Honnan tudhatom meg, hogy egy rokonom él e még, vagy esetleg már meghalt?
A rokon nem vérségi kapcsolat, a dédapám második feleségéről van szó. Azért nem vagyok biztos benne, hogy meghalt volna, mert röpke 40 évvel fiatalabb volt a dédapámnál, most a hetvenes évei végén járhat. Gyerekük nem született, nem volt egy hosszú házasság sem, három év után a dédapám meghalt. Akkor pár évig még ott élt a dédapám tanácsi lakásában, aztán elköltözött a szüleitől örökölt házba. Arról csak annyit tudunk, hogy valahol a Gellért-hegyen van. Neki nincs gyereke, később se házasodott újra, testvérei nincsenek. Az utóbbi 20 évben nem tudunk róla a világon semmit. Viszont felvette a dédapám nevét, valószínűleg még most is viseli (már ha él persze).
Tehát ilyen kb rokoni kapcsolattal tudok bármilyen hivatalnál kérdezni, hogy meghalt e, esetleg ha él még akkor a címét kiadhatják nekem valahol?
A Vöröskeresztnek van keresőszolgálata de az okmányirodába ha bemész..és tudod a születési dátumát -azt hiszem- küldenek neki levelet kapcsolatfelvételt óhajtja-e..
Sok sikert!
vagy a radix fórumon..
Értem, köszönöm a választ :)
Még annyi, hogy ha meghalt volna akkor nem kellett volna értesíteni minket? Mármint önkormányzat vagy valami? Mert lényegében rajtunk kívül gyakorlatilag nincs hozzátartozója.
Nem feltétlenül értesítenek. Nekem is volt a családban ilyen.
KEKKH- kb 3000 forint a kapcsolatfelvételi kérelem, bármelyik járási hivatalban megteheted (okmányiroda). Ha meghalt,azt ők látják a rendszeren belül,és megmondják azonnal. Ha nem, küldhetsz neki levelet az elerhetosegeiddel pld.
Vöröskereszt ezzel nem foglalkozik, az háborús eltűntekre vonatkozó keresőszolgálat.
A 3-as jót írt, ez működőképes. Azonban két verzió van, amiből választhatsz:
- Megkeresik, és szólnak neki, hogy rokon vagy és keresed, DE, csak akkor kapod meg az adatait, ha ő erre rábólint.
- Megkeresik, és megadják neki a te elérhetőségeidet. Az ő döntése a továbbiakban, hogy megkeres-e.
Tehát, a lehetőség adott, megtalálható, de ha ő nem kíváncsi rád, akkor nem fogsz róla megtudni annál többet, hogy él-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!