Otthonról való elköltözés után ti még meddig illendő támogatni a családot?
Egy szülőd van csak? Mert ha a fele pénzt te adtad, akkor egy ember adja a másik felet, nem? Vagy akkor hol igazságos?
Amúgy meg sok szülő megy kisebb lakásba, ha a gyerek(ek) kirepül(nek)
Nem olvastam végig a kommenteket, csak a kérdésedet, most léptem be.
Objektív vélemény: ha kirepülsz és önálló otthont teremtesz, akkor MÁR semennyit. Írtam, mert ez a véleményem, lehet, hogy közben írtál még részleteket, de fő kérdésedre ez a válaszom.
Ha változik (a véleményem), akkor még írok. :) Most csak bekukkantottam.
Semennyit. Nekik van házuk, neked nincs. Neked még mindent most kell megteremtened magadnak, ne velük jótékonykodjál. Otthon nem fogyasztasz, így nem fizetsz haza semmit.
A saját szekeredet told ezután.
Ha jól veszem ki, nincsenek rászorulva. Nem írod, hogy bármi gondjuk lenne, gondolom nem véletlenül.
Nem kellett kuporgatni semmire, tehát ha ketten maradnak, éppúgy meg tudnának élni, nyilván a középkorúak szintjén (pl nem építkeznek, nincs kicsi gyerek stb.).
Most te elköltözöl, semmilyen formában nem fogsz ott költséget alkotni, de pénzt, azt kell leadni. Gondolom akár a saját károdra is.
Még jó, hogy senki nem húz le senkit.
22. vagyok. Gyorsan átfutottam mégis, mert nem bírtam megállni. Írod, hogy semmi különleges dolog nincs a szüleidnél. Akkor tényleg nem kell őket támogatnod anyagilag.
A saját otthonod(ok) létrehozására költsd a pénzeteket.
Ha kérnek, az már régen nem jó. De nem ezt írtad, szerintem el sem várják.
Egy otthonról elköltöző fiatalnak ideális esetben a szülő segít az életkezdéshez, de az semennyire sem normális, hogy a gyereknek kell támogatni a szülőket ebben az életszakaszban, de tény, hogy ettől még sajnos létezik ilyen helyzet is.
Neked kell mérlegelni, viseled-e ezt a keresztet, amit kaptál, vagy hátat fordítasz ennek a helyzetnek és nem támogatod a családot. Nincs olyan, hogy "illendő". Minden család más, Neked a sajátodat kell kezelni.
"illendő".
Hát,ezért ez így erős.
Szerintem a természet törvényei alapján a szülő támogatja anyagilag a gyerekeit.Főleg pont ebben a korban a kirepülés idején hangsúlyos ez.
Nekem ez teljesen érthetetlen,hogy miért kellene a gyereknek támogatni a szülőt,amikor a saját életét kezdi.
Ha mondjuk rendszeresen hazajársz,akkor vásárolhatsz mondjuk élelmiszert néha-néha,de,hogy rezsiben beleadni,hát nekem ez fura.
Ha idősek,magatehetetlenek lesznek,akkor szokta a gyerek a szülőt támogatni,nem feltétlen anyagilag,hanem pl orvoshoz viszi,vagy ha már nagyon idős akkor a háztartásba besegít,ami egy idősnek már megterhelő.
Normális ember,ha kirepültek a gyerekei,akkor is meg kell tudni élnie,és nem a gyerekeket kellene fejnie.
Ismerek ilyen szülőt.Kiesett a gyerekek után járó családi pótlék,nehezen megy a megélhetési,de napi 2 doboz cigire mindig futja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!