Otthonról való elköltözés után ti még meddig illendő
támogatni a családot?
Sehogyan.
Elköltöztél, megszűntek a kiadásaid, úgyhogy ennyi. Van két felnőtt, két kereset, te a SAJÁT életedre költsd a pénzt.
2018. ápr. 12. 14:08
Persze, meg még a hitelüket is veled fizettetnék? Kicsit pofátlanok csak, ahhoz a hitelhez neked SEMMI közöd!
Felnőtt emberek, oldják meg, az hogy az ostobaságuk miatt eladósodnak, egyéni szoc probléma, de ne húzzanak már magukkal téged is.
2018. ápr. 12. 14:10
Gondolom nem keveset adhattál eddig, ha az tette ki a bevétel felét.
Most vagy szüleid nem dolgoznak, vagy elszórják, vagy szar a helyzet.
Ha nem dolgoznak, akkor hajrá
Ha elszórják, nem adnék
Ha meg szar a helyzetük (bedőlt hitel, stb), akkor azt kell megoldani
2018. ápr. 12. 14:24
Sehogy nem kell, de vannak helyzetek, amikben megteszi az ember. Nálunk úgy volt, hogy párom anyja nem érdemli meg a segítséget, mert nagyjából semmit nem köszönhetnek neki a gyerekei, hisztizett is a költözésen, érzelmileg próbált is zsarolni mindkettőnket (én soha nem laktam velük, de sajnos nem tudtam kimaradni ebből a részéből). Ennek ellenére nyilván nem nézte végig tétlenül a párom, ahogy az anyja megy a híd alá éhenhalni. A költözést követő fél évben az addig fizetett összeg 2/3-át adta. Az anyjának és az anyja szüleinek ebből kellett fedeznie egy nagy lakás költségeit plusz a megélhetést, de a nagyszülőknek nyugdíjuk is volt. Megmondta, hogy konkrétan pénzt ennyi ideig tud adni, addig cseréljék le a lakást egy olcsóbb rezsijűre. Ezt követően bevásárlással, használati tárgyakkal, bútorokkal támogatjuk őket, amikor arra jàrunk.
2018. ápr. 12. 14:24
Ha anyagilag bajban vannak akkor valamit illik azért adni, de persze csak akkor ha a te megélhetésed rovására nem megy.
2018. ápr. 12. 14:36
Ezzel én is úgy vagyok, hogy indokolatlanul nem pénzelném őket. Amíg otthon éltem, volt egy fix összeg, amit fizettem anyának, plusz a saját igényeimet én álltam (sampon, pipere, telefon). Mióta elköltöztem, már csak ajándékot viszek neki. Végig kell gondolni, munkaképes, egészséges a szülő? Dolgozik? Ki tudja fizetni a számlákat? Tele a hűtő? Plusz mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Páromnak van egy öccse, aki még szülőkkel él. Szülők folyton spúrkodnak, nyavalyognak, hogy már megint új cipő kell és a nike milyen drága. Addig nyavalyognak, amíg valaki meg nem veszi a gyereknek. Ez egyértelmű lehúzás, miközben kb ugyanolyan anyagi helyzetben vagyunk, mint ők.
2018. ápr. 12. 14:39
17/31 A kérdező kommentje:
(Csak halkan megjegyzem közben, hogy nem húz le itt senki senkit, csak egyszerűen eddig az volt a helyzet, hogy családi közösségként zajlott minden amiből mindenki kényelmesebben élhetett. (Nem rongyrázó módon, csak úgy, hogy ha meg kellett venni valamit, akkor nem kellett a párizsire meg hasonlókra kuporgatni.))
18/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Gondolom tudták, hogy el fogsz költözni.
2018. ápr. 12. 14:52
15-ös én voltam, nem rátok értettem a lehúzást, ne haragudj, ha úgy jött le.
Szerintem elég, ha csak néha viszel valami hasznosat, amikor látogatsz, hiszen már elköltöztél és azt kell fenntartanod.
2018. ápr. 12. 14:54
Kapcsolódó kérdések: