Hogyan tudjuk megoldani, hogy ne legyünk rajta a videón és a fotókon közeli családtag temetésén?
Régen, amikor épp hogy bejött a fotózás, több temetésről láttam fotót, mert akkor új volt nekik, és mindent meg akartak örökíteni...
Mostanra szerintem ez inkább kicsit teher, nem illő, mégis voltam már olyan temetésen, ahol fotóztak (csak mobillal) és megértettem, mert az unoka, a világ másik végén dolgozott és nem tudott elszakadni (akkor már vissza sem kell mennie, mondták) ő kérte a fotókat imádott nagyija utolsó útjáról, arra senki sem szólt semmi rosszat. Simán csak úgy fotózni, minden fontos ok nélkül, csak úgy felvágásból, hivatalos emberekkel, emlékbe... hát én szólnék a családnak, hogy ne haragudj, ebben a cirkuszban így mi nem veszünk részt, gyászolni szeretnénk, nem statisztálni valami emlék-filmben, és beállnék valahová hátra, minden érdeklődőnek elmondva, mi a véleményem (hidd el, sokan lennének a pártodon). Részvétem.
Hát ez durván modortalanság. Kamerát nyomni a gyászolók képébe :( Egy olyan belső dolgoz, mint egy szerettünk halála okozta fájdalom rögzíteni, meg bazári mutatványt csinálni belőle.. Undorító. Szóljatok annak a tapintatlan tahónak aki kitalálta, hogy hagyjon ki belőle titeket.
Valahogy szerencsétlen Diana hercegnő temetése jutott eszembe. Már akkor felfordult a gyomrom az undortól, mikor láttam hogy szerencsétlen gyerekek minden pillantását rögzítik, hogy majd mások csámcsoghassanak rajta milyen volt az arckifejezésük az anyukájuk temetésén. Felháborító szokás.
Őszinte részvétem.Ezzel együtt sem kell hagynotok hogy fotózzanak meg kamerát nyomjanak a képetekbe.
Ha olyan a rokonságotok mint az enyém.úgy is az lesz belőle hogy "ez nem is sírt, amaz milyen ruhában jött már, miért fogta\miért nem fogta az anyja kezét, miért csak ekkora koszorút hozott, vagy nagyobbat hozott mint mi, a hivalkodó senkiházija" :(
Annak kell szólnotok, aki ezt az egészet megszervezte! Profi videós... Mégis mit képzel, aki ezt intézte?
Első sorban álltok, eleve nem lehet letörölni. De ki volt az a ... nem írom le milyen rokon?? Én biztos, hogy kettétörném a fején a videót, meg a kamerát is.
Rólunk is készültek édesapám temetésén olyan képek, amiket egyszer láttam, azóta se néztem meg, amire senki nem volt felhatalmazva.
Vannak ilyen rokonok, tudom, anyum húga telefényképezte az egész temetést.
Nekem nem fér bele!
Egy mondatban, a ti közeli hozzátartozótok, nyomatékosan tiltsátok meg, ha nem akarjátok. Még fogalmazni sem tudok normálisan, mert el felháborító.
Te kérdésed is csak annyi, hogy ne látszódjatok rajta?! Mi lenne, ha megtiltanátok????
Amúgy részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!