Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki a gyerekével és annak...

Aki a gyerekével és annak családjával él egy házban, hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Havonta egyszer-kétszer főzök valamit amit megennék,egyébként hétköznap közkonyháról hordatom az ebédet,hétvégén meg csak jut egy-egy tányérral abból amit a menyem kotyvaszt.Meg mondjuk igazából minden nap...

Adok a rezsibe,mégis úgy csinálnak,mintha élősködnék rajtuk.

2018. febr. 3. 22:31
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Na de hogy is csinálnak, mintha te élősködnék? Mit tesznek? Vagy mit nem?
2018. febr. 4. 11:39
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, gondolj bele, hogy ha nem a fiadékról lenne szó, hanem egy idegen családról. Ebben az esetben jogosnan éreznéd, hogy egy kisgyerekes család, akiknek hitelei vannak tartson el téged 20 000 Ft-ért, úgy hogy otthon nem is segítesz, mert anyuka úgyis otthon van?

Amúgy neked mennyi a jövedelmed és az mire megy el?

2018. febr. 4. 11:58
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Akar a szomszedrol olvasnek.. detto ezt csinalja. Ott alkoholra megy el es cigerettara.
2018. febr. 4. 12:01
 34/45 A kérdező kommentje:
A menyem sosem szól,hogy kész van az étel,meg nem mondja,hogy egyek,látom rajta hogy nem tetszik neki ha szedek,meg elteszi a friss kenyeret,hogy a tegnapit egyem.Persze a fiam nem szól neki ezért,biztos nem akar veszekedést.Ezekért is gondolom,hogy élősködőnek tartanak...
2018. febr. 4. 12:35
 35/45 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom hogy többet gondolsz ebbe bele, mint amennyit kellene.

Akár még oka is lehetne. Adsz 20-at, ha nem tetszik a tegnapi kenyér, vegyél frisset. Szerintem telik rá. Ha meg kész az ebéd, gondolom nem a feje alá teszi, hanem kamrába, hűtőbe, ahol kiszolgálod magad. Most őszintén, neked ezek a problémák, a menyednek meg te vagy. A fiad meg azért nem szól, mert nem lesz bajod a tegnapi kenyértől, és nem azért, mert nem akar veszekedést.

2018. febr. 4. 13:06
 36/45 anonim ***** válasza:
79%

Aztamindenitneki! 😂

Irigyelem a menyed türemét!

Anyósom nálunk lakott egy ideig. (1 év Eladta a házát, h kissebbet vegyen, de nem ment zökkenőmentesen a dolog)

Én itthon voltam a picivel, szóval jól jött a segítség.

Hát voltak kényelmetlenségek, de meglehetett beszélni.

De az h te havi 20 000 ért várod el h minden nap 5 kilós homár jusson neked, csak mert ők jól keresnek.....

Egy 2 szobás panelban is 20ezer volt csak a fűtés számlánk havonta!!!

Mit vársz tőle? Nem segítesz, mert ő úgy is otthon van! Nem fizetsz többet, mert jól keresnek. És még te háborogsz?! Mire fel?!

2018. febr. 4. 13:08
 37/45 anonim ***** válasza:
85%

"A menyem sosem szól,hogy kész van az étel,meg nem mondja,hogy egyek"

Borzasztó. Nem kellene kiszolgálnia is téged? Ha te is a konyhában tevékenykednél, ameddig ő főz, csak észrevennéd. Nem mondja, hogy egyél? Gyerek vagy?

"meg elteszi a friss kenyeret" És miért nem veszel magadnak friss kenyeret? Ha nem jó neked a tegnapi...

Jól értettem? Adsz 20 ezret a rezsibe, és annyi? Élelmiszer? tisztálkodási eszközök? Azt mind ők veszik? Mindig?

Te dolgozol? Akkor van fizetésed. Mit csinálsz vele? Nyugdíjas vagy? Kevés a nyugdíjad? Akkor otthon vagy. Mennyire segítesz be a háztartásba? Unokával foglalkozol? Vagy csak ülsz a szobádban, és várod, hogy valaki szóljon, hogy kész az étel?

2018. febr. 4. 13:19
 38/45 A kérdező kommentje:
Persze!Szoktam vigyázni a kicsire amíg főz,meg a nagyobbal is én voltam egy évig,hogy mehessen dolgozni.Nyugdíjas vagyok
2018. febr. 4. 13:57
 39/45 anonim ***** válasza:
46%
Szoktál rá vigyázni, míg a menyed főz= Tudod, mikor főz, na meg ha végzett, magához veszi a gyereket& tudod, hogy kész az ebéd...
2018. febr. 4. 13:59
 40/45 anonim ***** válasza:
81%

Hát nálunk a vacsora a főétkezés, mindig azonos időpontban. Nagyon én, kell szólni anyosnak, hogy készen van az étel, tisztában van vele, hogy mikor eszünk. Ha mégiscsak lenn akkor, akkor evidens, hogy szólunk neki. Szedni én szoktam mindenkinek, nálunk ez a szokás. Gyerek, anyós, férj, én a sorrend.

A friss kenyeret én is elteszem, ha van még az elozo napibol, szerintem teljesen logikus, hogy előbb az fogyjon el, ami régebbi. Mondjuk nálunk a fagyasztoba is szokott lenni.

Az a baj, hogy nálatok nincsenek lefektetve az alapok. Nálunk anno még lett beszélve minden. Pl az étkezés : én vásárolok, házhoz rendelessel hetente. Ha valamire szüksége van, időben felirja, hozzateszem a listához. Alap dolgok mindig vannak itthon, bármit kivehető a hűtőből, az egyetlen kérés -a gyerekhez és a férjhez is- hogy szóljon, ha valami olyat evett meg, amiról azt gondolja, hogy fozeshez használtam volna, mert akkor nyilván veszek másikat és nem akkor tör rám az agyverzes, amikor épp használnom kellene és nincs belőle. Tudom hogy mit nem szeret, mi az amit nagyon, így sosincs olyan, hogy nincs mit ennie.

Hozzateszem, nagyon nem szeretem, pár éve sikerült elernie, hogy így erezzek, de a férjem anyja, így megadott neki a tiszteletet és amíg ez kölcsönös, addig működik az együtt élés. Tudom hogy ő sem kedvel, neki nehezebben megy ezt az érzést felretenni, de megoldja.

Nem ártana nektek hármasban leulni és megbeszelni a dolgokat. Te mit vársz el, ők mit várnak el. A havi 20e nagyon kevés, még a rezsire is, ha azt szeretnéd, hogy rád is főzzenek, egyértelmű, hogy többet kell bele adnod a koltsegekbe és ennek semmi köze ahhoz, hogy ők mennyibol élnek.

22. voltam

2018. febr. 4. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!