Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm péntek délután...

Barátnőm péntek délután felhivta az apját hogy a pasijánál alszik és ma ment haza a barátnőm 16 éves a barátja meg 17. milyen szülő az ilyen? Ti megengednétek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 6. 22:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
51%

Milyenek a szülei?

Hát vagy linkek és le se tojják mi van a gyerekükkel,vagy belefásultak abba,hogy neveljék.

A barátnőd szempontjából egyik sem túl jó kilátásokhoz vezet.

Kivéve,ha nagyon erős jelleme van.

Szerintem ebben a kapcsolatban a fiút kellene félteni.17 éves koráig ha "várt" akkor fontos lehet neki a barátnőd.Inkább a barátnődnek lehet egy újabb trófea a fiú.Sajnos túl korán kezdte így valószínűleg sose fogja felfogni,hogy milyen egy igazi kapcsolat.Élete végéig azt fogja hinni,hogy a szerelem/szeretet egyenlő azzal,ha szexel valakivel,minnél többet és mindenkt/mindenkit kizárva ezzel az életéből.Nagyon sajnálom a barátnődet.

2010. jún. 7. 12:12
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó hét jön a suliból, ilyenkor már tanulni sem igazán kell. Milyen szülők az ilyenek? Valószínűleg mindent elmondtak a lányuknak, amit a szexről és a védekezésről tudni kell, így megbíznak benne... Tiszteletben tartják a döntését, és bíznak abban, hogy nem csinál semmi hülyeséget a leányzó. 16 évesen már én is simán ott aludhattam a barátomnál. Sőt, eldöntöttem, hogy két hét után alszok vele együtt először, vagy két hónap után... anyu csak annyit kérdezett, hogy "biztos nem korai?", de nem szólt bele, akkor sem, ha a kérdés ellenére is elmentem. Normális ember lett belőlem, úgy gondolom normális gondolkodásmóddal, feltudom mérni, mikor van itt az ideje kicsit többnek is, mint kézfogás, nem lettem rövidebb, mert elengedtek már akkor is.

Ha a barátnőddel van problémád, akkor ne ezt a kérdést tedd fel. Mond el neki, hogy téged ezek a dolgok bántanak és kész... ne irigykedj amiatt, mert az ő szülei megengedik, hogy együtt aludjanak.

2010. jún. 7. 13:35
 23/31 A kérdező kommentje:
köszönöm a rendes és normális válaszokat! egyébként nem vagyok éretlen és nem azért nem engedik h ott aludjak a barátomnál hanem csupán FÉLTENEK nem tudom ki hallotta ezt a szót. egyébként 17 vagyok és 2 éve van barátom és nem engedik és? ez van! de akkor is felelötlen dogok ez
2010. jún. 7. 14:40
 24/31 anonim ***** válasza:
80%
Miért felelőtlen dolog? 17 éves vagy, 2 éve kapcsolatban... Mitől féltenek? Hogy terhes leszel? Azért vannak ők, hogy felvilágosítanak arról milyen fontos az óvszer használat, a védekezés, hogy a megszakítás, nem nevezhető védekezésnek, hogy elmondják, hogy soha nem lehet ezzel kapcsolatban kötelező semmi, amit te nem szeretnél... Hogy felvilágosítsanak hogyan lesz a gyerek, és mi fog veled történni ha teherbe esel. Ezt leszámítva egy két éves kapcsolatban, ahol jó esetben ismerik a szüleid a párodat, már nem nagyon van mitől félteni. Ha egész nap együtt vagytok, akkor már oly mindegy hogy ott alszol-e nála vagy sem... Ezzel megakadályozni úgysem tudnak semmit! Ez persze csak az én véleményem, meg az is, hogy minden szülőnek joga van eldönteni, hogy a gyerekének mit enged meg és mit nem. Lehet hogy gondolkodik annyira felelősségteljesen az a lány, őszinte otthon annyira, hogy bíznak benne a szülei, elmerik engedni, majd ha még is rosszul alakul, tanul a saját bőrén, és igazuk is van, mert más hibájából sosem tanul az ember! :) Senkinek semmi köze ahhoz, hogy őt hogy nevelik, ahogy ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy téged hogyan nevelnek/neveltek a szüleid! Csak egy kérdés... ha neked megengednék hogy a barátodnál aludj, akkor azt mondanád, hogy "ááá nem anyu, ez felelőtlenség részetekről, inkább nem alszok ott!"?
2010. jún. 7. 16:04
 25/31 anonim ***** válasza:
46%

16.04:kihagytad a legfontosabbakat:az életre való nevelést,a stabil erkölcsi alapokat.

