Kifizettetned a kovetkezo alkalommal?
Egy csaladhoz jarok vigyazni a kislanyra. A ma reggel meg volt beszelve, odamentem idoben, de azt mondta az anyuka, hogy ma megse kellek. En mondtam neki, hogy szolhatott volna idoben, mert lenne jobb dolgom is. Raadasul masik munkat mondtam le miattuk...
Szerintem pofatlansag ez. De tobb honap alatt nem volt gondom veluk.
Nem a következő alkalommal kellene kifizettetned, hanem akkor és ott, mivel ők "felejtették el" lemondani.
Szerintem azt hiszik, hogy könyöradományként vigyázol a gyerekükre, fel sem tételezik, hogy más munkád is lehet ugyanabban az időben? Én biztosan ma reggel szóvá tettem volna, nem a következő alkalommal. Az már veszett fejsze nyele.. Ha régóta hozzájuk jársz én normálisak, rendszeresen hívnak, akkor inkább lenyelném a helyedben a bérkiesést így utólag.
Még azt sem kizárt, hogy ők fogják felajánlani, ha legközelebb hívnak, hogy bocs, múltkori miatt ennyi és ennyi azért jár neked.
A költöztetőre hallgass: azt gondold meg, hogy akarsz-e továbbra is nekik dolgozni. Ha igen, akkor kár ezen most már keseregni, vagy összeveszni, ha nem, akkor kérd el tőlük a pénzt, nincs veszítenivalód.
Hogy én mennyire utáltam a magántanítást az ilyenek miatt...
Atyavilág, kövezzük is meg mindjárt a családot, mert hogy merészeltek ilyen főbenjáró bűnt elkövetni most először...
A nagy megmondóemberek itt komolyan sosem hibáztak még, sosem kerültek hirtelen olyan szituációba, ahol elfelejtettek elintézni valami olyan dolgot, ami az adott pillanatban egyáltalán nem volt életbevágó?
A kérdező meg igenis közölje a feltételeit előre, jelen esetben a kiszállási díjat. Nem mindenki kéri el, ergo a családnak sem kötelező automatikusan kifizetnie, ha ezt a kérdező nem jelzi előre vagy minimum ott és akkor azonnal. Lehet, hogy illene odaadni a pénzt és bunkóság, ha nem teszik meg, de ez egy más kérdés, utólag nem kötelezheted őket rá max elmondhatod, hogy pofátlanok. De a tuti megoldás, hogy legközelebb nyisd ki a szádat, hogy kéred az összeget rögtön és ne itt puffogj utólag.
"A nagy megmondóemberek itt komolyan sosem hibáztak még, sosem kerültek hirtelen olyan szituációba, ahol elfelejtettek elintézni valami olyan dolgot, ami az adott pillanatban egyáltalán nem volt életbevágó?"
De igen, hibáztak már - és viselték is a hibájuk anyagi következményeit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!