Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám párja ("nevelő...

Édesapám párja ("nevelő anyánk") mennyire szólhat bele az életünkbe, kialakult szokásainkba? 21/l

Figyelt kérdés

Édesanyánk több mint 10 éve lelépett azóta új családja van. Ránk nem kíváncsi. Édesapám nevelt fel minket.

Apának 3 éve lett egy párja 4 hónpja beköltözött.

Azóta mindenbe beleszól.

pl: én szeretem ha mindenből van itthon egy plusz bontatlan tej,szappan,mosószer ezeknek megvan a maga helye a spejzban.

Problémája hogy a törölközőket össze göngyölve tároljuk nem pedig egymásra téve.

hogy a tejet a hűtő alsó polcán tároljuk nem az ajtón.

A felvágottak sorba téve egy kis tárolóban minél hamarabb jár le annál előrébb a bontatlanoknál szintén hosszában, átláthatóan.

A konyha szekrény tartalmát átrendezte hogy neki nem tetszik. Minek? az élelmiszerek csoportosítva átláthatóan a tányérok szintén átláthatóan.

Probléma hogy átlátszó üvegekbe öntöm át őket Pl liszt,só,cukor. Az alja felcinkézve mikor jár le mi is van benne ha valaki nem tudná.

Eddig én uraltam a konyhát ami őt nagyon zavarja kb kitilt hogy te nem főzhetsz mert taknyos gyerek vagy, te nem döntheted el hogy legyen elrendezve mert taknyos gyerek vagy.

Minden második mondata a "te egy taknyos gyerek vagy"

Úgy gondolom,hogy mindent meglehet beszélni csak neki is akarnia kellene. Tudta hogy mi vagyunk ami azt is jelenti hogy nekünk már van egy jól kialakult és bevált pakolási rendszerünk, egy élet módunk, ízvilágunk.

Ami ő nem fog változtatni és nem is értem miért is akar.

Nem az ő háza, konyhája. A szobájukat rendezze át ha akarja de a közös helységeket szokja meg amíg nincs egy jobb ötlete.

Mennyire szólhat bele? Pakolhat át?

36 éves.

2018. márc. 24. 11:10
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
78%

Erre bizony nincsenek "hivatalos" szabályok, az apád párja és ott él. Úgy tűnik, igen más a stílusotok s nincs meg a rugalmasság. Ezt valahogy a családon belül kéne megbeszélni, rendezni, valószínűleg törvényszerűen továbbra is lesznek ütközések, de legalább a taknyos gyerekezésről állítsa már le apád (én is leállítanám, illetve egyre cifrább jelzős szerkezeteket vagy hangsúlyokat kezdenék alkalmazni. ha nem unja meg, akkor is, legalább szórakozom és kiegyensúlyozom a helyzetet). Mert az, hogy más rendet akar (bár ha kis önállótlan valaki volt anyuci mellett eddig, akkor nem tudom, miért van ez. mert nekem, sok év saját konyha után tényleg megvan a logikus, kialakult rendszerem, amire kényes is vagyok, bár szerintem van bennem rugalmasság, ha egy másik felnőtt területére tévedek), tehát a saját rendszer az OK, de sértegetni téged... Ez gyerekes. Nem tudom, túloztál-e itt-ott, de a leírásodból iszonyú éretlennek látszik.

De nincs olyan, hogy neked van igazad íratlan szabályok miatt s erre hivatkozhatsz. Itt ütközés van pár felnőtt között és nektek kell megoldanotok.

