Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Olyan nagy kérés, hogy ne...

Olyan nagy kérés, hogy ne dohányozzanak a lakásban?

Figyelt kérdés
Anyával ma összevesztem, mert bent dohányzott a wc-ben, reggel bementem és megcsapott a tömény cigiszag. Kértem, hogy legközelebb menjen ki az erkélyre dohányozni, mert majdnem megfulladtam, erre teljesen kifordult önmagából, csapkodott meg ordított. Eddig is voltak ilyenek, de most lett elegem, nem is beszélve arról, hogy a konyhába is dohányoznak apámmal együtt. A konyhaablak alatt tiszta hamu minden, mert ennyire se vigyáznak a rendre. (én takarítok) Most komolyan zárjam ki őket az erkélyre ha dohányoznak? Ti hogy oldjátok meg?
2018. jan. 21. 11:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
24%

Az ő dolguk.

Én is hülyét kapok, hogyha benn dohányoznak, de egyedül a SAJÁT lakásom az, ahol megszabhatom, máséban NEM.

Persze, normális ember kérés nélkül is kimegy, de otthon szokás ezeket leszarni.

2018. jan. 21. 13:11
 22/26 anonim ***** válasza:
34%
Én úgy nőttem fel, hogy mindenki dohányzott körülöttem, úgyhogy én ehhez hozzá vagyok szokva, egyáltalán nem zavar az, ha valaki rágyújt mellettem, konkrétan meg sem érzem a cigiszagot max. egy teli hamutartó zavar. Anyukám még mindig cigizik, bent a lakásban is szokott és nekem semmi bajom nincsen vele. Nem a nappali vagy a konyha vagy a szobám közepén gyújt rá, hanem félrevonul, úgymond van egy “kijelölt dohányzó hely” a lakásban. Rendszeresen szellőztetünk ès nem dobálja össze-vissza a szemetet, hanem megy a kukába. Úgyhogy szerintem az önmagában nem baj, ha valaki a lakásban dohányzik, ha szellőztet, odafigyel arra, hogy tisztaság legyen és ne mások arcába fújja a füstöt. Persze, ha valaki erre érzékenyebb, akkor őt már ez is zavarhatja, de szerintem ezt meg lehet beszélni. A dohányosok sem egy külön faj...az, hogy valaki egy büdös bunkó, nincsen összefüggésben a dohányzással. Szerintem a többséget azért meg lehet kérni, hogy menjen màshová vagy akkor cigizzen, ha nem vagy ott mellette.
2018. jan. 21. 13:58
 23/26 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk mindig is alap volt, hogy nem dohányzunk a lakásban. Mondjuk én napi egy dobozzal elszívok, néha kevesebbet, de sosem füstöltünk a lányaink orra alá. A konyhában is bent marad a füst, nem értem az ilyen embereket.

Felveszem a kabátom és kimegyek rágyújtani az erkélyre. Ennyi.

Most, hogy a többség tölti a cigit, még károsabb, elég, ha magát mérgezi az ember, nem kell a másét is.

Neked meg csak annyit írnék, ha ennyire nincsenek rád tekintettel, többször szóltál miatta, nem hatotta meg őket, akkor ez van, nem tudsz mit csinálni sajna.

2018. jan. 21. 14:32
 24/26 anonim ***** válasza:
97%

Olyan jó hogy sok dohányos is hozzászólt hogy ő bizony mindig kimegy. Komolyan ilyenkor azon gondolkozom hogy talán én nőttem fel rossz helyen... Náluk teljesen normális volt mindig is hogy nappaliban, konyhában, wc-n cigiznek, nemcsak anyám hanem a testvére vagy pár barátja is, akkor is amikor még kicsik voltunk (mondjuk többen is megkérdezték hogy lehet e bent, amire természetesen az a válasz hogy igen) Sőt az étteremből is azonnal kifordultunk ha nem lehetett cigizni, talán még akkor is amikor baba voltam. Az én szobámban, meg a hálóban sose cigiztek, bár tudom hogy van aki ott is szokta.

Örülök hogy nem ez az általános. Egy biztos, én annyira utálom a cigit hogy jómagam sose próbáltam, és az eddigi párkapcsolataim is mind ilyen volt aki max egyszer ha próbálta, de soha többet, és hogy a saját lakásomban senki nem fog majd cigizni! Ha nagyon akar lesz terasz, ki lehet menni, csak az ajtót csukja be, mert bejön a füst! Ha ez nem tetszik, nem kell jönni. És igaz lesz ez anyámra is, párom szüleire is, meg bárkire akinek az is normális hogy kisgyerek nellett is bent füstöl...

Kérdező kitartás, ha van külön szobád, akkor azért nem lehetetlen kibírni, én pl csak ezért nem fogok elköltözni, amég nem alakul úgy az életem hogy kényelmesen megtehessem, addig elviselem. Gondolom ezen minden dohányzó szülő nemdohányzó gyereke átesik.

2018. jan. 21. 15:52
 25/26 anonim ***** válasza:
47%

# 22

Az a baj, hogy ezt a dolgot szellőztetéssel sem lehet megoldani, de persze, hogy nem érted, ha neked az a normális, hogy cigiszagú az egész lakás, mert így nőttél fel. Ahogy írtad, neked már fel sem tűnik. Pedig tényleg rohadtul büdös, és hidd el, annak, aki nem cigiszagú lakásban éli az életét, rögtön feltűnik, és borzasztóan zavaró.

Én hébe-hóba dohányzom, mint ahogy a barátaim többsége is. Emiatt egyszer egy nagyobb összejövetel alkalmával télen úgy döntöttünk, hogy egye fene, aznap este bent is. Kb. 3-4 napba is beletelt, mire teljesen eltűnt a szag, és kb. az egész alsó szinten lehetett érezni a szagát, pedig csak a konyhában cigiztünk, és elég nagy házunk van. És nyilván nem kicsit szellőztettünk utána... És amúgy nagyon nagy igénytelenségre vall a lakáson/házon belüli dohányzás, tök mindegy, hogy amúgy ki mennyit takarít, szellőztet, és hogy más téren mennyire igényes.

Kérdező:

Sajnos, hacsak nem befogadtad őket a házadba, hanem te élsz náluk, akár gyerekként, akár már felnőttként, nem sokat tehetsz, ha az ő házukról van szó, és őket nem zavarja... Én elhiszem, hogy kellemetlen lehet így élni, igyekezz minél előbb függetlenedni tőlük. Ha ilyen felfogással bírnak, akkor úgysem tudod megbeszélni velük, hogy ne dohányozzanak bent, mert ha értelmesek lennének, akkor már rég rájöttek volna, hogy ez undorító, vagy alapból nem is kezdtek el volna bent cigizni.

2018. jan. 21. 16:34
 26/26 anonim válasza:
hány éves vagy? ha még tanulsz nem tudsz elmenni koliba?
2018. jan. 22. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!