Amibe beletartozik,hogy nem hagyjuk,hogy éretlen,sérülékeny gyermekeink papás-mamást játszanak élesben,majd 25 évesen elválnak,mert a párjuk nem akar kézenfogva vásárolni,meg bulizni járni velük,mert nem tudnak háztartást vezetni,mert nem tudják/értik,hogy megtartani is kell tudni a párunkat nem csupán megszerezni,mert a gyerekeküket nem lehet kikapcsolni,hogy ők eggyütt lehessenek(mint sokan a családjukkal ezt teszik)

Arról nem is beszélve,hogy egy lány nem attól lesz nő,egy fiú férfi,hogy tinikorában szexszel és kipróbálja fél iskolát,hogy ki jön be neki,miközben fogalmuk sincs róla,hogy ki bírnak -e tartani egymás mellett,ha már nem asszisztál két család is a kapcsolatukhoz,hanem önnálló családként kellene működniük.

2010. jún. 7. 16:15
 26/31 anonim ***** válasza:
72%

16 évesen jöttem össze a barátommal, aki akkor 22 volt. Alig pár hónap után együtt aludtunk, péntektől-vasárnapig, náluk.

Semmi rossz nem történt, persze volt szeretkezés, de nem estem teherbe, védekeztünk, nem volt semmi probléma.

Azóta is együtt vagyunk. Nem ismerem a barátnőd, de én el tudom magamról mondani, hogy mindig is felelősségteljes voltam.

20/L

2010. jún. 7. 16:43
 27/31 anonim ***** válasza:
80%

16.15 Szerintem a két téma amiről mi beszélünk nem teljesen egy és ugyanaz... Igen, a szülőnek több feladata is van, nem csak a felvilágosítás, de szerinted a mai fiatalokat meg lehet akadályozni bármiben is csak azért mert a szülő tiltja és homokba dugja a fejét? Szerinted máskor nem lehet ezt megoldani csak éjszaka? Egy szülő feladata szerintem az, hogy ameddig lehet beletáplálja a dolgokat a gyerekébe. Szeretettel nevelje bele az erkölcsi tartást (is) és azt (is), hogy a teste egy érték, amit nem szabad bárkinek odaadni, ugyanakkor a szülőnek az IS feladata, hogy egy idő után ELKEZDJE elengedni a gyermeke kezét! Nem, 14 évesen még lehet hogy nem kész arra valaki, hogy a párjánál aludjon, és ezzel nem csak hogy a testét adja neki, de sok minden mást is megoszt vele, viszont 16-7 évesen szerintem egy rendesen felnevelt(!) tiniben van annyi felelősségtudat, hogy tudja mit csinál, és anyuci meg apuci nem lehet mindig mellette hogy megmondja a frankót... Ha nekem egyszer gyerekem lesz, inkább leszek lazább anya, aki felvilágosítja, és próbálja helyes irányba terelni a fiát/lányát, elmondani neki a nemi élet, a party-k és egyebek veszélyeit, mint egy olyan, aki bezárja a szobába a kamaszait, megnyugvásra találva ezzel, hogy az én gyerekem ugyan sosem fog szexuális életet élni (aztán még is, csak éppen a hátam mögött)! Minden tininek lesz egyszer barátja, és ha a szülők 17 évesen is tiltják az együtt alvást? Unokahúgom 18 lesz szeptemberben és még mindig tiltják! Mit értek el vele? 14 évesen elveszítette a szüzességét, mert azt hitte különben elhagyja a barátja! A mai napig nem élvezi a szexet! Ahelyett hogy mellette álltak volna, kérdezték volna, beszélgettek volna vele erről... csak tiltották végtelenül!! Sokra mentek vele

Nem aludhatnak együtt? Megoldják délután! Nem találkozhatnak délután? Megoldják hazafelé menet a suliból, amíg a szülők dolgoznak, otthon vagy parkban tök mindegy... Tudom, mert amikor én voltam ilyen idős nekem is volt olyan barátnőm, akinek nem engedték hogy átmenjenek egymáshoz a barátjával pont ezért, így megoldották játszótéren, egy eldugottabb park részen, vagy havernál... tiltással már semmit nem lehet elérni! Inkább tapasztaljon a saját bőrén, és merjen a szüleihez fordulni az a tini tanácsért!