2018. márc. 24. 12:00
 12/41 anonim ***** válasza:
89%
Kis taknyosnak hívna,én megmondanám hogy egy kiélt vén k..va ne pakolásszon,hanem üljön le a hintaszékbe (tuti magára veszi ha leöregezed,minden nő hiú) és ne sértegessen.Aztán hápoghatna.
2018. márc. 24. 12:12
 13/41 anonim ***** válasza:
78%
"Eddig én uraltam a konyhát ami őt nagyon zavarja kb kitilt hogy te nem főzhetsz mert taknyos gyerek vagy, te nem döntheted el hogy legyen elrendezve mert taknyos gyerek vagy." - kérdező, ha velem szemben ilyen stílust engedett volna meg, elkapom, kinyitom az ajtót és kidobom lehülni...
2018. márc. 24. 12:24
 14/41 anonim ***** válasza:
28%
Nyilvánvalóan azt csinál, amit akar, elvégre apad partnere, az o hazában éltek, evidens, hogy úgy rendezi a dolgokat, ahogy neki jó. Ideje a saját labadra allni
2018. márc. 24. 12:28
 15/41 anonim ***** válasza:
92%
Állj ki magadért. Tényleg apukádnak kéne leállítania első sorban, de felnőtt vagy ne hagyd hogy így beszéljen veled. Felnőtt nők vagytok ha kell akkor muszáj belemenni a konfliktusba mert csak úgy fog megtanuli tisztelni hogy ha látja hogy nem engeded meg neki azt amit csinál.
2018. márc. 24. 12:30
 16/41 anonim ***** válasza:
97%

Ilyenkor szerintem természetes hogy új szokások is kialakulnak, amihez kompromisszum kell, de ez nem azt jelenti, hogy hagynod kell magad lesöpörni. 21 éves vagy, felnőtt, Ebben a házban te voltál a háziasszony, valószínűleg hamar fel is kellett nőnöd, hogy anyukád otthagyott titeket, szóval neki tiszteletben kéne tartania mindezt.

Ha nem sikerül vele megbeszélni, akkor ne tegyél keresztbe egy szalmaszálat se. Te csak egy taknyos gyerek vagy. Főzzön, mosson egyedül, szakadjon csak bele a házimunkába ha jobb úgy neki.

2018. márc. 24. 12:52
 17/41 anonim ***** válasza:
66%
A megszokott életünkbe ne ugasson bele egy jöttment csere darab. :D Otthon a saját házában dirigálhat,amugy kivül tágasabb.
2018. márc. 24. 12:54
 18/41 anonim ***** válasza:
40%

Sosem értettem,hogy ilyenen miért vesznek össze emberek.

Én azt vallom,hogy a hálószobáját mindenki úgy rendezi be,ahogy akarja.

A köztes helyeket viszont nem szabad,nem lehet kisajátítani a saját elgondolásunk szerint.

Más lenne a szitu,ha ő lenne otthon az "anya",kisgyerekei lennének,vagy egyedül élne a párjával,akkor az ő szabályai érvényesülnek.

De,ha együtt élünk,több felnőtt,akkor a konyhában,fürdőben,nappaliban nem érdemes rendszert kialakítani,mert valaki úgy is felrúgja.

Majd ha lesz saját otthona mindenkinek,ott érdemes,de ott sem kell betegesen ragaszkodni mindenhez,vannak fontosabb dolgok az életben..

2018. márc. 24. 12:58
 19/41 anonim ***** válasza:
42%

Hát én nem vagyok türelmes ember, főleg nem a saját házamban, főleg nem idegenekkel... az "apám új nője" az nekem nem családtag, pláne nem pótanya, főleg, ha 10 évvel idősebb csak nálam.

Hozzám egyszer szólna ilyen hangnemben és pakolná át a cuccaimat, úgy b**nám ki az utcára az összes cuccával együtt, hogy a lába nem érné a földet.

Neked sem kéne hagynod magad. Bár apádat nem ismerjük, gondolom 3 év után már nagyon ragaszkodik ehhez a boszorkányhoz, és könnyen lehet, hogy őt akarja maga mellett tartani, nem téged, mert te úgyis kirepülsz lassan...

Egyébként ezt is kéne tenned. Dolgozz, dolgozz, spórolj, és költözz el minél előbb, a saját lakásodban senki nem fog csesztetni. Ettől a banyától sajnos lehet, hogy még sokáig nem fogsz megszabadulni. Inkább lépj előbb te, mielőtt nagyobb balhé lesz.

2018. márc. 24. 13:33
 20/41 anonim ***** válasza:
33%
Apukádnak jo a jövedelme, mert az ilyen nők arra utaznak,ezekhez teszik be a pucér seggüket..
2018. márc. 24. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!