Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek, valaki segítsen...

Nagyon félek, valaki segítsen mit csináljak?

Figyelt kérdés
Anyumék 4 éve váltak el. Anyumnál élek én (17) és a két kishúgom (13,15). Kb a válás után 3 hónapra anyum elkezdett inni. Először csak pár pohár borral kezdte esténként, aztán ez napi fél üvegre nőtt fokozatosan, és azt hiszem ma megivott egy üveggel, és megitta a maradék pálinkát is. Először fel sem tűnt, de aztán egyre többször éreztem rajta a pia szagát, a tesóim is észrevették, de fogalmunk sincs mit csináljunk. Ha szóba hozzom/hozzuk, témát vált, megmagyarázza de csak röviden, és aztán kényszeresen másról kezd beszélni. Csak finoman merünk neki szólni mert nagyon félünk, hogy kiakad. És tudjuk, hogy ezzel tovább ronthatunk a helyzeten. Emellett elszív napi 1-2 doboz cigit is. De emiatt nem aggódom annyira mint az alkohol miatt. A szülei is alkoholisták voltak és nagyon kemény gyerekkora volt. Nagyon szeretjük őt de fogalmunk sincs, hogyan segítsünk neki. Segítséget nem merünk/tudunk kérni, apához nem fordulhatunk, jelenleg padlón van, teljesen depressziós és valami mentális baja is van. Ráadásul nem kizárt, hogy ő is iszik, bár ezt csak abból tudom, hogy ha megyünk hozzá néha, rengeteg pia van a szekrényében. Tudom még nem olyan gáz a helyzet, ezért is írok ide, hátha még valahogy vissza tudjuk ezt csinálni. Én 10.es vagyok, a nagyobbik húgom meg most lesz gimis. Nagyon szeretem őket és nagyon ragaszkodunk egymáshoz (ezt azért hangsúlyozom mert úgyis lesznek akik azt írják majd, hogy lépjek le minél előbb, de tisztázzuk nem fogom itt hagyni a sz*rban a tesóimat és a családomat) valahogy meg kéne ezt oldani, de fogalmam sincs kihez fordulhatnék még most amíg nem késő. Könyörgöm segítsetek!!! 17/L

2018. ápr. 8. 22:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz jár a gyerekkora miatt. Régen antidepresszánsokat kellett szednie de most már szerencsére csak ritkán van rá szüksége. Sajnos szinte majdnem biztos, hogy nem fogja beismerni :( a tanároknak nem merek szólni, mert abba a suliba járok ahova régen anyukám járt, és a tanári kar elég jól ismeri őt, főleg mert sokat segítettek neki az alkoholista szülei miatt( a gyerekvédelem értesítése nélkül) és szerették őt. Nem akarom őt lejáratni. :(( azért köszönöm a válaszokat, remélem valahogy majd meg tudom oldani. Habár jelenleg fogalmam sincs mihez kezdjek a helyzettel.
2018. ápr. 10. 20:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
kezdetnek szólj a nagybátyádéknak. te még hagyján, de az nem vicc, ha kisgyerekek egy alkoholistára vannak bízva.
2018. ápr. 12. 22:50
 13/16 anonim ***** válasza:
38%
Irj privatot ha gondolod . En felnottem egy ilyen anya mellett...
2018. ápr. 13. 04:54
 14/16 anonim ***** válasza:
61%
Lattam hogy irtal nem nyitja meg egyenlore vacak a netem. De megnezem amint tudom es irok
2018. ápr. 13. 12:06
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

Ha beszélgetni szeretnél , írhatsz nekem is. Így nőttem fel én is

Sajnos nehéz az ilyen dolog , de amíg ő maga nem ismeri be, addig nehéz lesz tovább lépni

2018. ápr. 13. 21:00
 16/16 anonim válasza:
61%

Ha még mindig jár pszichológushoz, akkor keressed fel az orvosát, vagy hívjad fel és mondjad el neki ezt.

Lehet, hogy ő majd valahogy megnyugtatja, vagy nem tudom.

2018. ápr. 13. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!