Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért "kötelező" gyereket szülni?

Miért "kötelező" gyereket szülni?

Figyelt kérdés

Párommal 8 éve vagyunk együtt, együtt is élünk lassan 4 éve, élettársi kapcsolat szintjén.

Sosem akartam gyereket, egyet sem. Nem vagyok kompatibilis a gyerekekkel, sosem vonzott a szülés. Inkább a karrieremre és a 2 kutyámra koncentrálok, páromat imádom, a kapcsolatunk nagyon jó.

De a szülei sajnos elkezdték a szokásos "hol az unoka?"- hisztériát. Régimódi, bigott vallásos család, bekövült értékekkel és elavult családi hierarchiával (pl. a nőnek kuss a neve, stb.). Azon is megbotránkoztak, hogy esküvő előtt feküdtem le a párommal (esküvőt sem szeretnék..). Amikor megtudták, hogy ateista vagyok, egyenesen én voltam a Gonosz Nőszemély.

Az én szüleim abszolút mellettem állnak, támogatnak a döntéseimben.

Én kerülöm őket, más városban is élünk (mi Budapesten, anyósék Pest megye külső részén), de folyton megy a hiszti az "öregek" részéről, miszerint ha mennék hozzájuk, ők biztos meggyőznének az igazukról, személyesen.

Párom már a haját tépi tőlük, nincs nap hogy ne csörögjön a telefonja az unoka-téma miatt... Már fel sem vesszük a tőlük beérkező hívásokat.

Szívem szerint elküldeném őket a jó véres bánatba...

Mit tehetnék?

25N, 26F

2018. febr. 22. 14:23
 41/97 anonim ***** válasza:
88%
Tökéletesen jol látod.
2018. febr. 22. 16:06
 42/97 A kérdező kommentje:

Aha. Ostobaság azt mondani, amit gondolok? Igenis kimondom a dolgokat, nagy a pofám, volt ebből bajom többször is. Nem tanulok belőle. Ez az ostobaság, nem a saját vélemény. :)

Ha én elzavarom az anyóst a búbánatos p.ába, az is egy vélemény. Csak nem vagyok paraszt.

43/97 anonim ***** válasza:
2%
én is ezt hittem, aztán utánaszámoltam és ha mindkét félnek van akár minimálbéres állása máris eltudsz tartani egy gyereket(hisz csomó támogatás van és ott az ingyen menza, tankönyv stb.) valójában nem is olyan húzós csak elsőre hiszi azt az ember. lényeg akkor max nem márkás cuccot kap a gyerek(sem ételben,sem ruhában),de ha ebben nő fel nem veszi észre(én sem vettem).
 44/97 anonim ***** válasza:
92%

Sokan bele sem gondolnak kérdező,hogy beteg gyerekük lehet.

Mert hát nekik tuti szuper génjeik vannak:)

Olyan világban élünk,ahol nemhogy nem akar segíteni senki azokon,aki bajba kerül,de még bele is rúg.

Csak az vállaljon gyereket,aki képesnek érzi magát arra,hogy mindent elvisel,bármit is hoz az élet..

2018. febr. 22. 16:08
 45/97 anonim ***** válasza:
100%

#39. Te így ismered kedves anyósékat, hogy szerinted majd ennyivel beérnék, hogy "majd idővel"?

Amiket ír róluk a kedves Kérdező, én el tudom képzelni, hogy akkor is tovább ugrálnának, hogy "jó, de mikor már?" "tikk-takk-tikk-takk", "tempo-tempo"!

Akkor is konfliktus lenne...... Szóóóóóóóóval Forest Gump után szabadon buta meg ostoba, aki mondja.

2018. febr. 22. 16:09
 46/97 anonim ***** válasza:
11%
ennyi erővel akkor sírdogáljak, hogy ha nincs gyerekem, hisz mi lett volna "ha" fogyatékos lesz? ha mindig a "ha" miatt nem teszünk meg valamit, akkor mostanra mindenki a szobájában gubbasztana és nem élné az életet...
2018. febr. 22. 16:10
 47/97 anonim ***** válasza:
90%
"Van amikor fölösleges kiállni az igazunkért és inkább csöndben kell ülni(" - akkor te tedd azt, #39. Szerintem meg egy becsülendő tulajdonság, ha valaki kiáll a saját igazáért. Ha itt valakik földbuták, azok a kvázi-anyósék... mert ahhoz már ugye alapvető intelligencia kellene, hogy elfoadják, más embereknek más a véleménye, nézete, értékrendje, gondolkodása. Az intolerancia mindig kéz a kézben jár a butasággal.
2018. febr. 22. 16:10
 48/97 anonim ***** válasza:
16%
iiigen konfliktus lenne úúúúgy 5-10 év múlva és lehet akkorra megváltozna a helyzet ééés nem vernék ennyire az ajtót akkor az anyósék se, szóval néha ostoba dolog nyíltan mindent kimondani, csak mert az jól esik.
2018. febr. 22. 16:11
 49/97 anonim ***** válasza:
92%
#44. Gratula. Hogy vagy képes egy mondatba belesűríteni azt, hogy oviban meg kell tanulni, hogy nem mondjuk a másikra, hogy csúnya, közben meg parasztozol meg ostozbázol? LOL.
2018. febr. 22. 16:11
 50/97 anonim ***** válasza:
100%
Igenis h ki kéne állni,s ki kéne már mondani,h a nő nem keltető és tenyészkanca és a nőnek nem kuss a neve,akiknek meg ez szerep kell h tartozékok egy férfi melett és annyi az életcéljuk h letegyenek pár csecsemőt az asztalra ,egészégére,van három gyerekem de nem ők az életcéljaim,szeretem őket igen,de van munkám társadalmi életem nem a férjem légvételétől függök stb,nem kell belefulladni a gyerekbe se,helelikopter anyának lenni mert ez pont h gyerek üldöző hosszú távon. És aki nem akar soha, békén kell hagyni,nem erőszakolni h de szüljél mert attol leszel értékes ember.. Nem vagyunk egyformák,élni és élni hagyni.
2018. febr. 22. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!