Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neki kell a segìtség de...

Neki kell a segìtség de amikor mi kérünk tőle visszautasìtást kapunk ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sógorom álandóan segìtségre szorul, 5 hónapig mi láttuk el cigivel is, volt hogy este 11kor csak ezért jött fel. Egyszer kértünk tőle segìtséget (vagyis anyóstól, csak ő nem tudott adni és megkérte hogy adjon ő nekünk) össze vissza keverte azt is, mondta hogy ráérünk következő hónapban visszaadni. Aha, ám közben ő felment Pestre egy találkozóra ahol elverte a pénzét és azonnali hatállyal vissza kellett adni a kölcsönt, nem számìtott hogy ki hogy állunk anyagilag. Volt hogy ebédet csomagoltam neki vagy sütit. Most kértünk segìtséget, ugyanis bútorozunk és teherkocsit kellett bérelnünk, pakolást nem kértünk. Párom megkérdezte, hogy tudna e segìteni, mert ha kérjük a pakolást akkor ugyebár drágább a bérlés. És úgy ahogy volt, nemet mondott, mert megy haza szombaton, mert választás lesz. Az oké, de mi szombatra kértük a segìtséget. Ti mit tennétek a helyemben? Páromnak is tele a ..... de ő annyira jó lelkü, meg tudja milyen a családja de neki szent ez a kötelék. Én viszont (mint jóformán idegen, kìvül álló ember) nem tudom ezt szó nélkül hagyni. Eddig mindig MINDIG az én családomra számìthattunk, és mivel párom és én egy háztartásban élünk ketten, szóval az én pénzemből is élünk stb ezért szerintem jogos a kiakadásom. Pont tegnap (mielött nemet mondott nekünk) utaltam neki pénzt mert nem volt neki.....

Mit tegyek? Ezt már nem tudom hagyni és végignézni sem

2018. ápr. 6. 06:34
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
"Utazik" :D minden hétvégén hazamegy ingyenélni...
2018. ápr. 6. 08:58
 22/31 anonim ***** válasza:
24%
figyu ez érthető. Ő hazamegy szavazni és nem kíván még a költöztetéssel is foglalkozni. Fel kellett volna ajánlani akkor egy másik időpontot és ha azt is lemondja na akkor el lehet küldeni a fenébe. És alapjáraton nyitnék egy külön bankszámlát mondván férjednek a saját pénzéből fizetheti a tesója hülyeségeit,m de te nem akarsz egy léhűtőnek fizetni.(őszintén a családod meg túúúl segítőkész, ezért még rosszabbnak látod a dolgot mint valójában. Tényleg szemét a sógor,de nem ultragáz).
2018. ápr. 6. 09:14
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt pár ilyen "barátom", ha pénz, cigi, sör kellett megtaláltak. Egyszer nemet mondtak kérésnek- jajj ne haragudj, megyünk pecázni, már megvettük a halaknak a kaját-, másofik ilyen után húztam egy vonalat. Ennyi. Azóta vagy megcsinálom egyedül, vagy hívok valakit és kifizetem. Ez van, nehéz olyan embert találni, aki a bajban is kitart.
2018. ápr. 6. 09:37
 24/31 anonim ***** válasza:
74%
Jó nagy madarak vagytok.
2018. ápr. 6. 09:39
 25/31 A kérdező kommentje:

Sajnos ez nem az első "nem segìtek" volt tőle.

Igen, ha legközelebb kérni fog, megmondom neki, hogy akkor fizesse egyedül, nekem is lennének kiadásaim női dolgokra, meg a vágyaimra...de nem fogok eltartani egy 3. embert

2018. ápr. 6. 09:46
 26/31 A kérdező kommentje:
Még ha azt mondanám hogy több órát utazik haza oké. De fél óra alatt otthon van..
2018. ápr. 6. 09:47
 27/31 anonim ***** válasza:
64%
akkor viszont sógor tirpák, te meg hülye, hogy eddig tűrted. Férjed meg tehet egy szívességet, ha mégis neki ad igazat, legközelebb.
2018. ápr. 6. 09:56
 28/31 anonim ***** válasza:
90%

Sosem értettem hogy egy felnőtt embernek miért más csomagol kaját vagy miért más tömi cigivel illetve miért kell pénzt utalni neki?

Most komolyan minek?!

Menjen el dolgozni,ossza be a pénzét.

Ez a nyakatokon marad,elvárja majd a továbbiakba ha nem mondtok NEMET.

ÉN tuti nem tenném ezeket meg a sogorómért. Mindenki abból éljen gazdálkodjon amit keres.

2018. ápr. 6. 10:46
 29/31 anonim ***** válasza:
33%

Első körben leülnék vele beszélni nyugott körülmények között. Megmondom őszintén, jelenleg én is hasonló helyzetben vagyok, csak a másik oldalról. Egyedül élek a macskámmal Németországban, ezért néha elkerülhetetlen, h segítséget kérjek (havonta 1szer pár napra el kell pl utaznom, ilyenkor vkinek etetni kell a macskát, ha hosszabb időre megyek, ki kell üríteni a leveles ládát, stb...). Ugyan igyekszem ha csak lehet magam megoldani vhogy a problémákat, de már többször rákényszerültem, hogy egy barátomat megkérjem erre-arra, aki amúgy magától ajánlkozik állandóan. Sajnos eddig valahányszor kért ő segítséget, mindig nemet kellett mondjak, hol dolgoznom kellett, hol épp beteg voltam, hol magam is épp akkor utaztam vhova. Bár soha nem tette szóvá, q.rva cikinek érzem, ég a pofámról a bőr. Májusban megint költöznöm kell városon belül, és ezúttal nem fogom tudni egyedül megoldani, megint segítséget kell kérjek, méghozzá sokat.

Szóval nem mindig a kihasználás meg a rosszindulat vezérli az embereket, ezért érdemes leülni vele, elmondani (nem indulatosan és szemrehányóan), h ti hogy látjátok a dolgokat, aztán a reakciójának megfelelően lehet dönteni, h hogyan tovább.

2018. ápr. 6. 10:51
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Basszus...elolvastam a kerdezo kommentjeit es elgondolkoztam hogy nem e en irtam ki a kerdest csak esetleg almomban:-D detto ugyanez a helyzet szorol szora!!!!
2018. ápr. 6. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!