Én nem nagyon szeretem ezt a kifejezést,hogy "családfő".
Ha nő ha férfi az illető.
A családban,párkapcsolatban nem egy hierarchikus berendezkedést kellene látni.
Az az egészséges,ha a párok egyenrangú felek.
Ha van gyerek,akkor nyilván a szülőknek legyen tekintélyük.Amit ők maguk vívnak ki,nem pedig erőszak által.
MI egyáltalán az, hoyg "családfö?!?!??!
Ez régen elavult fogalom, aminek ma semmi értelme sincs!
2018 van, helló! Már csak a régies családokban van "családfő"..A normális, egészséges értékrendű családokban a nő és férfi egyenrangú.
Kivétel ha valamelyik erőszakos termeszet és elnyomja a másikat, vagy pl. a nő eltartott és a pasi eltartja. Ezen esetekben persze az alárendelt/eltartott megérdemli hogy másodhegedűs.
Elképzelhető, ha pl olyan egy nő, hogy kijelenti magáról, hogy ő mindent jobban tud, csináljon bármit a férje, bárhogyan, a nő lesz a főokos.
Nem egy ilyen történetet ismerek, pl drága nővérem, egy férfi se nagyon akart mellette megmaradni, mindenkiről kitalálta, hogy tutyimutyi alak, legyen az egy ügyvédi iroda tulajdonos, autószerelő műhellyel rendelkező vállalkozó, stb.
Nővérem kb a két lábon járó katasztrófa, bármibe belekezd, borul körülötte minden, pont ő lenne az, akit kellene irányítani, csak a pofamérete miatt nincs, aki elviselné bármeddig is.
47% Nem téged tart el a nővéred?
12. Ott a pont. Nálunk valahogy működött a dolog, már 20 évvel ezelőtt is. A szüleim tudták intelligensen kezelni a dolgokat, bár nem volt hibátlan a kapcsolatuk. Valamiben anyám döntött, valamiben apám, mindkettő másban volt jó és ugyanolyan fontos dolgokban.
A barátommal is így van, sok dologban ő sokkal talpraesettebb, jobban ért hozzá, más dolgokban én tudok irányadó lenni.
Ha valakit bánt ez a dolog, ti. a elismerni, hogy a párja rátermettebb valamiben, az csak egoista idióta lehet.
Nézd csak meg a sok elvált miss boss-
okat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!