. Ezt lehet viszonylag a legkönnyebben megoldani, játszatok, foglalkozzatok vele többet, legyenek hossszabbak a séták. Egy tacsi, attól függetlenül hogy kicsi, elég nagy mozgásigényű.
2. Nem megfelelő szocializáció.
Előfordulhat, hogy kölyökkorában kimaradt a szocializáció, vagy hiányos maradt. Lehet, hogy nem lett minden hanggal, váratlan helyzettel, ingerekkel, új emberekkel megismertetve. Ha előfordulhat ez a probléma én ajánlom, hogy keressetek fel egy jó kutyaiskolát.
3. A rangsor nem megfelelő felállítása.
A kutyák falkaállatok, jelen esetben az emberek a falka tagjai. Ahogy a kutya nő, megpróbálja átvenni az irányítást a falka felett, ha nincsenek szigorúan betartott szabályok, vagy nem egyértelmű, hogy ki a falkavezér, kinek mi a feladata. Ha ez a probléma, akkor jelzi a falkatagoknak, hogy valami szokatlant hall, veszélyt érez, ezért riasztja a többieket.
Ha ugat, próbáljátok valamilyen vezényszóval lecsillapítani, megnyugtatni. Ha abbahagyta dicsérjétek meg, így hamarosan rá fog jönni, hogy mit vártok tőle :) Ha a fent említett esetek közül valamelyik nem kizárható, ajánlom, hogy előbb próbáljátok meg orvosolni a problémát.
Sok sikert!:)
szerintem ez dominancia probléma.
ajánlom Jan Fennel: kutyapszichológia c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!