Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Balogh vezetéknévhez László...

A Balogh vezetéknévhez László vagy a Csaba illik jobban?

Figyelt kérdés
A páromat Lászlónak hívják,az apukámat Csabának,és eközött a két név között vacilálunk:)
2010. jún. 8. 21:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
49%
Elég uncsi mindkettő. A Csaba meg egyenesen csúnya.
2010. jún. 11. 10:48
 22/30 anonim ***** válasza:
37%
szerintem meg Balogh Laszlo hangzik jobban!
2010. jún. 11. 11:20
 23/30 anonim ***** válasza:
50%
Balogh Lászlóra szavazok. Szerintem szebb a hangzása. A Balogh Csaba csupa "A" betűket tartalmaz, kicsit egyhangú. A Balogh Lászlót földobja az "Á" betű.
2010. jún. 11. 13:14
 24/30 anonim válasza:
83%
Márk?
2010. jún. 11. 13:50
 25/30 igabcsy ***** válasza:
87%

Ti tudjátok, hogy miért akarjátok tovább vinni a családi keresztneveket a fiatoknak.

Annak idején én is megtettem, de már bánom, pedig szerintem a férjemnek és a fiamnak nagyon szép neve van. Mikkósnak hívják őket.

Azonban ha azt a kérdést teszem fel, hogy:

- Miki kérsz csokit? Akkor urik mind a kettő.

Ha pedig azt, hogy:

- Miki leviszed a szemetet? Akkor sunnyog mind a kettő. :-))

De a másik kellemetlenség, hogy amikor barátaimmal, ismerőseimmel beszélgetek, akkor állandóan jelzőket kell használjak, hogy megkülönböztessem őket. Ezért kis Mikizek, és nagy Mikizek. Amikor megkérdezik tőlem, hogy Mikivel mi van? Akkor meg állandóan vissza kell kérdezzek, hogy melyikről érdeklődsz?

Egy szónak is száz a vége.... egy új "kisember" jön a világra, - és ahogy itt már írta valaki - megérdemli, hogy saját neve legyen.

Véleményem szerint az ember nem azzal mutatja ki a szeretetét és a tiszteletét a szülei felé, hogy az Ő nevüket adja tovább a gyermekének.

A szeretet és a tisztelet teljesen másról szól, és ennél sokkal több.

2010. jún. 11. 15:02
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is Csaba!az jobban hangzik!
2010. jún. 11. 15:47
 27/30 anonim válasza:
83%

csaba

de miért nem lehetne mind a 2? úgy is jó lenne a hangzása

2010. jún. 11. 18:57
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ad meg a gyerekednek, hogy saját neve legyen! Gondold át! Ne akard, hogy az apa, vagy papa nevét kapja. Nem tudom, hogy neked mi a neved, anyukád nevét adták-e, de azért mert hagyomány, és/vagy ennyire tetszik, még van ezer név,a mit adhatsz és szuper lesz a gyerkőcnek. Ne legyen a felmenőjének egy "lenyomata" Nem megbántani akarlak, de tényleg szar, amikor a szűk családban ismétlődnek a nevek! Nincs esetleg dédszülői név,a mi még tetszene? Ha már ennyire ragaszkodsz a családi keresztnévhez?
2010. jún. 11. 20:06
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Csaba (apumat is így hívják, arról nem beszélve, hogy egy igazi szép régi magyar név, László is van a családba, de nekem az a név nagyon nem tetszik)!
2010. jún. 11. 20:24
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Én ezek közül a Csabit választanám. Mondjuk nekem ezek nem a kedvenceim. Bocsi :).

Amúgy az unokatesómat és az apukáját is Csabinak hívják. Onnan tudjuk megkülönböztetni őket, hogy az apa Csabi a gyerek Csabika. De hát már a gyerek 12...

Úgyhogy szerintem a Lászlót ne adjátok. Mert ha lesz 17 éves és Lacikának fogjátok hívni... :D

2010. jún. 12. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!