Aki a gyerekével és annak családjával él egy házban, hogy csinálja?
Havonta egyszer-kétszer főzök valamit amit megennék,egyébként hétköznap közkonyháról hordatom az ebédet,hétvégén meg csak jut egy-egy tányérral abból amit a menyem kotyvaszt.Meg mondjuk igazából minden nap...
Adok a rezsibe,mégis úgy csinálnak,mintha élősködnék rajtuk.
Miért nem fözöl magadra, akkor nincs gond.
A rezsit meg elosztjátok a felnöttek számával és annyit kell "adni a rezsibe", mert annyi az, amit te fogyasztasz.
Hát az úgy több lenne,jól van ez a 20ezer,jól keresnek.Írtam hogy szoktam főzni,meg hozzák nekem mindig az ebédet.
Meg ha már úgyis főz a menyem...ahol négynek jut,jut az ötödiknek is,nekem még ezt tanították gyerekkoromban.
"Hát az úgy több lenne,jól van ez a 20ezer,jól keresnek."
Itt NEM AZ a lényeg, hogy ÖK mennyit keresnek, hanem hogy te mennyit fogyasztasz - a 20ezer Ft semmi, ebböl legfeljebb a hideg vízet fizeted ki, amit használsz.
"Írtam hogy szoktam főzni,meg hozzák nekem mindig az ebédet.
Meg ha már úgyis főz a menyem...ahol négynek jut,jut az ötödiknek is,nekem még ezt tanították gyerekkoromban."
Igen, "jut" az ötödiknek is, csak ILLIK kifizetni, mert nem ingyen van.
Tökéletesen igazuk van, élösködsz rajtuk, a helyükben minimum külön órákat szereltetnék fel a te lakrészedre és nem kapnál semmi kaját tölünk - akkor rájönnél, hogy a te részed legalább 60ezer Ft, ha ennél kevesebbet adsz be a közösbe, akkor szégyellheted magad.
A jó kapcsolat, a szeretet ilyen helyzetben sokat segít.
Ne várd el, hogy ők adjanak enni, oldd meg magad.
Főleg úgy, hogy a menyed főzését lekezelően kotyvasztásnak hívod.
Ne várd el, hogy havi 20.000 ft-ért legyen víz, villany, fűtés, tv, internet és még meleg ebéd is!
Ha elmennének, te fent tudnád tartani magad és a házat?
Valószínű nem. Sokan vannak így és ezt élősködésnek csak ott hívják, ahol a családtagok nem szeretik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!