Van itt nehéz családi háttérből kikerült, sikeres ember?
Én még a jövő építésben vagyok, de néha nagyon elkeseredek. 25 vagyok, a 2. diplomám folyamatban, mellette dolgozom. Durva körülmények közül törtem fel, a pszichológusom szerint az én esetemben 100-ból kb. 97 prosti lesz, vagy alkoholista, öngyilkosjelölt, egyszóval deviáns. Nincs a környezetemben hozzám hasonló és az ismerettségi köröm 90%-a előrébb tart, mint én. Ettől szerencsétlennek érzem magam. Próbálok arra gondolni, hogy én hendikeppel indultam, és jó úton vagyok, mégis néha olyan reménytelennek látszik, hogy egyszer nekem is normál középosztálybeli életem legyen.
Ha van itt olyan, aki így ért el sikereket és mesélne nekem, biztatna kicsit, azt megköszönném.
Tény hogy hátránnyal indulsz de gondolj arra, hogy mi mindent elértél már :) Egy barátnőm nőtt fel alkoholista apuka mellett, ahol folyamatosan ment a balhé. Most diplomás ős is és a tesója is és van munkájuk :)
Persze, a hátrányuk még most is látszik (26-27 évesek vagyunk), mert őket nem segítették hozzá semmihez a szüleik, de teljesen normális életük lesz szerintem.
2-es vagyok
Megertem hogy nem szeretned reszletezni, de anelkul meg nehez valaszolni. Ugyanis vannak olyanok is itt a gyakorin akik nehez gyerekkornak tekintenek mar egy atlagos szegenyebb csaladot, vagy egy normalisan elo bar csonka csaladot is.
Az en velemenyem aki egy alkoholista elmebeteg anya mellett nott fel, majd az utcara ki lett fiatalon hajitva...
Sajat tapasztalatombol kiindulva kicsi az eselyed.
Persze nem tudom veled mi tortent, ezert mondom hogy tudni kellene mit jelent konkretan az a nehez csaladi hatter.
Ami nem öl meg, az megerősít. Te feltehetőleg több mindent átéltél már mint a veled hasonló korúak, ami az erősségeddé válhat.
Apámnak nem egy olyan nagyon közeli rokonjai, de nagyon szegény körülmények között nőttek fel. A faluból lopták a csirkéket gyerekkorukban, hogy legyen otthon mit enniük.
Mára a két testvérnek több sikeres cégjei is vannak, minden megyében van egy szép nagy házuk, és a hét minden napjára jut egy felsőkategóriás vadi új sportautó, sőt van amikor gondolnak egyet és elutaznak egy hónapra a tengeren túlra. Az egyikük vett egy yacht-ot egy közeli tengerpartnál és nyaranta kimegy oda hajókázni egyet minden hétvégén.
De ami a legfontosabb, hogy nem felejtették el, hogy honnan jöttek. Ugyanúgy ott laknak a kis városban a cigánytelep mellett. Igaz, most egy palotában, de azt is a régi szülőházukra építették fel.
Nem kell eleve jómódú családba születned, hogy te is tehetősebb életet engedhess meg magadnak. Rajtad áll minden.
Igen, lett.
Agresszív "anya-apa", akiknél néma csöndben a sarokba kellett húzódni és reménykedni, hogy nem vesznek észre. Farkas-viszonyok: az erősebb eszik vagy aki ügyesebben vágja át a többieket. Vettek a gyerekeknek (3-an, én vagyok a legfiatalabb lány) 3 zsemlét 1 hétvégi napra? Akkor a legidősebb bátyámé volt az összes, ha mégis sikerült egyet elvennem, akkor addig vertek, míg oda nem adtam és elfelezték.
Nem volt sokáig füzetem, a ceruzák-tollak folyamatos hiánycikkek voltak, tankönyv csak azért volt, mert 3 gyerek után ingyenes. Sose mentem semmilyen osztálykirándulásra, a tanár a nyakamnál fogva többször felemelt, hogy szóljak már a szüleimnek, hogy fizessenek osztálypénzt. Amikor ezt a szülőkkel közölték, akkor ők megvertek, mert egy ilyen idiótának minek iskola.
Válás, molesztáló élettárs, tankönyvek széttépése, mert minek tanulok?!
Dögöljenek meg a mocsokban, szülőként megbuktak. Ugyanígy megbukott az összes iskolai pedagógus, akik szemet hunytak a lila monoklik, zúzódások, szíjnyomok láttán.
Tucatszor végighallgattam, hogy egy senki vagyok, nem viszem semmire, ugyanolyan leszek mint ők.
23 vagyok, MSc-s, már most van egy jól fizető gyakornoki munkám 2 éve, ahol várnak szeretettel iskola befejezése után. Van 3 éve egy párom, aki szeret és az összeköltözést tervezzük. Én magamat sikeresnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!