Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kaphatnám vissza a...

Hogyan kaphatnám vissza a kölcsön adott pénzt?

Figyelt kérdés
Tartozik nekem az egyik családtagom, nem kevés pénzzel. Már több, mint 1 éve kölcsön adtam, most pedig már nekem nagyon kellene az a pénz. Természetesen nem kötöttünk semmiféle szerződést a kölcsön pénz visszaadásának körülményeiről (határidő, szankciók amennyiben nem fizeti vissza határidőre), mivel úgy gondoltam, hogy egy családon belül meg lehet bízni a másikban és erkölcsi kötelességnek érzi az ember visszaadni a kölcsönt. Mit lehet tennem, ha nem adja vissza? Mondjak le végleg erről a pénzről és tanuljak az esetből (többé senkinek soha ne adjak kölcsön egy forintot se), vagy mivel lehetne családtagot rávenni a visszafizetésre? Nagyon nyugtalanít ez a dolog... én tettem jót vele, én idegeskedem és még én is iszom meg a levét: amikor nekem kell a pénz, akkor sajna nincsen, mert épp "kölcsönben" (örökben) van...
2010. jún. 11. 16:28
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
mondd meg hogy nem szivesen teszed meg, de nagyon kell, es az egyik ismerosod szives oromest kiveri belole. es nem vagy olyan, de szukseg torvenyt bont. fenyegesd meg
2010. jún. 11. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:
reménykedtem, hogy sokan írnak majd erre mert nekem is szükségem lenne ilyen tanácsra. Te könnyebb helyzetben vagy, mert családtagod. Én viszont az exemnek fizettem ki az albérletét, 50 ezer ft-ot, írtam neki, üzentem neki, hogy adja vissza, söt nem is egybe kértem hanem részletekbe 10 ezrenként de szarik rá. Mivel megvolt az utolsó felszólítás is ezért radikális lépéseket kell tenni. Neked is csak ezt javaslom: megfenyegetni és ha hasztalan akkor megkérni pár kigyúrt ismeröst, hogy kicsit ijesszen rá hátha visszaadja. Sajnos más ötletem nekem sincs de én is ezt próbálom majd meg.
2010. jún. 11. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nem lett olyan sok válasz, pedig elolvastam volna, hátha írtok valami hasznosat.

Én is hasonló helyzetben vagyok, barátnőm szüleit segítettem ki kb 130000 ftal... Most meg én nem állok valami jól, de ha mondom nekik, felháborodnak, és mondják, hogy majd ha jobban állunk visszaadjuk, pedig nem állnak már olyan rosszul, és részletekben is vissza lehetne adni.

Úgyérzem ezt a pénzt már "örökre" adtam kölcsön. Nem esik jól, de sajnos nem igazán tudok mit csinálni. Pedig én is azt hittem, hogy a családon belül meg lehet bízni az emberekben.

2010. jún. 12. 10:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Én elmennék hozzá, és elkezdenék balhézni, elég hamar megunná, vagy kidobna, vagy kénytelen lenne visszaadni a pénzt.
2010. jún. 12. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!