A Balogh vezetéknévhez László vagy a Csaba illik jobban?
Ti tudjátok, hogy miért akarjátok tovább vinni a családi keresztneveket a fiatoknak.
Annak idején én is megtettem, de már bánom, pedig szerintem a férjemnek és a fiamnak nagyon szép neve van. Mikkósnak hívják őket.
Azonban ha azt a kérdést teszem fel, hogy:
- Miki kérsz csokit? Akkor urik mind a kettő.
Ha pedig azt, hogy:
- Miki leviszed a szemetet? Akkor sunnyog mind a kettő. :-))
De a másik kellemetlenség, hogy amikor barátaimmal, ismerőseimmel beszélgetek, akkor állandóan jelzőket kell használjak, hogy megkülönböztessem őket. Ezért kis Mikizek, és nagy Mikizek. Amikor megkérdezik tőlem, hogy Mikivel mi van? Akkor meg állandóan vissza kell kérdezzek, hogy melyikről érdeklődsz?
Egy szónak is száz a vége.... egy új "kisember" jön a világra, - és ahogy itt már írta valaki - megérdemli, hogy saját neve legyen.
Véleményem szerint az ember nem azzal mutatja ki a szeretetét és a tiszteletét a szülei felé, hogy az Ő nevüket adja tovább a gyermekének.
A szeretet és a tisztelet teljesen másról szól, és ennél sokkal több.
csaba
de miért nem lehetne mind a 2? úgy is jó lenne a hangzása
Én ezek közül a Csabit választanám. Mondjuk nekem ezek nem a kedvenceim. Bocsi :).
Amúgy az unokatesómat és az apukáját is Csabinak hívják. Onnan tudjuk megkülönböztetni őket, hogy az apa Csabi a gyerek Csabika. De hát már a gyerek 12...
Úgyhogy szerintem a Lászlót ne adjátok. Mert ha lesz 17 éves és Lacikának fogjátok hívni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!