Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Otthonról való elköltözés...

Otthonról való elköltözés után ti még meddig illendő támogatni a családot?

Figyelt kérdés
Lesz költözés nyáron el itthonról másik helyre. Eddig itthon a család fele háztartása volt fedezve a fizetésrészből, ami haza lett adva. Most ugye, hogy megvalósul az elköltözés nem tudom, hogy hogyan kellene adni.
2018. ápr. 12. 13:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Egy szülőd van csak? Mert ha a fele pénzt te adtad, akkor egy ember adja a másik felet, nem? Vagy akkor hol igazságos?

Amúgy meg sok szülő megy kisebb lakásba, ha a gyerek(ek) kirepül(nek)

2018. ápr. 12. 14:57
 22/31 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam végig a kommenteket, csak a kérdésedet, most léptem be.

Objektív vélemény: ha kirepülsz és önálló otthont teremtesz, akkor MÁR semennyit. Írtam, mert ez a véleményem, lehet, hogy közben írtál még részleteket, de fő kérdésedre ez a válaszom.

Ha változik (a véleményem), akkor még írok. :) Most csak bekukkantottam.

2018. ápr. 12. 15:18
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit. Nekik van házuk, neked nincs. Neked még mindent most kell megteremtened magadnak, ne velük jótékonykodjál. Otthon nem fogyasztasz, így nem fizetsz haza semmit.

A saját szekeredet told ezután.

2018. ápr. 12. 15:25
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól veszem ki, nincsenek rászorulva. Nem írod, hogy bármi gondjuk lenne, gondolom nem véletlenül.

Nem kellett kuporgatni semmire, tehát ha ketten maradnak, éppúgy meg tudnának élni, nyilván a középkorúak szintjén (pl nem építkeznek, nincs kicsi gyerek stb.).

Most te elköltözöl, semmilyen formában nem fogsz ott költséget alkotni, de pénzt, azt kell leadni. Gondolom akár a saját károdra is.

Még jó, hogy senki nem húz le senkit.

2018. ápr. 12. 15:26
 25/31 anonim ***** válasza:
77%

22. vagyok. Gyorsan átfutottam mégis, mert nem bírtam megállni. Írod, hogy semmi különleges dolog nincs a szüleidnél. Akkor tényleg nem kell őket támogatnod anyagilag.

A saját otthonod(ok) létrehozására költsd a pénzeteket.

Ha kérnek, az már régen nem jó. De nem ezt írtad, szerintem el sem várják.

2018. ápr. 12. 15:27
 26/31 anonim ***** válasza:
87%
Semeddig. Nálunk generációkra visszamenőleg az volt a szokás apai, anyai ágon mindenütt, hogy szülők segítették felnőtt gyerekeik indulását (jelentősebb pénzösszeggel, vagy fiatal pár 1-2 évig ingyen lakhatott egyik szülőnél, közben spórolhatott), úgy hogy ezt majd gyerekeknek kell visszaadni.
2018. ápr. 12. 15:38
 27/31 anonim ***** válasza:
80%

Egy otthonról elköltöző fiatalnak ideális esetben a szülő segít az életkezdéshez, de az semennyire sem normális, hogy a gyereknek kell támogatni a szülőket ebben az életszakaszban, de tény, hogy ettől még sajnos létezik ilyen helyzet is.

Neked kell mérlegelni, viseled-e ezt a keresztet, amit kaptál, vagy hátat fordítasz ennek a helyzetnek és nem támogatod a családot. Nincs olyan, hogy "illendő". Minden család más, Neked a sajátodat kell kezelni.

2018. ápr. 12. 15:49
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit.
2018. ápr. 12. 15:59
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocs: semeddig. (utolsó voltam)
2018. ápr. 12. 16:00
 30/31 anonim ***** válasza:
74%

"illendő".

Hát,ezért ez így erős.

Szerintem a természet törvényei alapján a szülő támogatja anyagilag a gyerekeit.Főleg pont ebben a korban a kirepülés idején hangsúlyos ez.

Nekem ez teljesen érthetetlen,hogy miért kellene a gyereknek támogatni a szülőt,amikor a saját életét kezdi.

Ha mondjuk rendszeresen hazajársz,akkor vásárolhatsz mondjuk élelmiszert néha-néha,de,hogy rezsiben beleadni,hát nekem ez fura.

Ha idősek,magatehetetlenek lesznek,akkor szokta a gyerek a szülőt támogatni,nem feltétlen anyagilag,hanem pl orvoshoz viszi,vagy ha már nagyon idős akkor a háztartásba besegít,ami egy idősnek már megterhelő.

Normális ember,ha kirepültek a gyerekei,akkor is meg kell tudni élnie,és nem a gyerekeket kellene fejnie.

Ismerek ilyen szülőt.Kiesett a gyerekek után járó családi pótlék,nehezen megy a megélhetési,de napi 2 doboz cigire mindig futja...

2018. ápr. 13. 03:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!