Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért "kötelező" gyereket szülni?

Miért "kötelező" gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Párommal 8 éve vagyunk együtt, együtt is élünk lassan 4 éve, élettársi kapcsolat szintjén.

Sosem akartam gyereket, egyet sem. Nem vagyok kompatibilis a gyerekekkel, sosem vonzott a szülés. Inkább a karrieremre és a 2 kutyámra koncentrálok, páromat imádom, a kapcsolatunk nagyon jó.

De a szülei sajnos elkezdték a szokásos "hol az unoka?"- hisztériát. Régimódi, bigott vallásos család, bekövült értékekkel és elavult családi hierarchiával (pl. a nőnek kuss a neve, stb.). Azon is megbotránkoztak, hogy esküvő előtt feküdtem le a párommal (esküvőt sem szeretnék..). Amikor megtudták, hogy ateista vagyok, egyenesen én voltam a Gonosz Nőszemély.

Az én szüleim abszolút mellettem állnak, támogatnak a döntéseimben.

Én kerülöm őket, más városban is élünk (mi Budapesten, anyósék Pest megye külső részén), de folyton megy a hiszti az "öregek" részéről, miszerint ha mennék hozzájuk, ők biztos meggyőznének az igazukról, személyesen.

Párom már a haját tépi tőlük, nincs nap hogy ne csörögjön a telefonja az unoka-téma miatt... Már fel sem vesszük a tőlük beérkező hívásokat.

Szívem szerint elküldeném őket a jó véres bánatba...

Mit tehetnék?

25N, 26F

2018. febr. 22. 14:23
 61/97 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, a kedves rokonoknak, méltányolniuk kellene, hogy nem hazudik, hiszen az bűn...
2018. febr. 22. 16:25
 62/97 A kérdező kommentje:

A hozzászólónak, aki 15 évesnek néz:

Akkor te továbbra is tartsd magadban a véleményedet, vigyorogj mindenre amit mondanak neked, hajts fejet mások akarata előtt és viselkedj robotként.

Te vagy sértő és te papolsz a mondanivaló eltussolásáról? Dönts már, mit akarsz!

2018. febr. 22. 16:27
 63/97 anonim ***** válasza:
94%
Mond azt h meddő vagy,jaj de tudom azokat a Dunába kell lőni idehaza,nekik nem jár párkapcsolat...
2018. febr. 22. 16:28
 64/97 anonim ***** válasza:
98%

"Sőt, a kedves rokonoknak, méltányolniuk kellene, hogy nem hazudik, hiszen az bűn..."

Hát igen.

A 10 parancsolatban ez szerepel,Ne hazudj!

Az,hogy szülj anyósodnak unokát,ilyen parancsolat nincs!

2018. febr. 22. 16:33
 65/97 anonim ***** válasza:
1%
Gyerekesnek találom ezt az egész dolgot .. Sőt nekem valahogy úgy jön le te akarsz iranyitani .Te ha nem akarod ,ne tartsd a párod szüleivel a kapcsolatot ...de ezt a párodtól nem várhatod el .Nekem úgy jön le ezt hogy nem kell nekünk gyerek elég a kutya is dolgot te erőlteted .Mi lesz ha eltelik pár év és a párod mégis elkezd gyermek után vágyódni ? Akkor mit teszel ? Lehet most azt mondod ez kizárt ,de előre nem tudhatod ! Volt egy kollégám aki szintén váltig állitotta ők megbeszélték otthon az asszonnyal ..nem lesz gyerek .Aztán a barátjának megszületett az első gyerek .. és benne megváltozott valami . Elkezdett vágyódni ő is ...és rájött a neje önző módon várta el tőle ,hogy lemondjon arról APASÁG . Az akkori asszonnyal megromlott a viszony ..nem volt mit tenni . HAmarosan lett neki új nő az életébe ,akinek akkor már volt ugyan egy kiskamasz fia ..de boldogan vállalták a közös gyermeket is .A kollégám most lesz 38 .. a gyermeke 1,5 ...boldogabb nem is lehetne .NA de hogy a kérdésre is válaszoljak ... Mit csinálj ? Ne generáld a feszültséget !!!
2018. febr. 22. 16:42
 66/97 anonim ***** válasza:
89%
#66, akik itt generálják a feszkót, azok a (cseppet sem) tisztelt szülők, akik folyamatosan olyanba pofáznának bele, amihez a világon semmi, de semmi közük. Nem a Kérdező tehet róla, ha a retkes bunkók nem tudják abbahagyni a hittérítést, vagy tiszteletben tartani, hogy a gyerekvállalás a pár magánügye.
2018. febr. 22. 16:47
 67/97 A kérdező kommentje:

Páromnak ugyanez a felfogása. Ő is egy nagy gyerek; videójátékokkal játszik (én is.. :D), figurákat gyűjt, és a kutyák az élete, csakúgy mint nekem.

A szülei egész életében sulykolták ezt a vallási fanatizmust, de 15 évesen elege lett belőle. Az ő szavaival élve "kinőtte a vallást".

Szóval az generálja a feszültséget, aki őszinte. Vagy csak a másik ember teljesen tirpák.

Nem irányítok semmit, párommal egyenlők vagyunk, mindent megbeszélünk.

2018. febr. 22. 16:50
 68/97 anonim ***** válasza:
97%
Az generál feszkot h a legtöbb vallásos erőszakos mint a piaci légy...
2018. febr. 22. 16:53
 69/97 anonim ***** válasza:
0%
A vallás más tészta ...az engem sem érdekel . És ez most nem a kérdezőnek szól : annak örülök ,hogy a gyermekem olyan lett aki megnézi ,hogy kivel áll szóba ... olyannal biztos nem aki a szüleit retkes bunkónak nevezi !!! NAgyon gáz vagy ... de ezt betudom a korodnak ,valószinü még fejlődésben vagy agyilag is !
2018. febr. 22. 16:56
 70/97 anonim ***** válasza:
1%

Én lennek a paraszt?

Figyelj látszik te nem sajatitottad el az Alap viselkedési normákat. Kiorditod a világ felé az igazat és azt hiszed ettől önállóbb lettél, pedig csak lealacsonyodtal az anyós szintjére. Nem kell befogni de tudni kell kulturáltan, okosan visszavágni. Így csak egy panellako proli szintjére kerültél.

Azt kellett volna tenned, hogy már az első nagyobb sértésnél felállni és közölni, oké akkor én jobbra anyós balra és soha viszont nem látásra.

Nem pedig gyerekeken tűrni, aztán proli módon kitörni. Anyosodnak nincs igaza, de te se vagy különb.

2018. febr. 22. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!