Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki a gyerekével és annak...

Aki a gyerekével és annak családjával él egy házban, hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Havonta egyszer-kétszer főzök valamit amit megennék,egyébként hétköznap közkonyháról hordatom az ebédet,hétvégén meg csak jut egy-egy tányérral abból amit a menyem kotyvaszt.Meg mondjuk igazából minden nap...

Adok a rezsibe,mégis úgy csinálnak,mintha élősködnék rajtuk.

2018. febr. 3. 22:31
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
A ház fele az enyém,másik fele a fiamé.és minden hónapban adok nekik 20 ezer forintot.
2018. febr. 4. 06:50
 12/45 anonim ***** válasza:
82%

Miért nem fözöl magadra, akkor nincs gond.

A rezsit meg elosztjátok a felnöttek számával és annyit kell "adni a rezsibe", mert annyi az, amit te fogyasztasz.

2018. febr. 4. 07:40
 13/45 A kérdező kommentje:

Hát az úgy több lenne,jól van ez a 20ezer,jól keresnek.Írtam hogy szoktam főzni,meg hozzák nekem mindig az ebédet.

Meg ha már úgyis főz a menyem...ahol négynek jut,jut az ötödiknek is,nekem még ezt tanították gyerekkoromban.

2018. febr. 4. 07:49
 14/45 anonim ***** válasza:
80%

"Hát az úgy több lenne,jól van ez a 20ezer,jól keresnek."

Itt NEM AZ a lényeg, hogy ÖK mennyit keresnek, hanem hogy te mennyit fogyasztasz - a 20ezer Ft semmi, ebböl legfeljebb a hideg vízet fizeted ki, amit használsz.

"Írtam hogy szoktam főzni,meg hozzák nekem mindig az ebédet.

Meg ha már úgyis főz a menyem...ahol négynek jut,jut az ötödiknek is,nekem még ezt tanították gyerekkoromban."

Igen, "jut" az ötödiknek is, csak ILLIK kifizetni, mert nem ingyen van.

Tökéletesen igazuk van, élösködsz rajtuk, a helyükben minimum külön órákat szereltetnék fel a te lakrészedre és nem kapnál semmi kaját tölünk - akkor rájönnél, hogy a te részed legalább 60ezer Ft, ha ennél kevesebbet adsz be a közösbe, akkor szégyellheted magad.

2018. febr. 4. 08:10
 15/45 anonim ***** válasza:
88%

A jó kapcsolat, a szeretet ilyen helyzetben sokat segít.

Ne várd el, hogy ők adjanak enni, oldd meg magad.

Főleg úgy, hogy a menyed főzését lekezelően kotyvasztásnak hívod.

Ne várd el, hogy havi 20.000 ft-ért legyen víz, villany, fűtés, tv, internet és még meleg ebéd is!

Ha elmennének, te fent tudnád tartani magad és a házat?

Valószínű nem. Sokan vannak így és ezt élősködésnek csak ott hívják, ahol a családtagok nem szeretik egymást.

2018. febr. 4. 09:03
 16/45 A kérdező kommentje:
Hát valóban nem túl rózsás a helyzet a kapcsolatunkat illetően.Mármint a menyemmel.De ez akkoris az én házam meg a fiamé,ő csak itt lakik.
2018. febr. 4. 09:28
 17/45 anonim ***** válasza:
93%
Ha a menyed, akkor nem csak ott lakik, hanem az otthonában él, hiszen a férjükkel közös otthona van. Szép is lenne ha valaki úgy kezelné a feleségét hogy "ez az én házam, az asszony meg csak itt lakik"
2018. febr. 4. 09:31
 18/45 anonim ***** válasza:
92%
Ha ő csak ott lakik, akkor miért tőle várod, hogy főzzön rád, és fizesse a lakhatásod? Ha közöskasszàn vannak a fiaddal, akkor ez az ő keresetéből is megy, szóval nem csak ott lakik, hanem még el is tart téged. Ha jól értem a fiad is élősködőnek tekint. Le kell ülni megbeszélni, hogy mit várnak tőled, mivel tudnál te jobban hozzájárulni a háztartáshoz. Anyagilag (20000 elég kevés), házimunkában...stb. pl ha ők dolgoznak, te meg nem, akkor pl főzhetnél többször te is.
2018. febr. 4. 09:38
 19/45 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem meg te csak provokáljon itt a népet. Süt a stílusodból.
2018. febr. 4. 09:44
 20/45 anonim ***** válasza:
50%
Provokálod
2018. febr. 4. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!