2010. jún. 7. 17:25
 28/31 anonim ***** válasza:
27%

Aha tök logikus.

14 évesen elvesztette a szüzességét,mert 18 évesen nem aludhat a pasijával,akivel egyébként nem is élvezi a szexet.

Egyébként ezt írtam.A korán tiniként elkezdett szex mind fizikálisan,mint lelkileg káros.

Kevés az a 16-17 éves,aki mint testileg,lelkileg fejlett hozzá.

Viszont ezek a lányok könnyen felismerhetők:nőiesebbek társaiknál,felelősségtudatuk van(nem kezdenek hisztériázni,ha takarítani,mosogatni kell és a kistesó se a balesetin köt ki,ha vigyázni kell rá)tisztába vannak önmagukkal(se túl,se alá nem becsülik önmagukat)harmóniában élnek a körülötte lévőkkel(nem akarnak összeköltözni,férjhez menni a pasijukkal két hét után,mert olyan szemét szülei vannak),reális jövőképük van(tanulok,aztán továbbtanulok,vagy xy munkahelyen dolgozok-és ez a teljesítményükkel összhangban is van)

Tehát egy ilyen 16-17 évest lehet engedni a barátjához/engedni hozzá a barátját hétvégére,amennyiben nem áll fenn az a nézet a családban,hogy bizonyos dolgok hiányában nincs összeköltözés/együttalvás.Persze ez megint olyan nevelés eredménye,amikor a kamaszgyerek ezt természetesnek veszi.

De azon állítás,hogy minden tini engedhető,eléggé nem fedi a valóságot.A tinik nagyon kis részének engedhető,és itt nem a lazaanyuka imídzsnek kellene a fontosnak lennie.

2010. jún. 7. 17:46
 29/31 anonim ***** válasza:
53%
17.25:az a gond,hogy mire te kamaszgyermek anyukája leszel,fogalmad sem lesz róla mik az aktuális veszélyek,addigra pl az italba kevert partydrog rég a múltté lesz.
2010. jún. 7. 17:55
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Először is, említettem, hogy rendesen felnevelt tiniről beszélek, nem olyanról, aki a csapot sem tudja megnyitni egyedül, és ha köteleznék rá hogy tegye meg, akkor is fél órás hisztit vágna le! Az ilyen tinikkel kezdjenek a szülei amit akarnak, mint említettem mindenkinek szíve joga úgy nevelni a saját kamaszát ahogy szeretné...

Igen, szerintem teljesen érthető unokahúgom esete... Az anyja a mai napig tudomást sem vesz arról, hogy a lánya szexuális életet él, mert totálisan meg van győződve arról, hogy mivel nem engedi, hogy együtt aludjon a barátjával, az ilyen szóba sem jön közöttük! Talán ha már 14 évesen leültette volna szerencsétlen lányt, amikor az első barátja lett, és felvilágosította volna, elmondta volna neki azokat, amiket szerintem ilyen esetben egy anyukának el kéne mondania, akkor nem itt tartana most, ahol tart... de anyuka továbbra is meg van győződve róla, hogy a "strucc módszer" sokkal hatásosabb, ha nem beszélünk róla, nincs is probléma. Teszem hozzá múltkor családi vacsorán még azért is veszekedett a férjével, negyedórán keresztül, mert unokahúgomat elengedte úgy, hogy elég ha fél órával később ér haza, és úristen mi lesz ha terhes lesz? Biztos azon a fél órán fog múlni... ez egy vicc!

Továbbra sem értem azonban, hogy miben más elengedni reggel 10-től este 10-ig egy 16-7 éves FELELŐSSÉGTELJES tinit a barátjához, mint este 6-tól reggel 10-ig? Pláne mondjuk egy több éves kapcsolatban...

Én itthon sosem könyörögtem ki, hogy mehessek. Rákérdeztem, ha igen igen, ha nem nem... 16 évesen legtöbbször már elengedtek ha ismerték a srácot, nem lettem ettől kevesebb, sőt még le sem feküdtem mindenkivel, akinél ott aludtam, pont azért, mert belém nevelték, hogy a testem nem csak egy haszontalan rongy, amibe mindenki "beletörölheti a lábát"!

2010. jún. 8. 01:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!